Eten & drinken

Streekproducten

De Kust scoort hoog als het om gastronomie gaat. Dat heeft alles te maken met de vele streekproducten van de zee en de polders.


De Kust moet je gewoon proeven...
 

De Vlaamse grijze garnaal

Of ook wel gekend onder de keurmerknaam Purus. Alle Vlaamse garnalen die het keurmerk dragen, werden milieubewust gevangen in de Noordzee, zijn kwaliteitsvol en vers zonder toegevoegde producten.
 

Belgica mossel

Het zuivere water van de Noordzee geeft de mossel een unieke smaak. Deze mosselen hebben meer vlees en een lichtere schelp. Vlak voor de kust van Nieuwpoort groeien deze Belgische mosselen in speciale kooien.
 

Ostendaise Oester


De oesterputten van de Spuikom in Oostende werden in 1996 terug in gebruik genomen. De smaakvolle oesters zijn  ter plaatse te koop of bij de vishandels of restaurants.
 

West-Vlaams polderrund

Hét terroirproduct bij uitstek.
 

Bieren aan zee

Sommige streekbieren worden gebrouwen in het Brugse Ommeland of in de Westhoek, maar zijn wel traditioneel voor de Kust. Zo denken we aan Keyte, Nieuwpoortse Roste Jeanne, Pier Kloeffe en Wulps Blondje...

Ontdek hier enkele heerlijke kustbieren.
 

Ambachtelijke producten gemaakt op de boerderij, vaak naar aloude traditie, vind je zeker ook aan de Kust terug. Ga zeker eens langs bij één van de vele hoevewinkels en proef de 100% West-Vlaamse Hoeve- en streekproducten.

 


 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF