Doen

Wandelnetwerken aan de Kust

De Kust telt 3 wandelnetwerken: de Kustwandelroute, de Westkust en het Zwin. Hoe kan je de troeven van de Kust beter ontdekken dan al wandelend langs de kilometerslange uitgestippelde paden van de netwerken?

Wandelnetwerk Kustwandelroute

Wandelnetwerk Kustwandelroute

De Kustwandelroute is genieten van duinen en polders, slikken en schorren, zee en strand. Maar lang niet van natuur alleen: het traject biedt evengoed een duik in het rijke maritieme verleden van de Vlaamse Kust, onze oorlogsgeschiedenis of de Belle Epoque. Een wandelas langs zee en één landwinwaarts, met handige verbindigspaden tussen de twee, lopen ononderbroken van de Franse tot de Nederlandse grens. Met zijn 180 kilometer overspant de route de hele Vlaamse Kustlijn, tussen De Panne en Knokke-Heist.

Wandelnetwerk Westkust

Dit wandelnetwerk strekt zich uit van Nieuwpoort, Koksijde en De Panne over Bray-Dunes, Zuydcoote, Ghyvelde en Leffrinckoucke. Je kan er in deze uniek Frans-Vlaamse grensregio genieten van 160 kilometer zorgvuldig geselecteerde paden. Je maakt kennis met prachtige kust- en duinlandschappen en de fauna en de flora, je snuift de geschiedenis van de Belle Epoque op en loopt langs de relicten van Wereldoorlog II. Breng een bezoekje aan de vele bezienswaardigheden en musea langs je tocht, maar geniet vooral van de gezellige sfeer in de bruisende badplaatsen.

Wandelnetwerk Westkust
Wandelnetwerk Zwin

Wandelnetwerk Zwin

Dit grensoverschrijdend netwerk verkent de ruime regio rond het bekende natuurgebied Het Zwin. Je doorkruist het charmante Knokke-Heist, Retranchement en Cadzand in Nederland. Het landschap is er gevarieerd: zee, strand en duinen, historische Zwinpolders en natuur- en bosgebieden. Je staat versteld van het panorama over het unieke schorren- en slikkengebied aan de Zwinmonding. Je kan genieten van 50 kilometer wandelpaden!

Ontdek meer

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF