Doen

Strandsporten aan zee

Beachkiten aan de Kust

Actief op het strand

Voor wij liever beide voetjes op het vaste land wil houden zijn er heel wat mogelijkheden. Ga voor klassiekers zoals beachvolley of beachhockey, maar durf nog cooler te gaan en volg een initiatie strandzeilen, strandsurfen, beachkite, buggy of landboard! Hoor je het donderen in Keulen? Geen paniek! Hieronder vind je meer uitleg over de verschillende activiteiten:

Strandzeilen op het strand van De Panne
Strandzeilen

... of ook wel zeilwagenrijden of strandsurfen. Zoef over het strand en laat de wind zijn werk doen. Deze activiteit bezorgt je gegarandeerd de nodige adrenaline en geeft je vooral een senstionele belevenis. Het leuke aan deze activiteit is dat je snel resultaat hebt en je dus snel in een vaart over het strand kan zoeven.

Wat is strandzeilen?
Je kan strandzeilen het beste vergelijken met een zeilboot op het strand. Een kar op drie wielen dat wordt aangedreven door de wind. 

Hoe gaat het in zijn werk?
Na een korte uitleg en kennismaking met de zeilwagen en instructies help je mee de zeilwagen op te tuigen. Als piloot van de 'kar' pas je het zeilwagenrijden in de praktijk toe.

Waar kan je strandzeilen?
De Panne mag dan wel het zeilwagenmekka zijn van onze Kust, ook op anderen plekken krijg je dat strandzeilen al snel onder de knie. Volgende clubs helpen je op weg:

Initiatie kiten op het strand
Beachkite

Laat de kracht van de wind zijn ding doen met je kite. Best indrukwekkend om te voelen! Creër een machtig showspel waarvan jij de dirigent bent. 

Wat is beachkiten precies?
Kort door de bocht is dit vliegeren op het strand, alleen is het wel een pak cooler. Zo is je kite een pak groter dan een gewone vlieger en voel je echt de kracht van de wind. Begin met een kleinere kite om daarna voor het echte werk te gaan. Zorg dat je stevig met je voetjes op de grond blijft staan!
Leuk om weten! Het is meteen ook de manier om de nodig skills aan te leren om te kunnen kiten op het water. 

Waar kan je dit leren?

In zowat elke badplaats vind je een beachclub waar je kan leren kiten:

strandvolleyballen met zicht op zee
Beachvolley, -tennis, -voetbal, -yoga ...

Ze lijken misschien klassieker, maar dat wil niet zeggen dat ze niet intensief en super cool zijn! Deze sporten op het strand vragen een extraatje omdat lopen en bewegen op het strand net iets zwaarder is dan op een gewone ondergrond.

Wat houden deze sporten precies in?
Deze sporten zijn letterlijk te nemen, maar dan op het strand. 

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Beachtennis: twee of meerdere mensen spelen met houten batjes en een rubberen balletje. Doordat je bewegingen tijdens het beachtennissen zo afwisselend zijn, komen alle spieren aan bod. Het accent lig op je arm- en beenspieren. Dat je reactievermogen wordt getraind is ook mooi meegenomen.
  • Beachvolley: volleybal die wordt gespeeld op het strand waarbij een ploeg bestaat uit twee personen. Wist je trouwens dat dit sinds 1996 een olympische sport is?
  • Beachvoetbal: dit is een variant van het gewone voetbal die op het strand wordt gespeeld. Deze sport laat je niet alleen veel technische trucjes gebruiken, het zand voegt immers ook een andere dimensie aan de sport toe: lenigheid en individuele vaardigheden testen.
  • Beachyoga:Yoga is de laatste jaren aan een echte opmars bezig. Voeg hierbij nog de unieke omgeving van strand, zee en duinen en jouw yoga-sessie krijgt een extra dimensie.

Waar kan je deze sporten uitoefenen?

Zowat overal aan de Kust hebben beachclubs hier de nodige infrastructuur voor. Verschillende sportstranden aan de Kust bieden ook deze mogelijkheid. UIteraard kan je ook zelf je eigen plein uitstippelen, netje in het zand slaan of je matje leggen.

Met het paard rijden aan de Kust langs het strand
Paardrijden op het strand

Stiekem al eens heel jaloers de ruiters nagekeken die de zonsondergang tegemoet rijden? Droom niet langer, amar ga het zelf ook eens proberen! Ga ee

Wat houdt het precies in?
Ga wandelen met het paard langs het strand.

Hoe gaat het in zijn werk?
Verschillende maneges nemen je mee op een paardenwandeling, tonen je de weg en brengen je behouden terug naar huis. Enige ervaring is een plus, maar bespreek dit zeker met de maneges.

Waar kan je deze sporten uitoefenen?

Met de steun van:

Logo Impulsprogramma Kust - IPK

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF