Eten & drinken
Winter

Winterbars vol pure gezelligheid

Je knus installeren op een terras kan wonderen doen met een mens en als je dat in de winter kan doen, dan is het plaatje wel helemaal af. Omgeven door vuurkorven en warmte-elementen, een fleece dekentje, ... Lekker warm ingeduffeld en genieten van sfeer en gezelligheid. Aan de Kust vind je her en der toffe winterbars waar relaxen kinderspel is. Ontdek hier alvast de plekjes waar je winters kan genieten.

Kerstdorp in Bredene

Op het Marktplein in Bredene komt een kerstdorp met Ice bar. Elke dag kan je genieten van een activiteit in een gezellige kerstsfeer.

Winterpret in ’t Park in De Haan

In het Parkdomein La Potinière in De Haan kan je vanaf 13 december de pure kerstsfeer opsnuiven. Je geniet er van de winterse sfeer, gezelligheid en optredens.
Meer info

Vrolijk Nieuwpoort - Winterhut

De Winterhut, t.h.v. Centrum Ysara in Nieuwpoort-Bad, opent op vrijdag 13 december z’n chaletdeuren. In de gezellig gedecoreerde almhut geniet je drie weken lang van live muziek, DJ’s en originele thema-avonden. Je waant je in de Alpen-aan-Zee!

Meer info

Het Bos van Commerce in Oostduinkerke

Neem deel aan de verschillende leuke activiteiten in het kerstbos op het strand van Oostduinkerke. Aan de boshut kan je dagelijks vanaf 11 uur terecht voor een drankje, er staat een gezellige tipi tent in het bos en er is een hindernissenparcours. Het thema van dit jaar staat in het teken van Frozen. Het Bos van Commerce wordt helemaal omgetoverd tot een Winterwonderland!
Meer info

Extra tip: Koksijde on Ice: Gezellige chalets aan de IJsbaan.

Zeven winters warme adres in Oostende

In het centrum van Oostende vind je vier bars die hun zomers terras in een winterjasje hebben gestopt. Lekker beschukt van wind en kou kan je genieten onder verwarmers. 

 • Brazza
  Monacoplein 5, 8400 Oostende
  Meer info
 • Bistrot
  Monacoplein 3, 8400 Oostende
  Meer info
 • Hemingway
  Langestraat 15, 8400 Oostende
  Meer info
 • Pura Vida
  Monacoplein 9, 8400 Oostende

Maar ook Winter in het Park zijn er hutjes waar je lekker kan genieten: Bärenhütte, Baddha Ice Bar en 't Kerstkot.

De kraampjes op de gezellige kerstmarkten

Uiteraard kan je ook genieten van de wintersfeer op de kerstmarkten aan de Kust. Tal van hutten en kraampjes zijn uitnodigend en laten je maar graag proeven van hun lekkernijen.

Een overzicht van de kerstmarkten aan zee