Doen

Marlo en Kristof, van Along Came An Elephant, vertellen:

De Belgische Noordzee - Bredene, een koningskind van een badplaats

Marlo en Kristof - Along Came an Elephant

Hoi! Wij zijn Marlo en Kristof, een enthousiast koppel dat de afgelopen 10 jaar toch al wel heel wat mooie plekjes op onze wereldbol heeft bezocht. Aangezien we beiden een drukke voltijdse baan beoefenen, zijn we genoodzaakt out-of-the-box denken wanneer we alweer eens op reis gaan. Net als onze passie voor reizen, kent onze creativiteit echter geen grenzen en slagen we er telkens weer in om de meest betoverende reizen te maken naar betoverende plekjes die zo talrijk aanwezig zijn op Aarde, maar vaak ook erg goed verstopt zijn.

Als kind waren we allebei dromers, en dat zijn we nog steeds. En nu proberen we stap voor stap die dromen ook te doen uitkomen. Dat startte allemaal al in 2005, toen we mekaar leerden kennen en - hupsakee - ook verliefd werden op mekaar. Van het een kwam het ander en we begonnen onze reisavonturen samen te beleven. Fantastisch toch?! Reizen is een belangrijk deel van ons leven geworden en deed ons zelfs besluiten om in het buitenland (New York, ow yeah!) in het huwelijksbootje te stappen.

Kortom we zijn echte reisfanaten en laten iedereen graag mee genieten van onze avonturen en kant en klare itineraries via onze reisblog Along Came an Elephant.

Ontdek meer verhalen van Along Came An Elephant

Ik weet nog heel goed hoe ik als kleine jongen vanop de achterbank van de wagen reikhalzend uitkeek om de wijde zee te kunnen bewonderen zodra we de Belgische kust bereikt hadden voor onze jaarlijkse vakantietrip. Daar waar ik samen met m’n ouders en jongere broer en zus elk jaar wel een weekje op vakantie ging. Een heel avontuur elke keer opnieuw. De Noordzee stond (en staat nog steeds) voor ons voor ‘Vakantie met een hoofdletter V’. Voor vrijheid, zon en strand. Kortom heerlijk genieten, vakantie zoals het hoort te zijn.

De zee imponeert dan ook zoals weinig andere dingen in de natuur. De manier waarop ze zich eindeloos, tot ver voorbij de horizon uitstrekt. En zowel naar links als rechts uitwijkend zover je ogen je toelaten om te kijken. En wat dan te denken van de kracht waarbij de golven zich een weg banen naar het vasteland, naar het strand, allemaal met dat heerlijke rustgevende geluid van de bewegende zeestroming. Heerlijk toch?

Mijn liefde voor de zee is alleen maar groter geworden bij het ouder worden, je leert nog meer de pracht en de kracht van de natuur waarderen.

Bredene

Dat allemaal gezegd zijnde, trokken we er in september op uit om een heerlijk weekendje Belgische Noordzee te beleven in Bredene vlakbij de koningin der badsteden Oostende. En één ding is voor ons al zeker een feit. Als Oostende de koningin is, wel zonder enige twijfel verdient Bredene dan de titel van koningskind! Een pracht van een kroonprinses.

Bredene is immers echt wel een unieke badplaats in België, meer bepaald omdat het ook de enige stad aan de kust is waar de natuurlijke overgang tussen strand en duinen nog volop gerespecteerd wordt. Ongerepte natuur. Metershoge duinen met natuurlijke begroeiing, zo leuk om heerlijk in te gaan wandelen of -waarom ook niet -een gezellige picknick te houden.

Zeedijken en metershoge gebouwen verhinderen de natuurlijke gang van zaken in andere Belgische badplaatsen, en eens je geproefd hebt van de Bredene natuur zoals ze verondersteld wordt te zijn zal je ons geen ongelijk meer kunnen geven: W-O-N-D-E-R-M-O-O-I.

De eerste 2-3 uur na onze aankomst was wandelen door en langs de duinen en op het strand dan ook zowat het enige wat we deden. Zalig uitwaaien bij een vrij strakke zeewind, maar alles wel onder een zalig lachende herfstzon.

We wandelden richting Oostende, een paar kilometers verderop, stap voor stap tegen de windvlagen in.

Een kleine kilometer verder dan het centrum van Bredene langs de lijn die het strand onderscheidt van het begin van de duinen kan je Beachclub Twins terugvinden, een paradijs voor zowel de gedreven wind-en kitesurfers als voor zij die van een natje en een droogje willen genieten vlakbij de zee. Ons kan je zonder enige twijfel bij die laatste soort rekenen trouwens, en we lieten ons de zomerse cocktail smaken terwijl we bewonderend toekeken naar de ongelooflijk knappe toeren die de zeesporters allemaal toonden aan zowel voorbijgangers als gelijkaardige Twins Beachclub bon-vivants als wijzelf. Het goede leven, maar dan nog ietsje beter!

Windsurfing
Zonsondergang

Nadien zetten we onze wandeling verder. Genietend van een steeds dieper wegzakkende zon. We voelden ons vrij en ontspannen. Een mooie zonsondergang bleek de kers op de taart van een geweldige dag vertoeven op en rond de duinen en het strand van Bredene.

Op culinair vlak hadden we trouwens ook wel een aantal zaken aangeduid op voorhand die we absoluut wilden afvinken van onze gastronomische ‘bucket-list’. De Belgische Noordzee en grijze garnalen gaan onlosmakelijk met mekaar samen. Dus ja we gingen onze avond in Bredene volop voor 2 typische, verrukkelijke gerechten waar die garnalen een hoofdrol in spelen: heerlijk versgemaakte garnaalkroketjes als voorgerechtje, een appetizer die onze smaakpapillen deed kirren van plezier.

En daarna? Oh jawel, een oer-Belgisch hoofdmaaltijd in de vorm van verse tomaat garnaal met Belgische frietjes en huisgemaakte mayonaise. Heerlijk!

 

Tomaat garnaal
Gastronomisch

De volgende middag stond ons pièce de résistance op de agenda qua culinaire hoogstandjes tijdens ons weekendje Belgische kust. We gingen onze voetjes onder tafel schuiven bij de gekende ‘Seaweedchef’. Ja, je leest het goed, Restaurant L’Homard et La Moule staat wijd en zijd gekend voor de manier waarop verschillende soorten zeewier op een speelse, lekkere manier verwerkt worden in de geserveerde gerechten. We waren hier echt wel zeer benieuwd naar.

We ontdekken enorm graag nieuwe dingen en hier kregen we een uitgelezen kans, dus we stapten dan ook met grote verwachtingen binnen bij het restaurant waar we werden ontvangen door de gastheer en -vrouw in hun modern, stijlvol ingericht restaurant. Het interieur intrigeert en charmeert tegelijkertijd en zorgt er mee voor dat je je heel snel thuisvoelt. Klaar om te genieten.

Al bij de amuse-hapjes werden we heerlijk verrast door de verschillende manieren waarop de Seaweedchef zeewier origineel verwerkt in verschillende hapjes.

Wat te denken van bijvoorbeeld zandkoekjes met parmezaan, maanzaad en Japans bessenwier. Klinkt niet alleen lekker, het smaakt ook gewoonweg heerlijk. We kregen zelfgemaakte worst te proeven, met daarin ook alweer zeewier verwerkt. Zalmsushi met zelfgemaakte (en lichtjes spicy!) nori. Ja, zelfs het brood en de boter krijgen die heerlijke toets van de ‘groente uit de zilte zee’ die zeewier is.

Zalmsushi
Kreeft

We kozen allebei voor een 3-gangenmenu waarbij die andere specialiteit van L’Homard et La Moule het hoofdgerecht van onze culinaire uitstap was: heerlijke kreeft, geserveerd met zeegroentjes, kombu en dashi van grijze Noordzeegarnaal. Een lust voor onze smaakpapillen, zo lekker.

Na het dessert (we namen zeewierkaasjes met begeleidend bier dat ook -jawel -toetsen van zeewier bevat en een dessert met ananas en pistache) hadden we nog een gezellige, afsluitende babbel met de gastheer en -vrouw. De liefde voor hun werk werd nog eens extra in de verf gezet door de passievolle manier waarop ze over hun restaurant spraken. Mooi om te zien en te horen.

Aan alle mooie liedjes en weekends komt echter een eind. Na ons zeer geslaagd culinair plezier bij de Seaweedchef gingen we nog een laatste keer met volle teugen genieten van de zeebries en het ongelooflijk mooie duinenlandschap, hier in Bredene.

Bredene, de enige badplaats aan de Belgische Noordzeekust is waar de duinen en het strand nog onverstoord (en oh zo mooi) in mekaar overvloeien. Het levert zulke mooie uitzichten op. Om verliefd op te worden... en te blijven. Tot gauw, Bredene!

Duinen

Nog meer blogverhalen

Ontdek nog meer kustavonturen en blogverhalen! Laat je vooral inspireren ...

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF