Doen

Parcifal Coeman van Holiday Village Knokke


Parcifal Coeman van Holiday Village Knokke trekt graag op verkenning in zijn gemeente


Kunst en creativiteit zit in het DNA van onze mooie gemeente
 

Op het terras van je bungalow is het elke dag vakantie. Sierlijk strijken de ooievaars in de polderweiden neer. De zee ligt op fietsafstand van Holiday Village Knokke. Voor Parcifal Coeman (36) werd een droom werkelijkheid toen hij in 2015 de reeds bestaande camping overnam en er een moderne vakantiebestemming van maakte.

“In een vorig leven was ik patissier. Ik kan enorm genieten van zoetigheden op gastronomisch niveau”, zegt Parcifal die nu vaak eens langsloopt bij Chocolatier M in Knokke-Heist.

Parcifal z’n ouders hadden in de jaren ’90 een horecazaak op het militair vakantiepark ’t Liefoord in Koksijde, later ook op Recreatiepark Klein Strand in Jabbeke. De passie voor horeca en verblijfstoerisme werd dus met de paplepel ingegeven.

 

Kwalitatief afgewerkte designbungalows

Hij verzorgde al tijdens zijn studies de marketing en communicatie voor Recreatiepark Klein Strand en na z’n studies ging hij er meteen werken. Hij schopte het tot algemeen directeur en schoolde zich gaandeweg bij via onder andere een langlopend traject aan de Vlerick Management school in Gent.

Het ondernemersbloed kruipt echter waar het niet gaan kan. Toen de toenmalige camping Holiday in Knokke over te nemen stond, aarzelde Parcifal niet. Samen met zijn vrouw Sabrine Corriez waagde hij de sprong en begon meteen met het uitrollen van een ambitieus investeringsplan. Hij plaatste er kwalitatief afgewerkte designbungalows, variërend in grootte van één tot drie slaapkamers.

Twee jaar terug kwam daar op dezelfde terreinen ook Nomad Knokke bij. Deze avontuurlijke verblijfsformule in basic houten tenten slaat vooral aan bij jonge koppels die een andere beleving zoeken op vakantie. Verder werden er ook 30 plaatsen voor kampeerauto’s aangelegd. De toekomst oogt rooskleurig en Parcifal zal binnenkort ook op een naburige locatie een nieuw toeristisch concept neerzetten, al blijven die plannen nog even geheim.

 

Ontbijt met streeklekkers

Holiday Village Knokke biedt alle voorzieningen voor een verblijf zonder zorgen. Hun ontbijt met streeklekkers, die elke ochtend aan je bungalow wordt geleverd, is alvast een stevige aanrader om de dag te starten. Er worden fietsen verhuurd voor heren, dames en kinderen. Een kinderzitje is gratis en kan zowel voor- als achteraan worden gemonteerd. Er is een ruim gamma e-bikes beschikbaar.

“Wij liggen op fietsafstand vlakbij zee en strand. Knokke-Heist is een bij uitstek fietsvriendelijke gemeente”, zegt Parcifal. Met het gezin zoekt hij graag de rustige Zwinbosjes op of geniet hij van culinaire hoogstandjes in Knokke-Heist. Parcifal heeft het gevoel dat hij in de badplaats echt thuisgekomen is. “Kijk naar de kunst op elke straathoek. Ik kan blijven kijken naar a-typische kunst als het ‘Beach Castle’ van Fourtou op het Maurice Lippensplein of de ‘Plassende Engel’ van Wim Delvoye op het Driehoeksplein. Kunst en creativiteit zit in het DNA van onze mooie gemeente.”

Als ondervoorzitter bij campingfederatie Recread zet hij zich belangeloos in voor zijn collega’s. Hij focust zich daarbij op het algemene imago van de sector, dat ergens in de jaren ‘90 is blijven hangen bij de film Camping Kosmos. Met glamping en andere belevingsvolle toeristische formules is de sector op vandaag echter sterk geëvolueerd, dat nieuw gezicht onder de aandacht brengen is voor Parcifal een missie.

Samen met vijf andere vakantiegangmakers aan de Kust bracht Parcifal onlangs nog een toffe film uit. Die creatieve aanpak en de samenwerking met collega’s typeert Parcifal helemaal. 

 

Holiday Village Knokke, Natiënlaan 70 – 72, Knokke-Heist. Info: 050 60 12 03 en www.holidayknokke.be.

Zorgeloze vakantie in je eigen bungalow

Campings en vakantieparken zijn de ideale plekken om je eigen ‘bubble’ te creëren. De bungalows van Holiday Village Knokke lenen zich perfect voor een zorgeloze vakantie aan zee met het gezin. Wie een beetje met sociale media om kan, wint misschien zelfs een prijs tijdens zijn verblijf.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF