Doen

Petra Van Brussel van Grand Hotel Belle Vue

It’s Always Gin & Tonic time in Grand Hotel Belle Vue

Grand Hotel Belle Vue zet de hele zomer haar enorme aanbod Belgische gins in de kijker en lanceert de G&T apero days.


Ontdek het verhaal van Petra


Grand Hotel Belle Vue: tot in de puntjes verzorgde grandeur

De Haan is altijd weer even teruggaan in de tijd. Naar het tijdperk van grandeur en allure. Die sfeer zweeft door de straten en langs de hoeken van de pleinen. Het loont de moeite om traag te wandelen door De Haan, zodat je alle details in je op kunt nemen. In die sfeer past Grand Hotel Belle Vue, de grande dame van de hotellerie.

Gastvrouw Petra Van Brussel: ‘Het Grand Hotel Belle Vue werd in 1910 ontworpen door architect Oscar Dumont. Het hotel dateert uit een periode dat het opkomende toerisme in De Haan ingrijpend wijzigde. Van massatoerisme zoals we dat vandaag kennen, was toen nog geen sprake: reizen was immers het voorrecht van de allerrijksten. De hotelgasten waren aanvankelijk in hoofdzaak Engelsen die fortuin gemaakt hadden in het koloniale India. Ze reisden met hun gevolg tot aan het nabijgelegen tramstation van De Haan, waar ze werden opgehaald door de portiers van het hotel, uitgedost in typische rode pakken.

Leuk om weten is dat de joodse geleerde Albert Einstein die, op de vlucht voor het naziregime, in 1933 zes maanden in De Haan verbleef, hier vaak op het terras van een kopje thee met koekebrood kwam genieten.

Tot 2006 was het hotel onafgebroken in handen van dezelfde familie die generaties lang door haar professionele gastvrijheid het Grand Hotel Belle Vue liet uitgroeien tot een waar begrip aan de Belgische kust. De familie De Groote – Van Brussel liet een nieuwe, frisse wind waaien, met modern management, de nadruk op de lekkere keuken in de vernieuwde Bistro Place Royale, en de kleine details die je een algemeen gevoel van welbehagen geven.’

 

Grand Hotel Belle Vue, Koninklijk Plein 5, 8420 De Haan. Info: 059/23.39.34 en hotelbellevue.be

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF