Week van de Zee 2018
Agenda

Week van de Zee

Van vrijdag 20 april tot en met zondag 6 mei is er de 22ste editie van de ‘Week van de Zee’. Tijdens die periode wil de Provincie West-Vlaanderen de aandacht vestigen op het beleven van natuur aan de kust, zowel op het strand, in de zee als in de duinen. Dit kan in klas- of familieverband door deel te nemen aan één van de talrijke activiteiten, verdeeld over tien kustgemeenten. De slogan dit jaar is ‘ZandInZicht’. De zee, het strand en de duinen op een speelse manier leren kennen en er respectvol mee omgaan, is de boodschap.

Activiteiten ‘Week van de zee’
Het ruime publiek kan dit jaar deelnemen aan een vijftigtal activiteiten aan de kust. De Provincie selecteerde 10 blikvangers voor gezinnen met kinderen, waaronder een gezinspicknick in provinciedomein Raversyde, een zandfestival in Bredene en een Nieuwpoorts zeedorp. Voor het lager onderwijs stellen enkele kustbezoekerscentra 10 strandactiviteiten voor die de leerkracht zelf kan begeleiden zonder veel bijkomend materiaal.

Samenwerking met tal van partners
Voor de ‘Week van de Zee’ werkt het provinciebestuur samen met de tien kustgemeenten, bezoekerscentra, wandelclubs, natuurorganisaties en andere partners aan de kust. Alle activiteiten en de praktische informatie zijn terug te vinden op de website www.weekvandezee.be.

 

De volledige agenda aan zee

Ontdek hier de uitgebreide Kustagenda aan de Kust voor het hele jaar!