De Kust topgastronomie
Eten & drinken

Topgastronomie aan zee

Aan de Kust scheert de gastronomie hoge toppen. Je vindt er maar liefst zeven sterrenrestaurants!

Hostellerie Le Fox**

Een gepassioneerd chef-kok, die creatief en in de geest van de tijd omspringt met dagvers zeebanket, duinasperges en lekkers uit de polder.

Walckierstraat 2  
8660 De Panne  
+32 (0)58/41 28 55

info@hotelfox.be
www.hotelfox.be


Bartholomeus**

Bart kookt het liefst met vis uit de Noordzee en gebruikt niet alleen tong en tarbot. Ook van minder gekende soorten bereidt hij superlekkere gerechten. De menu’s zijn het visitekaartje.


Zeedijk 267
8301 Heist aan Zee
+32 (0)50/51 75 76

info@restaurantbartholomeus.be
www.restaurantbartholomeus.be


Sel Gris*

Frederick Deceuninck gaat met gedrevenheid te werk en maakte van Sel Gris een bloeiende zaak. De verfijnde bereidingen zijn bewerkelijk en komen tot stand met behulp van de laatste technieken.

Zeedijk 3124
8301 Duinbergen
+32(0)50/51 49 37


info@restaurantselgris.be
www.restaurantselgris.be


Cuines 33*

Het restaurant was nog geen jaar geopend en kreeg van Michelin al een ster. Ze waren vorig jaar trouwens ook de Vlaamse gastronomische ontdekking van het jaar door Gault&Millau.

Smedenstraat 33
8300 Knokke-Heist
+32(0)50/60 60 69

www.cuines33.be


Philippe Nuyens*

Wat op de borden komt is gedagen en vrij traditioneel met hier en daar een afgewogen vleugje exotisch parfum. Specialiteiten zijn bereidingen met producten uit de zee, maar ook vlees van Simenthal-rund en zwezeriken.

J. De Troozlaan 78
8370 Blankenberge
+32(0)50/41 36 32


Ten Bogaerde*

Er wordt gekookt en gegeten in de ambtswoning van de oude abdijhoeve Ten Bogaerde. De kok kiest voor een actuele versie van de Franse keuken en bereidingen met wilde vis uit de noordelijke zeeën. Ook garnaalkroketten zijn een specialiteit.

Ten Bogardelaan 10
8670 Koksijde
+32(0)58/62 00 00

info@tenbogaerde.be
www.tenbogaerde.be

 
Jardin*

Er wordt gekookt en gegeten in de ambtswoning van de oude abdijhoeve Ten Bogaerde. De kok kiest voor een actuele versie van de Franse keuken en bereidingen met wilde vis uit de noordelijke zeeën. Ook garnaalkroketten zijn een specialiteit.

Zwaluwenlaan 12
8300 Knokke-Heist
+32(0)50/61 07 98

info@restaurantjardin.be
http://www.jardintropical.be/

 


Maar ook in GaultMillau scoort de Kust zeer goed. Je vindt een restaurant met GaultMillau-vermelding in iedere kustgemeente terug.

De beste restaurants aan de Kust

Op onderstaande kaart vind je topgastronomie aan de Kust voor elke beurs. Opgelet, sommige restaurants staan zowel in de Michelingids als in de Gault Millau.