Doen

Tania Clarys van Gastenverblijf De Arend

Zon of Zoet

Vakantie aan zee en de zon is niet van de partij? Om van deze druilerige dag een onvergetelijk zoet moment te maken, zijn de B&B-gasten welkom in de tea-room. Proef van al het lekkers dat hier in huis gemaakt wordt. Wedden dat je wil dat de zon niet schijnt!


Ontdek het verhaal van Tania


Een gastvrij welkom

Tania is de gastvrouw in B&B De Arend. Dit charmant gastenverblijf telt 6 kamers met alle comfort.  Ondertussen is zij aan haar elfde zomer bezig.

Haar leven in de hospitaly startte in 1994. Tania werd verliefd op een kerel met een hotelschoolopleiding. Ze trouwde, het was van moeten! Niet omdat er reeds nakomelingen op komst waren, maar omdat het jonge koppel een hotel gekocht had. Op jonge leeftijd was hotel L’Yser het eerste project.

L’Yser is een iconisch gebouw gelegen aan de sluizen. Vlak voor de deur van het hotel stroomt de IJzer in de Ganzenpoot. Gedurende 10 jaar was Tania hier actief. Het was een zeer grote zaak met een feestzaal, een restaurant en hotelkamers. In 2004 kreeg zij de kans om in te stappen in het restaurant van haar schoonouders. Haar man was ondertussen gestart in de hotelschool van koksijde als praktijkverantwoordelijke. Hotel l’Yser werd verkocht en een nieuw hoofdstuk kreeg vorm. 

Het restaurant werd volledig gerenoveerd en het team draaide op volle toeren. Met de pensionering van haar schoonouders, beslisten Tania en haar man om het restaurant niet verder uit te baten. Een moeilijke beslissing, het hart zei ja maar de hersenen wisten dat voor zo’n project beide partners 100 % beschikbaar moeten zijn. Haar man was ondertussen volop aan het genieten van zijn job in het onderwijs.

Tania besliste dan maar om even verderop, in de marktstraat, een B&B te starten. Gastenverblijf de Arend werd een feit. de naam van de zaak duidt niet op een of andere voorliefde van Tania voor vogels. In dit historisch gebouw was er voorheen een kledingzaak gevestigd. Toentertijd hadden alle kledingwinkels in Nieuwpoort de naam van een vogel. Gezien iedereen het gebouw kent als De Arend werd beslist om deze naam te houden.

Het gastenverblijf telt 6 ruime kamers met alle modern comfort. Het is zeer rustig gelegen in het centrum van Nieuwpoort Stad. Grote troef is de stadstuin. Tania ziet binnen de sector een duidelijke verschuiving van ‘op vakantie’ gaan naar de drang naar beleving. De gasten willen hun vakantie beleven. Deze beleving start bij het boeken van hun verblijf. Op de website van De Arend kan de gast veel tips vinden over Nieuwpoort.

Naast beleving is service één van de sterktes van de zaak. Tania is sinds 6 jaar trotse eigenaar van het Q-label.  Dit is het kwaliteitslabel voor service uitgereikt door de Provincie West-Vlaanderen. Dit label houdt in dat Tania geregeld opleidingen volgt en dat er op regelmatige tijdstippen een mystery check plaatsvindt. 

Na een zalige nachtrust kunnen de gasten genieten van het ontbijt. Glaasje vers geperst sinaasappelsap, eitjes à la minute, croissants, pistolets, kazen, charcuterie… te veel om op te noemen.  

6 jaar geleden is Tania ook gestart met een tearoom. Waar voorheen de kledingzaak was, kunnen gasten nu genieten van zoetigheden. De zaak is gekend voor een superlekkere ‘Dame Blanche’ althans volgens chef Luc Bellings. Proef zeker ook de pannenkoeken en wafels. Alles wordt in huis bereid, neem zeker even een kijkje in de productiekeuken waar de roomijsturbines draaien.

 

Gastenverblijf de Arend, Marktstraat 28, 8620 Nieuwpoort. Info: 0473 808 967 en https://www.gastenverblijfdearend.com/

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF