Eten & drinken

Vrouwelijke chefs aan de kust

Dat vrouwen echt wel hun mannetje kunnen staan in de keuken bewijzen deze 6 chefs wel. Deze chefs uit ‘het lekkere Westen’ zijn stuk voor stuk gepassioneerd en werken met het lekkers uit de Noordzee en andere streekproducten.
Tijd om te genieten van het Lekkere Westen met deze zes topvrouwen!
 

1. Wenduine - restaurant Yelo - Jessica Vansever

“Vlakbij vinden we heel wat bioboeren waar we graag mee samenwerken. Geitenkazen en –melk van ’t Reigershof, mangalicavarkentjes en aardbeien van Hof Ter Meulen.”
Yelo - Pauwaertstraat 13, Wenduine

2. De Panne - Huyze Armalot - Sandrine Aurvray

“Mijn visleverancier laat elke week weten wat er voorradig is en de vis komt rechtstreeks van de boot naar ons restaurant. Verser dan vers. Ons West-Vlaams rood rund graast in de polders, nog geen vijf kilometer verder.”
Huyze Armalot - E.d’Arripelaan 13, De Panne
 

3. Zeebrugge - Tijdok - Marianne Pauwaert

“Ik kom uit een geslacht van vissers en reders, ik weet zo goed als alles over vis. En de band met de visserij is nog steeds heel belangrijk voor ons. Hier komen heel wat vissers en gewezen vissers eten en verhalen vertellen. We zorgen een heel jaar door voor gevarieerde seizoensgerechten en dat allemaal in huis bereid.”
Tijdok - Tijdokstraat 16, Zeebrugge
 

4. Koksijde - 8Chef - Veronique Dewulf

“Bernard, onze bevriende garnaalvisser te paard, staat garant voor heerlijke garnalen en verder werk ik als steunend lid van de North Sea Chefs graag met hondshaai en rode poon. Dierendonck levert West-Vlaams rood Rund, bereid met verse boerenboter op de plancha.”
8Chef – Strandlaan 266, Koksijde
 

5. Koksijde - Soll Cress - Hannelore Vandamma

“We maken er een sport van om met streekproducten van het moment te werken. Garnalen van onze paardenvissers, kofie van Santos Palace en appelsap van de Fruytige Gilde der Appelpersers van Sint-Idesbald…”
Soll Cress – Koninklijke baan 225, Koksijde
 

6. Nieuwpoort - Flavie's Tafel - Valérie Ryssen

“Ik ben bezig nootjes te roosteren. Die komen in een gezond hapje met courgettes en appeltjes van Boskoop uit de streek van
Poperinge. Ik beweer niet dat alles in mijn restaurant zo gezond is. Zo bak ik een tong nog altijd graag in verse boter en daar serveer ik puree bij. Op restaurant gaan is een feest. Dan mag dat wel eens. Maar dat gezonde voeding meer en meer geapprecieerd wordt, dat merk ik zeker wel.”

Flavie's Tafel - Langestraat 115, Nieuwpoort. www.flaviestafel.be

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF