Doen

Lies, van Liesellove vertelt:

Een Weekendje Middelkerke / Westende

Lies en familie

Wanneer je met passie leeft, dan doe je dingen die je anders niet zou doen. Dat is een beetje mijn motto.

Wie ik ben? Ik ben Lies, moeder van drie kinderen en altijd in om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Al vijf jaar blog ik op liesellove.be. Ik wilde gewoon mijn passies delen en zo groeide de blog tot wat hij vandaag is. Een stekje waar ik mijn hart kan luchten, waar ik schrijf over het moederschap. Maar evenzeer krijgen reisverslagen er een plaats, is er een plaatsje voor DIY en geef ik tips allerhande.

Toen ik meer dan 10 jaar terug mijn eerste reisverslagen ging delen, had ik nooit gedacht dat bloggen voor mij een nieuwe hobby zou worden. Ooit startte het allemaal vanuit de passie voor het reizen. Die is trouwens nog steeds niet over. Zo trekken we dit jaar met ons volledige gezin richting Australië. En verder blijven we ook het hele land doorkruisen. Op naar vele mooie avonturen ...

Af en toe wat vitamine zee opdoen kan nooit geen kwaad. Zeker nu we ten huize Liesellove beginnen te beseffen dat het leven aan de zee iets is wat we echt nodig hebben. Bijgevolg trokken we onlangs richting onze Noordzee en keerden we terug naar de badstad waar ik als kind uren gespendeerd heb: Middelkerke. Uitwaaien aan zee was het soms ook letterlijk, want dat typische Belgisch weer gedroeg zich de laatste weken als meer dan typisch. Maar desondanks hadden we een heerlijke tijd.

We vertrokken op zaterdagochtend in alle rust. Want weekendjes weg staat voor mij ondertussen gelijk aan onszelf niet opjagen. Een uurtje later stond onze wagen geparkeerd bij het Aparthotel Zon & Zee in Wenduine. Daarna kon ons plezier beginnen.

Wandelen

Wandelen

Het lijkt een evidentie maar soms vergeten we hoe deugddoend het wandelen langs de kustlijn kan zijn. Wij maakten de nodige kilometers en stapten van Westende richting Middelkerke. Voor de kindjes was terugkeren te voet geen optie meer, dus daar houd je best eventjes rekening mee. Gelukkig is er de kusttram en je kan ook fietsen huren.

Beaufort - Permanent Beeldenpark 

Beaufort is een kunstproject dat verspreidt ligt over verschillende kustgemeentes. Uit vorige edities van Beaufort bleven verschillende kunstwerken staan en ook in Middelkerke/Westende kan je er nog drie bewonderen: Caterpillar 5bis, I can hear it en Olnetop. Onze kindjes waren vooral fan van I can hear it. Niet alleen omdat ze naar de zee konden luisteren maar vooral omdat ze zichzelf daar volledig konden laten gaan. Perfecte plaats om toffe beelden te schieten trouwens!

Beeldenpark Beaufort
Stripstandbeelden

Stripstandbeelden

Langs de dijk kom je overal bronzen stripstandbeelden tegen. Niet vreemd want Middelkerke is de stripgemeente van België. Verder zijn er ook nog enkele muurschilderingen. Onze kindjes kunnen natuurlijk nog niet lezen en kennen de striphelden nog niet maar ze vonden de beelden wel tof. Lieten we hen doen, dan hadden zo overal bovenop de beelden gezeten.
Wist je trouwens dat je een wandeling van 8 kilometer kan doen langs de stripstandbeelden? De wandeling werkt met knooppunten 71-72-74-73-71

Gocarts 

Ik weet niet hoe het zit bij jullie kinderen maar als wij aan de Belgische kust zijn, dan willen zij sowieso een tourtje maken op een gocart. Deze keer huurden we voor de drie oudsten telkens een karretje apart zodat wij tenminste niet moesten trappen, haha. Huren deden wij bij Joli Rent.

 

Gocarts
Kinderboerderij

Kinderboerderij Lettenhof

Omdat wij helaas geconfronteerd werden met typisch Belgisch weer en het daardoor soms te regenachtig en koud was op de dijk en op het strand, zochten we naar alternatieve activiteiten. Een kinderboerderij is dan altijd een goed idee. Kinderboerderij Lettenhof is een ambachtelijke boerderij met als extra pluspunt een grote buitenspeeltuin. Het weer liet onze kindjes alvast niet tegenhouden om daar te spelen en wij genoten ondertussen van een warme koffie en een lokaal biertje.

De Warandetoren

In de Warandetoren kan je klimmen tot 20 meter hoog. Je wordt getrakteerd op een uitzicht over de Warandeduinen, Middelkerke en Westende. Wij bezochten de toren tussen de buien door.

