Workshop in het Zwin Natuurpark
Doen
Kids

Workshops met de kinderen

Het is niet altijd gemakkelijk om je kinderen te blijven boeien. Gelukkig valt er aan de Kust heel wat te beleven voor hen. Zo zijn er ook leuke workshops waar ze aan kunnen deelnemen. Interessant, leerrijk en vooral ook amusant. Enkele leuke workshops voor kinderen vind je hieronder terug:

familieworkshop in het Navigo

Familie@NAVIGO in de krokusvakantie: rondleiding én workshop

Plezier verzekerd op vrijdag in de krokusvakantie. Om 14u30 is er een leuke workshop voor de kinderen terwijl de (groot)ouders ondertussen kunnen deelnemen aan de thematische rondleiding.

Meer informatie over de workshop op 16 februari 2018

 

Workshop in het Zwin Natuurpark

Kinderworkshop ' We ♥ het Zwin'

In het Zwin kunnen alle kinderen van 5 tot 13 jaar deelnemen aan de workshop. Zo kunnen ze 'Op stap met Kobe de ooievaar' of 'Aan de slag in de kookklas', 'vliegen met vleugels van papier' of natuuronderzoeken met telescoop en microscoop.

Meer weten en inschrijven!

LABO GEZIN - KROKUSKRIEBELS : HET VLOT + ATELIER

LABO GEZIN - KROKUSKRIEBELS : HET VLOT + ATELIER

Ga eens de kunstige toer op met de kinderen. Een workshop creativiteit is sowieso een geslaagd idee. Puur gezinsplezier verzekerd.

Meer weten!

Natuureducatief centrum Duinenhuis in Koksijde

Schuimend badzeezout maken en genieten van een voetbadje

In het Natuureducatief centrum Duinenhuis in Koksijde kan je de workshop 'Maak je eigen flesje met schuimend badzeezout en geniet van een heerlijk voetbadje!' volgen. Je kiest zelf je geurtje en kleurtje en maakt zo je eigen schuimend badzeezout. Je eigen creatie kan je dan thuis ook nog eens gebruiken en zo nog eens genieten van een deugddoend badje.

Meer weten!

Grote Kunst voor Kleine Kenners

Doe-Expo: Grote Kunst voor Kleine Kenners

Onder noemer 'origineel en anders'. Van de krokusvakantie tot de paasvakantie kan je in het Fort Napoleon in Oostende deelnemen aan de doe-expoo 'Grote Kusnt voor Kleine Kenners'. Deze interactieve expo is gebaseerd op het boek "Grote Kunst voor Kleine Kenners" van jeugdauteur Thaïs Vanderheyden. Met een audio-gids, een handig doe- en notitieboekje zijn kinderen op een speelse manier met kunst bezig.

Meer weten!

Labo en workshop voor kindjes in MuZee

VOELSPRIET tijdens Krokuskriebels

De workshop is voor de allerkleinsten met hun (groot)ouders. LABO MINI neemt jullie mee in het museum voor een eerste ontdekkende belevingstocht met experimenteel atelier.

Meer info vind je hier

Krokuskriebels - Over vissers, zeemonsters en strandbloemen... in Scinfala in Knokke-Heist

Over vissers, zeemonsters en strandbloemen...

Een dol avontuur in Sincfala met zeemonster Roeschaard. Verkleed je als een echte visser en neem je plunjezak mee op pad. De leuke zoektocht en activiteiten zorgen gegarandeerd voor plezier.

Meer informatie kan je hier vinden

Workshop brood bakken in Oostende

Brood bakken op de kinderboerderij

Weet jouw kroost al hoe ze een lekker broodje moeten bakken? In de kinderboerderij De Lange Schuur kunnen ze deelnemen aan de workshop 'Brood bakken'. Mengen en kneden om daarna het water in de mond te krijgen door de heerlijke geur van versbakken brood.

Ontdek hier alle nodige informatie

HOU DE AGENDA IN DE GATEN VOOR NOG MEER WORKSHOPS

Nog meer workshops en activiteiten kan je vinden in de kustagenda. In de zomer zijn er bijvoorbeeld ook leuke workshop strandbloemen, garnaalkruien,...