vissersavontuur
Varen

Vissersavontuur

Echte vissersbonken vind je nog steeds aan de Kust terug. Elke nacht varen ze uit om verse vis te vangen: garnalen, bot, schol ... Vroeg in de morgen keren ze huiswaarts, de vis wordt gesorteerd, gekuist en verkocht. Later op de dag kan je genieten van zo'n verse vis in een van de gezellige restaurants. Of ga zelf aan de slag in de keuken; de verse vis kan je kopen in een van de viswinkeltjes of bijvoorbeeld aan de Vistrap in Oostende: een overdekte vismarkt waar je dagelijks 'levende verse' vis kan kopen.

De Vismijn in Nieuwpoort kan je bezoeken; je snuift er letterlijk en figuurlijk de sfeer op. Het veilen van vis is een echt schouwspel dat alle zintuigen prikkelt. Je kan een rondleiding volgen in en rond de vismijn of het visveilingsysteem van dichtbij meemaken. Elke dinsdag tussen 15 juni en 15 september om 9.00 uur aan de Vismijn. Inschrijven bij de dienst toerisme op voorhand is wel verplicht.

CrangonZelf eens een echte visser zijn? Scheep in voor een echt vissersavontuur en ga mee de boot op: in Oostende kan je meevaren met de garnaalvisser Crangon. Drie uur lang kan je op een traditionele manier garnalen vissen. De gevangen garnalen worden op de boot gesorteerd, gespoeld en gekookt. Er zijn ook andere vissersboten waarmee je kan meevaren en zeevissen: de Marcella II, de Albatros en de Franlis. Ook in Nieuwpoort kan je je vismanskunsten testen. Zeevissen kan je er onder andere met de Albatros-seafishing, de Jonathan I en II of de Liberty Sportfishing.