De Kust kinderen banner
Doen
Kids

Met de kinderen naar zee in 10 tips

De Kust Kustpas

TIP 1 - Voordelig met de online Kustpas

Kustpas

Met de gratis Kustpas krijg je korting op heel wat attracties en bezienswaardigheden aan de Kust. Klinkt leuk?  Download dan snel, voor je naar zee vertrekt, de Kustpas op www.kustpas.be. Je krijgt in totaal tot 300 euro korting op erfgoed, themaparken, musea, natuurcentra …

Nieuwpoort Lenspolder

TIP 2 - Beestjes kijken aan de Kust

Even ontsnappen aan de drukte? Breng dan met de (klein)kinderen een bezoekje aan een kinderboerderij. Succes gegarandeerd! Want welk kind gaat nu niet graag kijken naar de capriolen van rondscharrelend pluimvee, konijntjes,  eenden en andere boerderijdieren?

Waar kan je heen:

Middelkerke strips

TIP 3 - Stripavonturen aan zee

Lees je graag Kiekeboe? Of zijn Jommeke, Suske en Wiske of Nero meer je ding? Dan zit je tijdens je verblijf aan zee hélemaal goed.

Middelkerke wordt wel eens dé stripgemeente van Vlaanderen genoemd. Zo kan je in de zomer bijvoorbeeld naar het grote Stripfestival. Maar ook de rest van het jaar laten de striphelden ons niet in de steek. Wandel over dijk van Middelkerke naar Westende en ontdek bronzen beelden van een hele reeks stripfiguren. Herkennen jouw kids ze allemaal?

Zin in nog meer stripavontuur? Ga dan eens langs in het huisje Nys-Vermoote. De geestelijke vader van Jommeke, Jef Nys, bracht er een deel van z’n jeugd door. De jongsten ontdekken er tal van tekeningen en kunnen in het doe-atelier zélf aan de slag.

Adres: Zeelaan 303, 8670 Koksijde-Oostduinkerke

De Haan Sunparks

TIP 4 - Zwemmen in het paradijs

Soms laten de weergoden het even afweten. Of misschien durf je het frisse zeewater nog niet in? Dan kan je toch heerlijk gaan zwemmen aan de Kust in één van de stedelijke zwembaden of … nog beter… in een zwemparadijs!

48uur Kust - hear

TIP 5 - Kunst aan de Kust met beeldenpark Beaufort

Overal aan de Kust kan je proeven van indrukwekkende Hedendaagse Kunst. Sculpturen van de vorige Beaufort-edities staan overal langs de kust verspreid. De kinderen kijken gegarandeerd de ogen uit! En alles is perfect per fiets, te voet of met de kusttram bereikbaar.

Wat is er allemaal te zien? Bekijk de info over het beeldenpark hier.

De Kust billenkar

TIP 6 - Schudden met de billen

Een rit met de billenkar is voor je kinderen een avontuur op vier wielen! En je hoeft niet ver te zoeken. In elke kustgemeente kan je go-carts huren in tientallen maten, kleuren en modellen.

De Kust surfen

TIP 7 - Plezier verzekerd voor de coole kids

Naar de Kust kom je toch vooral om te proeven van het strand en de zee? Trek dus zeker eens met de kids naar een strandclub zoals Lakeside Paradise in Knokke-Heist of de Twins beach club in Bredene. In elke Kustgemeente heb je clubs waar allerlei water- en strandsporten de adrenaline de hoogte in duwen!

Hier vind je een overzicht van de beachclubs.

De Kust Plopsaland

TIP 8 - Dolle pret in avonturen- en dierenparken aan de Kust

 • Plopsaland
  Adres: De Pannelaan 68, 8660 Adinkerke (De Panne)
 • Meer informatie over Plopsaland.
 • Familiepark De Sierk
  Adres: Vosseslag 42, 8420 Klemskerke (De Haan)
  Meer informatie over de Sierk.
 • Serpentarium
  Adres: Zeedijk 146, 8370 Blankenberge
  Meer informatie over het Serpentarium.
 • Sea Life
  Adres: Koning Albert I-laan 116, 8370 Blankenberge
  Meer informatie over het Sea Life.
 • Seafront maritiem themapark
  Adres: Vismijnstraat 7, 8380 Zeebrugge
  Meer informatie over Seafront.
 • Noordzeeaquarium
  Adres: Visserskaai, Oostende
  Meer info over het Noordzeeaquarium.
De Panne Rosalie

TIP 9 - Met Rosalie op stap in De Panne

Met Rosalie verken je op speelse wijze de mooie Dumontwijk.

Meer info over Rosalie vind je op deze pagina.

Kustwandelroute

TIP 10 - Trek die stevige stappers aan en verken de Kust

Haal die stapschoenen uit de kast en ontsluier de mooiste plekjes van de Kust. De Kustwandelroute strekt zich uit over de hele Kust, en rijgt mooie wandelingen aaneen van De Panne tot Knokke-Heist. Met de Kustroute-app stel je zelf een wandeling samen en de kids verzamelen ondertussen punten terwijl ze leuke opdrachten doen.