Natuur

Ontdek het Zwin Natuur Park

Het Zwin Natuur Park is een toppertje aan de Kust

Wat mag je als bezoeker verwachten?
Een prachtig nieuw en duurzaam bezoekerscentrum dat volledig in teken staat van een ontspannende, maar ook leerrijke ontdekking van de Zwinnatuur en de vogeltrek. Het bezoekerscentrum met tentoonstellingsruimte, educatief centrum en cafetaria biedt ook prachtige panorama’s over de Zwinvlakte. In de dijk tussen Zwin Natuur Park en de Zwinvlakte zelf vind je bovendien nog een ‘kijkcentrum’ waar je ongestoord en comfortabel de fauna en flora van het Zwin kan beleven. 

Over het Zwin

Het Zwin is één van de natuurparels van onze Kust. Het gebied van zowat 158 hectare groot is bezaaid met meertjes, slikken en schorren en leeft op het ritme van het getij. Bij vloed komt een enorme hoeveel Noordzeewater binnengestroomd, bij eb loopt dit zeewater weer weg. Hierdoor wemelt het gebied van leven. Je ontdekt er een ongeëvenaarde hoeveelheid fauna en flora die elders aan onze Kust bijna niet te vinden is. Het prachtige gebied wordt ook wel eens een ‘Internationale luchthaven voor vogels’ genoemd. Tientallen soorten komen en gaan tijdens hun jaarlijkse trektocht. Sommige vogels komen hier ook broeden en overwinteren. Verwacht je aan aalscholvers, ooievaars, wulpen, scholekster, meeuwen en reigers, torenvalken, verschillende soorten eenden en ganzen … je komt ogen te kort.

Meer over het Zwin en het bezoekerscentrum.

Bestel je ticket hier al online!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF