Doen
Kids

Met de kinderen naar zee in 10 tips

TIP 1 - Voordelig met de online Kustpas

Kustpas

Met de gratis Kustpas krijg je korting op heel wat attracties en bezienswaardigheden aan de Kust. Klinkt leuk?  Download dan snel, voor je naar zee vertrekt, de Kustpas op www.kustpas.be. Je krijgt in totaal tot 300 euro korting op erfgoed, themaparken, musea, natuurcentra …

TIP 2 - Beestjes kijken aan de Kust

Even ontsnappen aan de drukte? Breng dan met de (klein)kinderen een bezoekje aan een kinderboerderij. Succes gegarandeerd! Want welk kind gaat nu niet graag kijken naar de capriolen van rondscharrelend pluimvee, konijntjes,  eenden en andere boerderijdieren?

Waar kan je heen:

TIP 3 - Stripavonturen aan zee

Lees je graag Kiekeboe? Of zijn Jommeke, Suske en Wiske of Nero meer je ding? Dan zit je tijdens je verblijf aan zee hélemaal goed.

Middelkerke wordt wel eens dé stripgemeente van Vlaanderen genoemd. Zo kan je in de zomer bijvoorbeeld naar het grote Stripfestival. Maar ook de rest van het jaar laten de striphelden ons niet in de steek. Wandel over dijk van Middelkerke naar Westende en ontdek bronzen beelden van een hele reeks stripfiguren. Herkennen jouw kids ze allemaal?

Zin in nog meer stripavontuur? Ga dan eens langs in het huisje Nys-Vermoote. De geestelijke vader van Jommeke, Jef Nys, bracht er een deel van z’n jeugd door. De jongsten ontdekken er tal van tekeningen en kunnen in het doe-atelier zélf aan de slag.

Adres: Zeelaan 303, 8670 Koksijde-Oostduinkerke

TIP 4 - Zwemmen in het paradijs

Soms laten de weergoden het even afweten. Of misschien durf je het frisse zeewater nog niet in? Dan kan je toch heerlijk gaan zwemmen aan de Kust in één van de stedelijke zwembaden of … nog beter… in een zwemparadijs!

TIP 5 - Kunst aan de Kust met beeldenpark Beaufort

Overal aan de Kust kan je proeven van indrukwekkende Hedendaagse Kunst. Sculpturen van de vorige Beaufort-edities staan overal langs de kust verspreid. De kinderen kijken gegarandeerd de ogen uit! En alles is perfect per fiets, te voet of met de kusttram bereikbaar.

Wat is er allemaal te zien? Bekijk de info over het beeldenpark hier.

TIP 6 - Schudden met de billen

Een rit met de billenkar is voor je kinderen een avontuur op vier wielen! En je hoeft niet ver te zoeken. In elke kustgemeente kan je go-carts huren in tientallen maten, kleuren en modellen.

TIP 7 - Plezier verzekerd voor de coole kids

Naar de Kust kom je toch vooral om te proeven van het strand en de zee? Trek dus zeker eens met de kids naar een strandclub zoals Lakeside Paradise in Knokke-Heist of de Twins beach club in Bredene. In elke Kustgemeente heb je clubs waar allerlei water- en strandsporten de adrenaline de hoogte in duwen!

Hier vind je een overzicht van de beachclubs.

TIP 8 - Dolle pret in avonturen- en dierenparken aan de Kust

 • Plopsaland
  Adres: De Pannelaan 68, 8660 Adinkerke (De Panne)
 • Meer informatie over Plopsaland.
 • Familiepark De Sierk
  Adres: Vosseslag 42, 8420 Klemskerke (De Haan)
  Meer informatie over de Sierk.
 • Serpentarium
  Adres: Zeedijk 146, 8370 Blankenberge
  Meer informatie over het Serpentarium.
 • Sea Life
  Adres: Koning Albert I-laan 116, 8370 Blankenberge
  Meer informatie over het Sea Life.
 • Seafront maritiem themapark
  Adres: Vismijnstraat 7, 8380 Zeebrugge
  Meer informatie over Seafront.

TIP 9 - Op schattenzoektocht of met Rosalie op stap in De Panne

Zin in een wereldwijde schattenzoektocht waar digitaal en de real world elkaar tegenkomen? Waag je aan het geocachen! Bij deze schatzoektocht op basis van coördinaten kan je met de GPS of smartphone aan de slag. Naast de coördinaten is er niet bekend waar je op zoek naar bent. Eén ding is zeker, het is een schat. Spannend!

Geocachen aan de Westkust: zon, zee, strand én geocachen van De Pannen tot Middelkerke

Geocachen van Bredene tot Knokke-Heist, ondek ook enkele earthcaches

Geocachen in Oostende, stad aan zee 

Met Rosalie verken je op speelse wijze de mooie Dumontwijk.

Meer info over Rosalie vind je op deze pagina.

 

TIP 10 - Trek die stevige stappers aan en verken de Kust

Haal die stapschoenen uit de kast en ontsluier de mooiste plekjes van de Kust. De Kustwandelroute strekt zich uit over de hele Kust, en rijgt mooie wandelingen aaneen van De Panne tot Knokke-Heist. Met de Kustroute-app stel je zelf een wandeling samen en de kids verzamelen ondertussen punten terwijl ze leuke opdrachten doen.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF