Doen

Marina en Mike van B&B Het Zilte Zand


Mike Daniels en Marina Janssens vinden rust in hun B&B Het Zilte Zand in Westende
 

“Met onze unieke e-bikes verken je heel Middelkerke”

Vanuit de tuin van B&B Het Zilte Zand kijk je kilometers ver uit over de polders. Deze romantische B&B langs de Duinenweg is de ideale uitvalsbasis voor een fietsvakantie aan de Kust. Waarom niet met de unieke Unimoke? Deze e-bike lijkt op een combinatie van een Dax met een Fatbike. B&B Het Zilte Zand is de enige die deze zalige fietsen verhuurt aan de Kust. "Mensen kijken gegarandeerd op als je passeert”, lacht gastvrouw Marina Janssens

 

Marina en Mike zijn afkomstig uit Antwerpen en wonen sinds enkele jaren in Westende. “We logeerden hier zelf nog als gast!”, zegt Mike. Marina herinnert het zich nog goed. “In juni 2017 vierden we onze huwelijksverjaardag. Eigenlijk hadden wij niets met de Westkust en was het puur toeval dat we in B&B Het Zilte Zand terechtkwamen. Het waren de foto’s van de stijlvolle kamers en de weidse uitzichten die ons over de streep hadden getrokken. En natuurlijk de nabijheid van de zee. Onze B&B ligt op amper 300 meter van het strand.”

 

Positieve recensie

Het koppel beleefde een supervakantie. “We zijn hier enorm in de watten gelegd door de toenmalige eigenaars. Drie dagen lang genoten we van prachtig kustweer. We waren op slag verliefd op Westende. Het kleinschalige en de rust… wat een verschil met het jachtige leven in een grootstad als Antwerpen.”

Terug thuis wilden Marina en Mike iets doen voor die vriendelijke uitbaters van de B&B en schreven ze een heel positieve recensie. Terwijl Mike aan het scrollen was door de reacties van andere gasten zag hij in een kort berichtje dat de logiesuitbater aan het uitbollen was. “Al lachend zei ik tegen mijn vrouw dat de B&B te koop stond. Marina stond in de keuken en gekscheerde terug dat we het dan maar moesten kopen. Voor we het wisten, zaten we bij de notaris om de nodige documenten te ondertekenen.”

De drie volwassen zonen van Marina en Mike hadden er al helemaal niets op tegen dat het koppel naar zee zouden verhuizen. “Zij hebben nu een vaste uitvalsbasis om met de kleinkinderen te genieten aan zee.”

 

Persoonlijke aanpak

Ze openden Het Zilte Zand op 1 januari 2018. Hun B&B bevindt zich in de beschermde villa Erzian uit 1926. “Wij zijn het laatste huis dat in het zogenaamde Hovelingengebied ligt. Dat zijn stuk voor stuk prachtige woningen met authentieke kenmerken van hun bouwperiode. We mogen hier bijvoorbeeld niet zomaar verbouwingen uitvoeren.”

Marina geeft haar gasten graag toffe suggesties mee om op stap te gaan. “Iedereen gaat hier weg als een vriend. Die persoonlijke aanpak vinden wij heel belangrijk.” Sommige gasten kwamen ondertussen al meer dan vijf keer terug.

Mike heeft al van kindsbeen af een passie voor speciale fietsen. “Een gewone fiets vind ik maar saai. Ik was de eerste die met een Fixie rondreed in Antwerpen.” Hij werd ambassadeur in België van de Unimoke, een e-bike die zowat een kruising is tussen een Dax en een Fatbike. Benieuwd naar de Unimoke? Deze blogger trok er al mee op pad in Middelkerke en beleefde een fantastische dag aan zee. “Mensen kijken gegarandeerd op als je passeert”, lacht Marina.

 

Verschillende arrangementen

Ze klopten ook aan bij een aantal gerenommeerde chefs in de buurt. In samenwerking met deze restaurants voorziet B&B Het Zilte Zand een aantal culinaire arrangementen. “Wij brengen onze gasten naar het restaurant waarna de chef zelf hen terugbrengt.” Sinds kort komt daar ook een take away-concept bij. “Klanten kunnen bij ons op het terras of in een van de gezellige ruimtes beneden genieten van een uitgebreide take away van de restaurants waar wij mee samen werken.”

 

B&B Het Zilte Zand, Duinenlaan 112, Westende (Middelkerke). Info: 059 44 04 97 en www.het-zilte-zand.be

Fietsarrangement Roaring Twenties met de unieke Unimoke

Westende in de jaren twintig valt samen te vatten in drie woorden: jazz, sport en vrouwen. B&B Het Zilte Zand bevindt zich in de romantische Villa Erzian, een als bouwkundig erfgoed beschermde cottage uit 1926. Met de unieke Unimoke, een e-bike die het midden houdt tussen een Dax en een Fatbike, verken je het Westende en Middelkerke van de jaren twintig.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF