Sport & ontspanning

Shoppen

Shoppen aan de Kust, dat is toch altijd iets speciaal. Aan de Kust kan je dan ook heerlijk winkelen. Gezellige lanen, straatjes en pleinen, overal vind je chique boetieks, hippe shops vol hebbedingetjes, gezellige marktjes... En na een heerlijk dagje winkelen is het zalig om de voetjes even te laten rusten op een terrasje of bankje met zicht op zee.

Wist je trouwens dat je aan de Kust ook steeds op zondag kan shoppen?

Shoppen aan de Kust heeft zo zijn voordelen. Het aanbod is groot, het kan zelfs op zondag én de zee is altijd vlakbij. Winkelen aan onze Kust staat dan ook gelijk aan genieten. Tussen het kiezen en kopen door is er altijd tijd voor een terrasje. En achteraf is er geen gedoe met druk verkeer en parkeerellende... gewoon de Kusttram op, met bestemming: de volgende shoppingstraat!?

 

Modewalhalla van de Kust

Knokke-Heist is het modewalhalla van de Kust. Je vindt er een hele waslijst aan grote topmerken, maar ook als je budget het iets minder exclusief wil, kan je er toch je hart ophalen. Oostende is dan weer een shoppingstad voor alle seizoenen. Heel wat straten staan er garant voor uren winkelplezier. Grote en kleine gezellige zaken vind je in de Adolf Buylstraat,  de Christinastraat, de Kapellestraat, de Leopold II-laan en de Van Iseghemlaan. Je hebt er ook geen last van auto’s die je storen, want de drukste winkelstraten zijn verkeersvrij. Maar wat als de weergoden je niet goedgezind zijn? Dan kan je overdekt genieten in het shoppingcentrum aan het Wapenplein. Op vlak van mode is Nieuwpoort nieuw  in het rijtje. Om te shoppen moet je naar de Albert I-laan die je een mix van trendy shops biedt. Ook langs de Havenpromenade kan je terecht voor een boeiend aanbod dat menig fashionista kan bekoren...

Nog meer must sees

Maar natuurlijk zijn er in de andere badsteden ook echte hotspots. Wandel in De Panne zeker eens door de Zeelaan, maar ook de Zeelaan in Koksijde-Oostduinkerke biedt je shopplezier. De Leopoldlaan in Middelkerke werd vernieuwd en omgetoverd tot een wandelvriendelijke shoppinglaan. Ook in Westende-Bad, Bredene, De Haan en Blankenberge kan je terecht voor een gezellig dagje winkelen. Kom jij binnenkort ook shoppen aan zee?

 

Tips voor een shoppingweekend aan zee

Shoppen is een topper aan onze Kust. Maar tijdens je uitstap aan zee valt er nog zoveel meer te beleven!
Wij verzamelden een reeks tips voor een onvergetelijk weekend aan zee.
 

Beachclubs

Op het strand zijn er natuurlijk ook … strandclubs. En dat zijn niet alleen de vaste stek van surfers, zeilers en kiters. Jij kan er gerust ook even uitpuffen terwijl je geniet van de heerlijke sfeer. Snuif tijdens je bezoek de zeelucht op, drink een cocktail en laat je omringen door stoere watersporters.

Terrasje doen

Of je nu geïnstalleerd bent op een terrasje pal in De Haan, Koksijde of het Zoute of een bevoorrecht plekje wist te bemachtigen op één van de vele strandterrassen, het maakt niks uit. Gezeten op zo’n zalig kustterras is het sowieso genieten. Nu eens van een immense ijscoupe, dan weer van een lekkere garnaalkroket.

Go local

In elke kustgemeente staan de Belgian Coast Greeters paraat om je rond te gidsen langs hun favoriete plekjes. Ontdek de parels van de Kust en neem een kijkje achter de schermen, weg van de toeristische must sees. De gidsbeurten zijn gratis (max 6 personen) en na de rondleiding voel je je als een echte local. Meer info en reserveren via www.belgiancoastgreeters.com.

Wandelen, fietsen, bewegen!

Heb je zin om actief te zijn tijdens je vakantie? Doe dan zeker eens de Kustwandelroute. Dat is een netwerk van verharde en onverharde wandelwegen van De Panne tot Knokke-Heist. Via knooppunten stap je door onze gezellige badplaatsen en passeer je strand, duinen en schorren. Er is ook een speciale en gratis Kustwandelroute-app die je langs de route gidst en je toont welke activiteiten je kan doen. Maak je liever een fietstochtje? Geen probleem! Er is een speciaal fietsnetwerk aan de Kust, maar je kan ook op de zeedijk rijden. En wat als je geen fiets hebt? Geen nood, dan kan je er gewoon eentje huren.

Puur natuur

Natuurlijk kan je eindeloos naar zee staren, maar er is nog zoveel meer natuurpret te beleven aan de Kust. Van het Zwin in Knokke-Heist tot het Westhoekreservaat in De Panne. Kinderboerderijen, natuurparken en bloementuinen ...

Billenkarren

Billenkarren zorgen altijd voor plezier. Je kan het alleen of met twee doen. Of gewoon met de hele familie! Op heel wat plaatsen kan je een vervoermiddel huren dat bij je past.

Leuk logeren

Als je een weekend naar de Kust gaat, moet je natuurlijk ook een slaapplaats boeken. Of je nu een hotel, B&B, appartement of vakantiewoning wil,... De mogelijkheden zijn even eindeloos als de zee!

En je kan nu heel makkelijk online reserveren. Waar wacht je nog op?

Kusttram

De Kusttram is één van de pronkstukken van onze kust. Het zorgt ervoor dat je moeiteloos van de ene badstad naar de andere hopt. En nog een pluspunt: parkeerstress zal je er niet van krijgen. Neem plaats op de tram en laat je overal rondvoeren  terwijl je geniet van het prachtige zicht op de zee.

Een zee van smaak

Wist je dat de Kust zeven restaurants telt met één of meerdere Michelinsterren? Bij een reisje naar zee is een bezoek aan één van die plekken een must voor lekkerbekken. In De Panne geniet je van culinaire hoogstandjes in twee-sterrenrestaurant Hostellerie Le Fox. In Koksijde-Oostduinkerke moet je in Ten Bogaerde zijn. Philippe Nuyens verwent je in  Blankenberge en Sel Gris doet dat in Duinbergen. Cuines 33 en Jardin in Knokke-Heist hebben één ster en Bartholomeus verdiende er twee.

Ook volgens GaultMillau is de Kust erg lekker. In bijna elke kustgemeente is er een GaultMilliau-restaurant te vinden. Smakelijk!

Kustpas

De Kustpas is je ultieme partner in crime aan zee. Het biedt heel wat kortingen en voordelen bij meer dan 40 attracties. De kustpas kan je hier gratis downloaden voor het hele gezin.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF