De Kust topgastronomie
Eten & drinken

Topgastronomie aan zee

Aan de Kust scheert de gastronomie hoge toppen. Je vindt er maar liefst acht sterrenrestaurants!

RESTAURANTS MET TWEE STERREN
Hostellerie Le Fox**

Een gepassioneerd chef-kok, die creatief en in de geest van de tijd omspringt met dagvers zeebanket, duinasperges en lekkers uit de polder.

Meer details vind je hier


Bartholomeus**

Bart kookt het liefst met vis uit de Noordzee en gebruikt niet alleen tong en tarbot. Ook van minder gekende soorten bereidt hij superlekkere gerechten. De menu’s zijn het visitekaartje.

Meer details vind je hier

RESTAURANTS MET ÉÉN STER
Sel Gris*

Frederick Deceuninck gaat met gedrevenheid te werk en maakte van Sel Gris een bloeiende zaak. De verfijnde bereidingen zijn bewerkelijk en komen tot stand met behulp van de laatste technieken.

Kijk hier voor meer details


Cuines 33*

Het restaurant was nog geen jaar geopend en kreeg van Michelin al een ster. Ze waren vorig jaar trouwens ook de Vlaamse gastronomische ontdekking van het jaar door Gault&Millau.

Kijk hier voor meer details
 

Jardin*

Dat de chef hier met hart en ziel kookt, kan je op z'n minst zeggen. Heerlijke keuken om vinger van af te likken!

Kijk hier voor meer details
 

Philippe Nuyens*

Wat op de borden komt is gedagen en vrij traditioneel met hier en daar een afgewogen vleugje exotisch parfum. Specialiteiten zijn bereidingen met producten uit de zee, maar ook vlees van Simenthal-rund en zwezeriken.

Kijk hier voor meer details

 

MBistro*

 

Chef Mathias kookt gepassioneerd. Hij leerde de knepen van het vak bij de groten en gaat nu zelf in zijn eigen keuken. In zijn keuken wil hij ontbolsteren en verrassen, met eenvoudige en frisse gerechten.

Kijk hier voor meer details
 

Carcasse*

In Carcasse werkt Hendrik Dierendonck, net zoals in de beenhouwerij, van kop tot staart. Niets gaat verloren. Het restaurant en de slagerij zijn met elkaar verbonden, nooit was de weg tussen beide zo kort.

Kijk hier voor meer details

 

Maar ook in GaultMillau scoort de Kust zeer goed. Je vindt een restaurant met GaultMillau-vermelding in iedere kustgemeente terug.

De beste restaurants aan de Kust

Op onderstaande kaart vind je topgastronomie aan de Kust voor elke beurs. Opgelet, sommige restaurants staan zowel in de Michelingids als in de Gault Millau.