Doen

Sofie Lambrecht, mama van vijf, vertelt:

Tweedaagse naar de panne!

 Op uitnodiging trokken we met onze vijf kinderen naar De Panne. Voor ons is dat maar drie kwartier rijden ongeveer, dus ideaal voor twee dagen.

Hallo, Ik ben Sofie Lambrecht, getrouwd en mama van vijf kinderen.

Toen ik zwanger was van mijn oudste zoon beslisten we dat ik zou thuisblijven, ik werd dus huisvrouw ofwel thuisblijfmama zoals ik het liever hoor. Ik blijf thuis voor de kinderen en niet voor het huishouden. Toen was ik nog in de veronderstelling dat hier alles op bloemetjes zou lopen, ik elke dag verse gezonde koekjes op tafel zou zetten en alles hier spik en span zou zijn.

Niets is minder waar, maar wat ik wel helemaal juist had wasdat ik me enorm gelukkig zou voelen en mijn gezin met mij mee. Wat ik ook niet zag aankomen was toen ik enkele jaren geleden begon met bloggen dit eerst zou uitgroeien tot een grote hobby en dan volledig uit de hand zou lopen. Wat later ontdekte ik Instagram en mijn passie voor creatieve foto's en toen was het hek helemaal van de dam. Ik ben nog altijd thuis voor de kinderen en tegelijk ben ik ook zelfstandige.

Ik hou van wat ik doe. Nu, wat doe ik nu eigenlijk? Wel, vooreerst ben ik gewoon mezelf, vrouw en mama en als zelfstandige deel ik foto's op Instagram over mezelf als mama over mijn dik lijf en het leven int algemeen zoals leuke uitstapjes! Ik schrijf ook verhalen op mijn blog over het ouderschap, activiteiten, body positivity, uitstapjes en zoveel meer.

Ontdek meer verhalen van Sofie Lambrecht

De Panne is ook leuk met véél wind!

Het plan was om op de eerste dag een gratis initiatie zeilwagen rijden te volgen. We trokken door weer en vooral veel wind naar het startpunt maar helaas was de wind die dagte hevig en was het niet veilig genoeg om te zeilen op het strand. Heel jammer, we keken er echt wel naar uit. De gratis initiatie zeilwagen rijden is trouwens gratis te boeken via dekust.be. Er zijn nog andere initaties ook, kei leuk en handig om eens iets nieuws te testen.

De wind bereikte die eerste dag zo’n 6 à 7 beaufort, maar dat lieten we niet aan ons hart komen. We huurden gocarts en reden de dijk heen en weer. Met wind mee ging het iets vlotter dan tegen de wind in, maar plezier dat de kinderen hadden, ongelofelijk! Dat zien we terug op alle stralende foto’s, hoe hard ze ook moesten trappen, de vreugde spatte ervan af.

Pannenkoeken en shoppen gaat door weer en wind

Na het hevige trappen beloonden we onszelf met heerlijke pannenkoeken en trokken we naar winkelstraat van De Panne om even heerlijk etalages te kijken en wat leuke hebbedingetjes te kopen. Shoppen doet het altijd goed, of er nu stralende zon is, regen of veel wind. Tegen de avond trokken we rustig naar ons hotel, uitgewaaid en voldaan.

Overnachten met zeven personen in C Apart hotel Zon & Zee

Het C Apart hotel Zon & Zee is groot en heel chique ingericht. We vreesden dus al even voor de liters zand die onze kroost zou binnenbrengen, maar dat viel allemaal goed mee! We kregen een kamer voor zes personen met een extra babybedje voor de jongste dochter.

Onze hotelkamer

Er was een living met eettafel (vier stoelen en twee krukken), een zetel voor 2-3 personen en 2 eenmanszetels, een keuken met alles erop en eraan behalve een oven en vaatwasser, een aparte wc, badkamer en een slaapkamer. We kozen ervoor om onze vijf kinderen allemaal samen op de slaapkamer te laten slapen: in een stapelbed, een tweepersoonsbed en een babybedje. Dat ging zonder problemen. De kamer was groot genoeg en goed in orde. Voor ons bleef het zetelbed in de woonkamer over.

Het hotel was echt prima in orde, alles heel netjes en comfortabel. De hotelkamer waar wij zaten is ideaal voor twee volwassenen, twee kinderen en één baby. Voor ons was het al een beetje knus, maar met zeven personen heb je dat wel vaker! Extra leuk was dat we gewoon konden inloggen op de tv op Netflix met ons eigen account! Handig voor ons eens de kinderen in bed lagen.

Ontbijtbuffet

Het ontbijtbuffet was heerlijk uitgebreid, vers en super lekker. Er was iets voor elk wat wils. Heel leuk was ook dat elk kind een kleurplaat had en er potloodjes op tafel stonden. Top! Bekijk hier de website van het hotel.

Hoeve Paepehof

Ook op zondagochtend was er nog behoorlijk veel wind. Omdat we schrik hadden dat onze kleinste kaboutertjes zouden wegvliegen op het strand trokken we naar Hoeve Paepehof, een kinderboerderij dichtbij waar we waren. Een heerlijke boerderij waar je je meteen welkom voelt, je kan er rustig dieren kijken (konijnen, pauw, varken, lama,schapen, kippen, ....) en iets lekkers kan eten of drinken. Er is ook een toffe speeltuin buiten en een speelzolder binnen. Hier kan je de website terugvinden van deze kinderboerderij, af en toe zijn er leuke activiteiten!

Top tip voor de culinaire mensen onder mijn lezers

Na ons kinderboerderij uitje begonnen onze magen te knorren en waren we te gast bij Armalot. Een klein restaurantje met maar een 8-tal tafels binnen. Wij hadden de grootste voor zeven personen, de andere waren vooral tweepersoons of vierpersoonstafels. Alles was zo mooi en netjes en intiem. De eigenaar verwelkomde ons super vriendelijk en verzekerde ons –helemaal uit zichzelf –dat de kinderen gewoon mogen praten en doen. 

Onze kinderen zaten op dat moment buiten want er was daar een heuse zandbak met glijbaan, heel tof! Buiten was er ook nog een terras met verschillende tafeltjes maar het weer was er niet naar om buiten te eten. Armalot werkt met een beperkte menukaart, dus ouders met moeilijk eters: opgelet, ze serveren er geen frietjes! Maar ze hebben wel een speciaal kidsmenu met kip of vis en groentjes. Armalot is echt een aanrader, heel mooi interieur maar vooral super vriendelijke mensen! Reserveren is noodzakelijk, kijk maar even op de website.

En dan naar Plopsaland

Na de middag begon het weer op te klaren en trokken we naar Plopsaland De Panne. Daar hadden we een super fijne namiddag en tevens afsluiter van een geslaagd weekend!

Nog meer blogverhalen

Ontdek nog meer kustavonturen en blogverhalen! Laat je vooral inspireren ...

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF