Doen

Waar vind ik de leukste concept stores?


De ene shopper struint graag van boetiek naar boetiek, een lange estafette vol winkelplezier. De andere shopper slaat het liefst zijn slag op een plek. Efficiënt shoppen zonder al te veel moeite. En dat hoeft niet saai te zijn. Wel integendeel. Aan de Kust vind je tal van concept stores waar je uren zoet bent en allerlei hebbedingen op de kop tikt. Vaak voor het hele gezin. Kwestie van er meteen een namiddag van te maken.

Oostende

In Oostende scoor je bij Lily hippe outfits en fijne interieuritems. Van fauteuils van Fest tot handzeep met ‘the kitchen is for dancing’-leuze. In dezelfde straat spot je deze zomer ook de Lily-outlet.

Nieuwpoort

In Nieuwpoort tik je bij Baenk vintage design op de kop en kun je ook een koffie drinken om wat over die aankoop na te denken.

Koksijde

Houd je van shoppen mét koffie, dan moet je sowieso eens binnenlopen bij Kabine, te vinden in Koksijde en Oostende, en telkens voorzien van een fijne bar waar je ontbijt, bruncht, luncht of gezellig koffie drinkt.

 

 

Oostduinkerke

Spring wel eens binnen bij de Karavaan in Oostduinkerke om er een comfy jute strandtas te kopen. Zodat je al die aankopen in stijl mee kunt slepen.

Blankenberge

Want ook in Blankenberge, in Escape, bezwijk je gegarandeerd. Hier vind je handgemaakte spullen van over de hele wereld.

Bredene

Zelf helemaal geïnspireerd geraakt door die beachbars aan de Kust? Rep je dan naar Lett in Bredene of Torp in Oostduinkerke en investeer in outdoor design spullen, van een hangende plantenpot tot een jaloersmakende Oyfr. Of Kust-souvenirs die je gegarandeerd de winter door helpen.

Nog meer fijne shops met een extra?

De Kust grossiert in bijzondere shopadressen die je net dat tikkeltje meer geven dan verwacht.

Items, in Knokke, is de hemel op aarde voor al wie lifestyle magazines verslindt. Woongoeroe en eigenares Bea houdt als geen ander de vinger aan de pols en ziet een trend al jaren op voorhand op zijn kousenvoeten aan komen.

Wie speelgoedtrends wil spotten, of gaat voor een duurzaam cadeau, moet bij Zut zijn. Een plek gevuld met speelgoed dat je altijd al wou. Zelfs al ben je dan te groot geworden voor die step.

In pop-up Labellov tik je dan weer tijdloze schatten op de kop. Van een Delvaux tas over een vintage reiskoffer van Louis Vuitton tot de iconische quilted flap bags van Chanel. En dat met kortingen tot -80%.

Grote en kleine voetjes worden helemaal blij in De Zandvoetjes in Oostduinkerke. Of trendy Freedom Moses slippers voor het hele gezin, van maat 24 tot 47.

Had je eerder aan een interieursouvenir gedacht? Iets dat je elke dag aan de kust herinnert? Geen zorgen, opties bij de vleet. Bij Andrs in Bredene koop je zowel een tijgerspaarpot, een magneetbord als een marmeren tafellamp.

In Design Oostende, gevestigd in een oude Fiatgarage, spot je wekelijks nieuwe designvondsten.

White Interiors, die vintage tempel van Mike Standaert, is nog zo’n must. Een dierenhuidentapijt van Carine Boxy, een pièce unique van Jean Prouvé of een vederlichte lamp van Jos Devriendt, dit is het walhalla voor de meerwaardezoeker.

En ook in Knokke en Nieuwpoort hoef je niet te wanhopen. In die laatste badstad garandeert Loft Living elke designfanaat zijn portie, in Knokke opende huis van vertrouwen RR Interieur de pop-up RR Beach. Een zomerse spin-off en een samenwerking met lokale partners en merken.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF