Doen

Tom en Elsie van Le Bassin


Genieten in Oostende

Op vakantie gaan en alles vinden wat je maar kan wensen op één adres, dat kan in Le Bassin op de visserskaai in Oostende. Deze zaak beschrijven met één woord kan niet. Le Bassin is een hotel, een restaurant, een brasserie en een wijnbar op één locatie. Eén locatie kunnen we hier wel ruim interpreteren. Sinds de start, 14 jaar geleden, werd er uitgebreid.  Le Bassin  start op het Petrus en Paulus plein en loopt via de Visserskaai door tot aan de Franciscusstraat. Even uniek als de zaak is het gezin dat deze zaak omtoverde tot wat het heden ten dage is.  Moeder Elsie , vader Tom, dochter Zoé en zoon Jules vormen samen met de vaste medewerkers de motor van deze unieke horecazaak. 
 

Laat ons starten met Elsie voor te stellen. Als verantwoordelijke voor het hotel zal deze dame uw eerste contact met Le Bassin zijn. Steeds in de weer om alle gasten op een stijlvolle wijze te ontvangen. Elsie verzorgt uw verblijf tot in de puntjes. Enige taak als gast is ten volle genieten van de volledig vernieuwde kamers. Als u een tip wenst welke kamers de meest unieke zijn, reserveer dan Paul 1 of Paul 2. Beide kamers zijn en eerbetoon aan opa Paul, die net voor de opening van het nieuwe hotel overleden is. Leuk detail is ook dat deze kamer een mooi zicht bieden op het Petrus en Paulus plein. 
 

Tom is de chef in de keuken, samen met zijn rechter hand Christine maken zij elke dag lekkere gerechten met producten uit de Noordzee. Vragen naar de specialiteit van Le Bassin is volgend antwoord krijgen : ‘Alles uit de Zee’. En met alles uit de zee bedoelt de chef alle gerechten met als hoofdingrediënt vissen en garnalen van de O.62 Deni, het schip van Luc Bogaert. Natuurlijk kan een vleeseter ook in Le Bassin terecht.  De service in het restaurant verloopt onder het waakzaam ook van broer Nick. 
 

Met de recente verbouwingen is niet enkel het hotel en restaurant volledig vernieuwd maar werd er tevens een state of the art wijnbar geopendDochter Zoé verzorgt hier de dienst.  Na haar studies aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde en het volgen van een specialisatiejaar Wijn- en drankenkennis trok Zoé de wijde wereld in. Zo werkte zij op een wijndomein in Zuid-Afrika en bij Lasarte in Barcelona.  Voor de kenners onder ons, jawel restaurant Lasarte met de 3 Michelin sterren. In haar wijnbar combineert Zoé al haar ervaringen tot nieuwe belevingen.  Zo kan je hier een Battle of the Butchers beleven.  Dit is een degustatie van charcuterie van verschillende beenhouwers zoals Dierendonck, De Laet en Van Haver (Butcher’s Store), telkens met passende dranken. Een ander hoogtepunt is een pairing van diverse kazen van kaasmeester Van Tricht  in combinatie met wijnen en bieren. Voor de liefhebbers van chocolade is er in samenwerking met Chocolatier Olivier Willems een tasting van 3 origine chocolades, 3 pralines en 3 dranken. Als afsluiter kan je hier nog genieten van een glas Ribolla.
 

Van gastvrouw Zoé gaan we zeker nog straffe culinaire ontdekkingen zien. Momenteel verdiept zij haar in de wonderlijke wereld van de kazen en bieren. Zoé combineert haar werk met studies zythologie en kaasmeester.

 

Zoon Jules is een sportman. Voetbalde bij Cercle en Zulte-Waregem in combinatie met zijn studie sportmanagement. Gebeten door de horecamicrobe is hij nu bezig met een bachelor hotelmanagement.  De gastvrije toekomst van Le Bassin is verzekerd.Le Bassin,Visserskaai 1, 8400 Oostende. Meer info: 059/70.33.83 en http://www.hoteldubassin.be/nl/home

BELEEF DE COMBINATIE VAN GASTVRIJHEID EN CULINAIRE ONTDEKKINGEN OP ÉÉN LOCATIE

Genieten van een staycation in De Koningin der Badsteden. Vakantie zoals het moet zijn: nieuwe kamers, leuke gerechten in het restaurant en toffe, hippe dranken en wonderbaarlijke degustaties in de wijnbar.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF