Doen

Youri Vandenberghe van Slow Cabins


Een nieuwe manier van logeren

Wat bezielt een Ingenieur-architect om het volwaardig gastheerschap op te nemen en een innovatief logies uit te baten?  Wat is er überhaupt nog innovatief? Kan er iemand de beleving van logeren aan de kust nogmaals opnieuw uitvinden?

Het antwoord op de eerste vraag is simpel. Youri is al jarenlang architect en zaakvoerder van VONT.  Met zijn architectenbureau verwezenlijkte hij diverse projecten. Voornamelijk in het segment van residentiële architectuur en co-housing verlegde Youri en zijn team bakens. Maar als architect ervaart Youri enkele beperkingen. Enerzijds de restricties van de bouwheer, zijnde maximale rendement per m²,  en anderzijds had Youri het telkens moeilijk met het loslaten van het project bij oplevering. Hier zag Youri heel vaak een innovatief potentieel van het project die niet naadloos aansloot bij de visie van de bouwheer. Met deze kleine frustraties in het achterhoofd ontwikkelde hij een logiesformule van de toekomst.

Uniek is het gegeven dat Youri zijn concept volledig start bij de beleving van de gast. Voor de kenners van de customer experience, dit is de eerste kolom. Hier worden volgende vragen gesteld :

  • Waar vinden de gasten ons? Online? Print?
  • Wat verwachten de gasten?
  • Hoe ervaart de gast de reservatie?
  • Hoe verloopt de reis naar de kust?  Welk transportmiddel? Parking?
  • Hoe ervaart de gast de check-in?
  • Enz.

Nog steeds starten de meeste concepten vanuit het business model, weinig of bijna nooit vanuit de gast. Het grote voordeel hierbij is dat Youri niet de klassieke hotelmanagement-opleiding volgde. Hij kent de sector enkel van de klant-zijde. Geen ervaring betekent in deze ook een onbevooroordeelde blik.  Denkt dus niet in de bestaande modellen van rendement maar wil het aspect beleving tastbaar maken. De architect in Youri zal een ervaring ontwerpen die er zeer goed uitziet, die als zijnde leuk ervaren wordt door de gast en zal nadien het economisch model zoeken en vinden. Hier zit natuurlijk de uitdaging…

Het unieke van dit concept is dat het 2 werelden in 1 zal combineren. Youri mikt duidelijk op bestemmingstoerisme van de kust, maar zal de beleving van de stad aan zee, Oostende, als extra in het concept verwerken. 

Samenvattend zijn er 4 basiselementen die het project volledig bepalen :

  1. Architectuur: interessante site, eigenzinnig ontwerp, eigen verhaal.
  2. Ingebed in omgeving :ontwerp met discipline door landschapsarchitect.
  3. In een bruisende buurt : aantakken op wat aanwezig is.
  4. Met een unieke beleving voor de gast: buiten wordt binnen en vice-versa.

Wie de gastvrijheid van Youri zelf wil ervaren moet nog even geduld hebben tot Pasen 2021.

SlowOostende  -  open Paasvakantie 2021, Nieuwpoortsesteenweg 791, 8400 Mariakerke (Oostende) . Info: https://www.slowoostende.be/

Het bos midden in de Stad aan Zee

9 tiny houses midden in het bos. Bos en natuur domineren uw vakantie. Tijd om het vakantiegevoel te herontdekken.

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF