Natuur

Natuur- en bezoekerscentra aan de Kust

Natuurfans komen aan de Kust zeker aan hun trekken, zelfs bij minder weer. Je kan er overal fauna en flora ontdekken in de duinen, langs de zee en in de polders en het groene hinterland.

En wie graag meer te weten komt over de prachtige fauna en flora aan de Kust kan steeds in één van de natuur- en bezoekerscentra terecht...

Bezoekerscentrum Duinpanne

In het bezoekerscentrum 'Duinpanne' in De Panne maak je kennis met zee, strand en duinen tijdens het bezoeken van de tentoonstelling. Er is ook een aanbod aan educatieve programma’s en pakketten voor scholen en groepen.
Duinpanne is ook een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de het Vlaams natuurreservaat 'De Westhoek', het Calmeynbos, de Oosthoekduinen en de Houtsaegerduinen.

Ontdek meer over 'Duinpanne'.

Bezoekerscentrum Doornpanne

In het bezoekerscentrum 'De Doornpanne' (IWVA) wordt de bezoeker ondergedompeld in de waterwinning en de fauna en flora van natuurgebied 'De Doornpanne' in Oostduinkerke, het Calmeynbs, de Krakeelduinen en de Cabourduinen. Er is ook een nauurleerpad en je kan op stap langs bewegwijzerde wandelpaden.

Ontdek meer over 'De Doornpanne'.
 

Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder

In het bezoekerscentrum kan je het verhaal van de Uitkerkse Polder ontdekken tijdens een interactieve tentoonstelling. Vanuit de kijkhutten heb je een mooi zicht op de pleisterplaats voor trekvogels en de broedplaatsen voor weidevogels.Een aanrader voor gezinnen met kinderen.

Ontdek meer over 'De Uitkerkse Polder'.

Bezoekerscentrum Zwin Natuur Park

Het Zwin Natuur Park was altijd al een prachtig natuurgebied aan de Belgische Kust en 'internationale luchthaven' voor vogels. Maar vanaf 2016 is 'het Zwin' dé natuurtopper aan onze Kust met een totaal vernieuwd bezoekerscentrum en een uitgebreid natuurgebied. Een bezoek aan de Zwinvlakte en de Zwingeul  is voor iedere natuurliefhebber een must.

Ontdek meer over het Zwin Natuur Park.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF