Doen

Sarah Depester van Ensor 14 x C-Hotels

Hotelkamer = Paskamer

Ben jij beachable? Heb je de juiste outfits mee op reis? In samenwerking met damesboetiek Ensor 14 kan je bij de Oostendse hotels van de C-Hotelgroup van je hotelkamer een paskamer maken. Hoe? Door online een bestelling te plaatsen. Je hoeft je kamer niet uit te komen.


Ontdek het verhaal van Sarah


Sarah Depester is zaakvoerster van damesboetiek Ensor 14
 

“Ik hou van de geur en het geluid van de zee”

“Noem mij maar een aangespoeld meisje uit Antwerpen.” Sarah Depester lacht terwijl ze het zegt. Sinds zeven jaar woont ze met haar man en zoontje in het centrum van Oostende. Met Ensor 14 creëert ze een walhalla voor de modebewuste vrouw. En dat beperkt zich niet alleen tot de fysieke winkelruimte.

 

“Mijn man was foorreiziger. Met ‘de inktvis’ trokken we het hele land door. Onze zoon Felix volgde samen met de andere foorkinderen les in een mobiel schooltje. Toen Felix naar de lagere school ging, besloten we ons te settelen. Het werd Oostende, de stad aan zee.”
 

Gevoel van vrijheid

Sarah heeft er haar hart verloren. “Het meevaren op de seizoenen van de kust is fantastisch: de eerste keer op een terrasje met zicht op zee, de drukte in de zomer, het afsluiten van de zomer en het terugkeren naar een ander soort Oostende… Op het strand wandelen geeft me een gevoel van vrijheid die doet wegdromen. Je gaat er letterlijk uitwaaien met de geur en het geluid van de zee op de achtergrond. Ik neem de vitamine zee dagelijks op. Zalig toch?”
 

Gloednieuw concept

In shoppingstad Oostende stampte ze haar droomproject uit de grond. In de als monument beschermde James Ensorgalerij tussen de Vlaanderenstraat en de Christinastraat richtte Sarah Ensor 14 op. De James Ensorgalerij uit 1892 tussen de Vlaanderenstraat en de Christinastraat is één van die shoppingparels in de stad aan zee. Verwacht hier geen ketens, wel ondernemers met een hart voor hun métier.

De marmeren tegels in de boetiek van Sarah fonkelen. Verdeeld over het gelijkvloers en de eerste verdieping komen dames hier graag naar de nieuwste badmode, glamourjurk of hippe schoenen zoeken. Sarah staat er zeven op zeven. Alles wat in de winkel hangt, vindt ze zelf in de collecties van de ontwerpers die ze persoonlijk kent. “Dat is geen gemakkelijke opdracht, want je kiest eigenlijk voor een ander.”

In Ensor 14 kan de modebewuste vrouw nog tijd nemen om haar favoriete stuk uit te kiezen. Sarah staat bij waar nodig. Sinds kort kunnen ook de gasten van de C-Hotels in Oostende beroep doen op de expertise van Sarah. “De hotelkamer als paskamer, zeg maar. Ze maken een keuze op mijn webshop waarna ik de kleding, accessoires en schoenen naar de hotelkamer breng. De gasten kunnen er in alle vrijheid en op eigen tempo de kleren passen. En dat in de beslotenheid van hun eigen kamer. Wat ze niet kopen, neem ik terug mee om te stoomreinigen. Het is een gloednieuw en vooruitstrevend concept waar ik veel van verwacht.”

 

Ensor 14, James Ensorgalerij 14, Oostende. Elke dag open. Info: www.ensor14.be

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF