Doen

Nog twee weken vakantieplezier aan zee...

Ook tijdens de laatste 14 dagen van de 'grote vakantie' is er nog bijzonder veel te beleven aan de Kust. Van leuke activiteiten en evenementen tot lekkere adresjes en attracties. Weer of geen weer, aan zee is het vakantiegevoel altijd aanwezig en kan je nog even helemaal genieten voor het schooljaar weer begint.

15 tips voor 14 dagen kustplezier... Have fun!

Beachkiten aan de Kust
Initiatie strand- en watersport

Gewoon doen, want twijfelen heeft echt geen zin! Boek een initiatiesessie strand- of watersport bij één van de clubs aan de Kust en ontdek de kracht van het strand, de zee en wind. Een bijzonder leuke activiteit om te doen en het geeft je meteen ook de nodige vitamine zee die je nodig hebt om de schoolroutine weer aan te kunnen.

Surf en kite naar meer informatie

Garnaalkroketjes eten aan de Kust
Garnaalkroketjes... 

Een kustklassieker die tot de must-do's van een kustbezoek behoort... garnaalkroketjes! De heerlijk gevulde kroket kan je op heel wat plekken aan de Kust proeven. Bij deze 5 adresjes ga je alvast vingers en duimen aflikken!

Garnaalkroketjes met grote G!

Guillaume Bijl, Sorry, 2019
Expo Guillaume Bijl in het Zwin Natuur Park

Het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist is een aanrader. Niet alleen het bezoekerscentrum kan boeien, ook de Sorry-installatie van Guillaume Bijl is de moeite. De kunstenaar liet zich inspireren door de toeristische beeldcultuur aan de Kust. Deze verweeft hij met kunsthistorische referenties en alledaagse situaties. Een bezoek kan je smullend afsluiten met een ‘meeuwenei’ in bistro The Shelter. Dit dessert met witte chocolade laat zich inspireren door het surrealistische werk en zet alle smulpapen op het verkeerde been. Ceci n’est pas un oeuf! 

Naar het Zwin Natuur Park!

Kinderboerderij De Lenspolder in Nieuwpoort
Diertjes en kinderpleziertjes

Even ontsnappen aan de drukte? Een bezoek aan een kinderboerderij is voor de kinderen altijd plezier gegarandeerd. Ze vergapen zich aan schapen, kippen, rondscharrelend pluimvee, konijntjes en een vijver met verschillende eendensoorten en schildpadden. Kreten als 'kijk, daar zit er een kuikentje' of 'hier zit de koe' klinken als muziek van enthousiasme. Kinderen maken kennis met het boerderijleven doorheen de vier seizoenen. Daarna nog even iets drinken of wat spelen en het hele gezin heeft opnieuw een topdagje beleefd!

Loeien en kakkelen naar de kinderboerderij aan zee!

Expo Operatie Noordzee
Expo Operatie Noordzee 1944-'45

Tijdens deze expo beleef je de Slag om de Schelde. Je ontdekt er wrakken van de oorlogsschepen en hoe een scheepskanon Star Wars inspireerde. De tentoonstelling is op maat voor jong en oud en vertelt je het verhaal van de - vaak vergeten, maar zeer belangrijke - Slag om de Schelde. 

Alles over de expo!

Fietsen met zicht op zee
Zomerse fietstochtjes

Aan de Kust is het heerlijk fietsen. Het is er meestal vlak en de zee bruist altijd net om de hoek. Je trapt van zicht op zee naar zicht op polders en komt door gezellige badplaatsen en dorpjes. Leuke stopadresjes zorgen voor een heerlijke tocht en verpozing.

Trappen naar de lussen

Kapitein Winokio in het Fort Napoleon Oostende
Fort Winokio!

Het Fort Napoleon is deze zomer omgetoverd tot het Fort Winokio. De kapitein transformeerde ter ere van zijn verjaardag het fort tot een leuke plek. De doe-expo kan groot en klein animeren. Kapitein Winokio is zelf ook af en toe aanwezig in het fort (check even de agenda voor de exacte momenten)

Naar het Fort van Winokio!

markt, rommelmarkt, kust
Avondmarkten aan zee

Even kuieren en snuisteren op een avondmarkt na een dagje Kust is altijd een leuk idee. De hele zomer lang zijn er overal aan de Kust heel wat gezellige avondmarktjes te vinden. Ontdek in de kalender op welke avonden je er tercht kan.

Kuieren naar de avondmarkten!

garnaalvissers te paard Oostduinkerke
Garnaalvissers te paard

De garnaalsvissers te paard zetten regelmatig uit om de heerlijke grijze garnaal te vangen. Je kan ze de komende dagen ook nog af en toe aan het werk zien. Een machtig schowspel tussen paard, vissers en de zee. Unieke beelden die je zeker eens moet gezien hebben. Op 26 augustus worden de garnalen na de vangst ook gekookt op de zeedijk.

Alles over de garnaalvissers en de kalender.

Ijsje eten aan zee met zeezicht op het strand
Ijsjestijd!

Ijsjes en de zee en de zee en ijsjes... ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En maar goed ook, want aan de Kust kan je van het lekkerste ijs proeven. Heel wat adresjes scheppen naar hartenlust jouw favoriete smaken op een hoorntje of in een potje. Mag het wat meer zijn? Vlij je dan neer en kies voor een echt coupe... Lekker genieten noem je dat!

Likkebaarden naar de ijsjes.

Pata Pata Beachbar in Westende
Lekker lui op de strandbars

Met je voetjes in het zand genieten van een coctail of moctail... pure vakantie en onspanning. De vele strandterrassen aan de Kust zorgen voor de juist sfeer. Het zicht op zee maakt het geheel helemaal af. Santé!

Klinkend naar de strandbars.

Festivals en co aan de zee
Festivals aan zee en nog meer agendatoppers

Een festival aan zee heeft net dat ietsje meer. Zee en strand zorgen voor een extra dimentie en zijn nooit ver weg. Maar de kustagenda heeft nog heel wat toppers staan. Van de 'Vierdaagse van de IJzer' en 'Yoga op het strand' tot 'Iron Kids' en Panima's. Plezier verzekerd!

Naar de agenda! 

Happy Trip - openbaar vervoer - Westhoek - weekendje weg - de trein - fiets - vespa - genieten

Reis en verblijf zonder verkeersstress naar en aan zee!

Dankzij de Happy Trip-formule reis je zéér voordelig heen en terug naar de Kust. Boek bij de deelnemende logies en ervaar geen stress tijdens je trip. Ideaal toch!

Meer over Happy Trip

Schattentocht Wenduine

Piraat Jozefien heeft haar schat verstopt...

Aan de hand van tips die families op verschillende kindvriendelijke locaties in Wenduine kunnen bemachtigen, komen de kinderen telkens een stapje dichter bij de locatie van de schat... Doe mee en maak kans om een bolderkar vol speelgoed te winnen!

Meer info