Doen

Peter Moyaert & Lieva Debruyne van Mange Tout


Verrassen in eenvoud

Stel de vraag in de Slimste Mens wat de 5 kernwoorden zijn bij het begrip ‘Oostende’, dan zal de visserskaai er zeker tussen staan. De visserskaai in Oostende, legendarische locatie. Recht tegenover de visserstrap vind je het summum van Noordzeegastronomie, restaurant Mange Tout.

Lieva en Peter zijn respectievelijk de gastvrouw en chef van restaurant Mange Tout. Chef Peter eert een keuken in eenvoud.  Eenvoud is hier geen synoniem van eenvoudig, maar van exact en delicaat.  De familie van de chef zijn actieve landbouwers. Peter zijn ouders kozen ervoor om naar de stad te trekken en daar een voedingswinkel te openen. Wat geteeld werd, brachten zij bij de klant.

Het is in gedurende deze periode dat Peter producten en smaken leerde ontdekken. De traditionele keuze van artisanale grondstoffen en Noordzeevis komt uit de jeugdjaren. De familie is nog steeds nauw verbonden met het restaurant als leverancier van groenten, kruiden, zuivel en andere grondstoffen.  De andere leverancier ligt op 50 meter van de voordeur, nl. De Noordzee! Liefhebbers van creatieve visgerechten vinden hier een 2de thuis.

Lieva is docente van opleiding, lesgeven was haar ultiem doel is het leven. Tot op de dag dat zij de geheimen van wijn ontdekte. De volgende dag startte Lieva met een opleiding tot meester-sommelier. Uniek is de bewaarkast voor wijnen per glas. Hier worden 16 sublieme wijnen per glas geserveerd. Bij ieder gerecht kan je van een passend glas wijn genieten. Het assortiment van deze wijnen varieert van klassieke brave wijnen tot nieuwe parels. Bij bepaalde gerechten van de chef serveert Lieva echte ontdekkingen. Hier jouw glas wijn zelf kiezen is een zonde, laat Lieva haar suggestiewijnen serveren.

Geniet tijdens je bezoek tevens van de open keuken. Het mooie schouwspel van de chef in actie biedt een zekere rust en beleving. De wisselwerking tussen Lieva en Peter maken de gastronomische ervaring volledig. 

Voor de echte levensgenieter kan je met de overzet naar het restaurant op bezoek komen. Parkeer de wagen op de Oosteroever en ervaar de golven. De overzet legt quasi voor de deur van het restaurant aan.

Mange Tout, Visserskaai 22, 8400 Oostende. Info: 059 50 07 14 en https://restaurantmangetout.be/

Wine and Dine

Geniet van een lekker glas wijn bij de sublieme Noordzeekeuken van chef Peter. Meerdere glaasjes kunnen gecombineerd worden bij een menu

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF