Doen

Nieuw aan de Kust om te beleven en ontdekken

Er is aan de Kust altijd iets te beleven. Nieuwe adresjes en activiteiten zien er vaak het licht, maar soms is het nog wat moeilijk om die te ontdekken. Op deze pagina ontdek je alvast 10 nieuwkomers aan de Kust die absolute aanraders zijn. Hou onze pagina's zeker in het oog, want er zullen geregeld nog adresjes volgen.

Met deelfietsen trappen in De Panne, Koksijde en Veurne
Deelfietsen in De Panne, Koksijde-Oostduinkerke en Veurne

Dit fietsensysteem laat je op zes plaatsen in De Panne, Koksijde en Veurne fietsen lenen. Het werkt bijzonder eenvoudig en is heel handig om je op een leuke en duurzame manier te verplaatsen.
Er zijn zestig deelfietsen die aan de treinstations van De Panne, Koksijde en Veurne, in het stadspark van Veurne, het gemeentehuis van Koksijde en de markt van De Panne staan. Je downloadt de mobit app en door de qr-code in te scannen kan je het slot openen. 

Meer informatie

Strandreservaat in Nieuwpoort
  • Strandreservaat in Nieuwpoort

Op de rechteroever van de Havengeul in Nieuwpoort, aan de voet van de vuurtoren, bevindt zich een gloednieuw strandreservaat. Hiervoor werd een stuk strand naast het Oosterstaketsel en de aanpalende duinengordel permanent afgesloten. De ontwikkeling van duinen en het broeden van zeldzame vogels krijgen er vanaf nu voorrang. 
Het Nieuwpoortse strandreservaat is na de Bocht van Heist aan de Oostkust het tweede in zijn soort in België. Dit strand, deze duinen, slikken en schorren genieten een Europese bescherming. Ze zijn opgenomen in het Europese Natura 2000-netwerk van belangrijke natuurgebieden en vormen een echte zeldzaamheid in West-Europa.
Het strand is vanaf de laagwaterlijn tot en met de zeereepduinen niet meer vrij toegankelijk. Vogels kunnen er broeden, uitrusten, of gewoon op hun gemak vertoeven. Ook voor de zeehonden is het een aangename plek om ter te verpozen.
Het strandreservaat betreden is niet meer mogelijk. Als alternatief is er nu vlakbij de vuurtoren een mooie houten trap over de duinen. Vanop deze plek krijg je prachtige vergezichten over de duinen, de zee en het natuurgebied.

tempeliers
  • Tempelier waakt over Slijpe in Middelkerke-Westende

Middelkerke kent een rijke tempeliersgeschiedenis en daar dat is zeker zo voor deelgemeente Slijpe. Daar is nu recent een nieuw kunstwerk geplaatst van een tempelier die trots waakt over de regio.
Het werk is gemaakt door Eric Baeyens en staat op het rondpunt aan de Diksmuidestraat en de Spermaliestraat.  Het werk verwijst naar de rijke Tempeliershistorie van Slijpe. De Tempeliers zijn alomtegenwoordig in Slijpe. Je ziet er overal verwijzingen naar deze religieuze ridderorde die vanaf 1137 sterk actief was in de regio. Het nieuwe kunstwerk is een nieuwe parel in de kunstcollectie van de gemeente, die volop de kaart trekt van esthetisch of historisch verantwoorde kunstwerken. 

Meer weten

Groen lint Oostende
  • Groen Lint in Oostende

Deze fietslus van 35 kilometer doet de mooiste plekjes aan van het centrum en de rand van Oostende. Het verrassende groene kader waar je door fiets laat je heel wat leuke plekken zien om even te verpozen. Langs je tracé word je getrakteerd op gedichten van Peter Verhelst en handige infoborden. Het traject van 35 km is bewegwijzerd, zowel met bordjes als op de grond.

Meer info ontdekken! 

Meer weten!

KABINE in Oostende is een conceptstore op oosteroever
  • Kabine in Oostende

Een gloednieuwe conceptstore op een unieke locatie... KABINE is een echte family conceptstore op Oosteroever. Of je nu komt shoppen, koffie drinken, sfeer opsnuiven, lunchen of inspiratie komt opdoen, KABINE is er voor het hele gezin. Bij de brunchbar Brunch at C kan je terecht voor ontbijt, lunch en koffie.

Leuk om weten: met Kabine-Kantine vind je deze conceptstore ook in Koksijde-Oostduinkerke.

Meer weten!

 

Noordzeetripel
  • Noordzeetripel met zeewier

De Noordzee heeft zo wel iets weg van een fris biertje... Een bruisende drank met een schuimende kraag die uitnodigt om te genieten! Met de Noordzeetripel van 'Huisbier' heeft de Kust er een nieuw kustbiertje bij. De SeaKing Noordzeetripel 8.5% met zeewier is momenteel maar zeer beperk te proeven in een paar zaken langs de Kust. Maar het biertje kent succes waardoor er al volop bijgebrouwen wordt en hij vanaf september in het assortiment zit.

Meer weten!

Vernieuwde surfclub Surfing Elephant in De Haan-Wenduine
  • Beachclub Surfers Elephant in De Haan-Wenduine

Deze zomer opende nieuwe gebouw van de beachclub Surfers Elephant. Je kan er terecht voor een initiatie strand– of watersport , maar ook om van de actie op strand en zee te genieten. Een nieuwe place to be voor wie houdt van zee en strand.

Meer info!

Charlotte Cake in Blankenberge
  • Nieuwe zoete adresjes in Blankenberge

Zoete mondjes moeten naar Blankenberge afzakken... Twee nieuwe zoete adresjes openden er recent hun deuren. Charlotte Cake is een leuke cupcakewinkel met heerlijk gebak. Van handgemaakte taarten en gebak tot lekkere hapjes. En met Patisserie Ann-Sofie is een twee lekker adresje ook een feit. Hier vind je eveneens lekker gebak en brood, maar je kan er ook terecht voor leuke workshops.

Expo Operatie Noordzee
  • Operatie Noordzee 1944-’45 in Zeebrugge

Op de site van Seafront in Zeebrugge is de tentoonstelling 'Operatie Noordzee 1944-'45' bezig. Daarin volgen we de bevrijders van Normandië naar onze kust tot en met de operaties voor Walcheren.

Meer info!

11 shop-adresjes aan de zee
  • Pop-up's die blijven bestaan!

De zomer is traditiegetrouw het seizoen waarin heel wat pop-ups het levenslicht zien. Het goeie nieuws is dat sommige van die toffe zaken ook blijven. In Knokke-Heist zijn er zo ook enkele adresjes die een vaste waarde mogen worden:
Barcelona, een zaak met de allernieuwste trends in kleding, accessoires en lederwaren. Een tweede zaak is CDKN Conceptstore. Met deze shop kunnen kleine en grote Belgische merken de krachten bundelen en hun label boosten.

 

Zoute Grand Prix in Knokke-Heist
  • Een agenda vol

Heel wat leuke en soms nieuwe activiteiten op de agenda. Je ontdekt ze allemaal in de kustagenda.

Ontdek de vele activiteiten

Nog meer leuke en nieuwe shopadresjes

Nog meer nieuwe shopadresjes aan de Kust ontdekken? Deze vijf opende recent hun deuren.