Warandetoren
De Dronkenput

De Dronkenput

Toen we richting Dronkenput reden, wisten we even niet wat we moesten verwachten. Als je er aankomt (het ligt ten midden van een woonwijk), moet je even aanbellen zodat de conciërge kan komen opendoen maar het bezoek aan de Dronkenput is wel eens plezant. De put ontstond toen met de bloei van het toerisme aan het eind van de 19de eeuw er meer nood aan drinkwater ontstond. Middelkerke groef een 9 meter diepe put en verzonk daarin een betonnen vergaarbak die gevuld zou worden met water. Zover is het nooit gekomen maar het grondwater stootte de bak 213 ton wel schuin omhoog.

De Dronkenput kreeg zijn naam doordat de bezoeker zicht steeds evenwijdig wil houden met de talrijke schuine pijlers in de grote ruimte en de waterspiegel die uiteraard vlak blijft, waardoor men een gevoel van evenwichtsverlies krijgt. Wij vonden het alvast spannend om de put te ontdekken want zowel wij als de kindjes sloegen er dus niet in ons evenwicht te houden. Kort bezoekje weliswaar maar kei grappig momentje, dus als je eventjes tijd hebt zak dan maar even af!

Het Strand Op

Naar de zee gaan dat is ook letterlijk zo dicht mogelijk bij de zee komen. Deze keer bleven de natte broeken beperkt, al heeft vooral het zure weer daarmee te maken. Maar ondanks het weer was uitwaaien op het strand heerlijk. Voordeel van het strand in Middelkerke? De zee bereik je heel snel wat met kleine kindjes en een buggy héél erg handig is. Sowieso is dit het topmoment voor mij van ons weekendje Middelkerke.

Het strand op
Strandbar

Bezoek Een Beachbar

Tussen Westende en Middelkerke kom je heel wat beachbars tegen. Je kan dit erg letterlijk nemen: een bar op het strand. Kies er gewoon eentje uit want ons zagen ze er allemaal erg leuk uit. Geniet van een drankje en laat de kindjes spelen. Bij elke bar zagen wij wel speelmogelijkheden. Mega kindvriendelijk dus!

C-Aparthotel Zon & Zee

Wij sliepen een nachtje in het Aparthotel en genoten er van alle rust. Het hotel ligt niet direct aan de zeedijk en er is parkeerplaats voorzien. In onze studio konden we zelf koken, moesten we dat willen en was er een familiekamer met dubbel bed, stapelbed en kinderbedje. In de leefruimte was er ook nog een klapbank maar wij sliepen met z’n allen in één kamer en hadden na een dagje zee een heerlijke nachtrust.

Het ontbijt is een aanrader. Erg uitgebreid, met alles erop en eraan. En voor de kindjes is er trouwens een speelhoek wat wij als groot gezin altijd een enorm pluspunt vinden. Wij gaan zelden nog op hotel omwille van de grote van ons gezin maar deze is dus een aanrader!

Aparthotel
Den Togoloog

Den Toogoloog

Den Toogoloog is een gezellig bistro waar je een uitgebreide keuze aan bieren vindt. Stefaan was dan ook in zijn nopjes, haha. Het kan er behoorlijk druk worden dus wanneer je met kinderen wil langsgaan kan je beter vooraf reserveren en dit doorgeven. Wij hadden een plaatsje vooraan in de zaak waar we ook onze buggy konden parkeren. Een kinderzitje en het nodige entertainment (lees: kleurplaten) is aanwezig voor de kindjes. Hier eet je geen uitgebreide menu maar bijvoorbeeld wel heerlijke zelfgemaakte garnaalkroketten, lasagne of lekkere tapas.

Muchacha

Muchacha is één van de beachbars op het strand van Middelkerke. Wij genoten er van enkele drankjes, #sorrynotsorry, en een tapasbordje tegen die eerste honger. De kindjes leefden zich uit in het zand, de speelhuisjes en de glijbaan. In Muchacha word je met de glimlach bedient en dat is altijd extra fijn.

Muchacha
Op de dijk

De Zandbank

Deze brasserie ligt centraal op de zeedijk en is de ideale stop om even op te warmen (in ons geval.) Je hebt een ruime mogelijkheid aan lunchgerechten en het fijne aan deze zaak is dat ze zelf voorstellen overschotjes in te pakken zodat je deze kan meenemen. Vanaf 14 uur kan je hier ook terecht voor de traditionele pannenkoeken en co.

Fietsen Huren

Fietsen huren kan je op 500 meter van het Aparthotel bij Joli Sports. Je kan een fietstocht maken van 25 kilometer door de natuur en het hinterland van Middelkerke en Westende. De knooppunten zijn 81-60-80-52-77-75-16-59-19-2-12-81. Wijzelf moesten omwille van het weer helaas passen, maar fietsen is sowieso altijd een goed idee.

In de natuur
Naar de brouwerij

Brouwerij Jus De Mer

Middelkerke heeft zijn eigen biertje en dat wordt gebrouwen in brouwerij Jus de Mer. Wil je de brouwerij bezoeken dan dien je vooraf hen te contacteren. Met onze kleine kindjes deden we dit niet maar Stefaan was alvast fan van dit lokale biertje!

Nog meer blogverhalen

Ontdek nog meer kustavonturen en blogverhalen! Laat je vooral inspireren ...

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF