Wandelen

Zalig uitwaaien en batterijtjes opladen aan zee

De donkere en koude dagen doen ons al stilaan verlangen naar heerlijke dagen om te genieten. Ideaal om dat 'batterij terug opladen'-gevoel weg te werken is een uitstap naar zee. Kom er even uitwaaien, neem tijd om die gezonde zeelucht op te snuiven en te genieten van het machtige open beeld van strand en zee. 
Er zijn heel wat zalige plekken om te ontspannen; langs de waterkant, door de duinen en langs de gezellige lanen van de kustgemeenten. Nog beter is om na zo'n fikse uitwaai-wandeling de innerlijke mens te versterken met een kopje heerlijke koffie of thee.

Ontdek hieronder enkele leuke uitwaai-wandelingen en tips om na te genieten. Veel plezier!

Uitwaaien in de Zwinstreek langs het Wandelnetwerk Zwin

Een momentje puur natuur, dat vind je tijdens deze wandeling terug. Het Wandelnetwerk Zwin neemt je mee op sleeptouw door de mooie natuur. Niet alleen het natuurreservaat, ook de mooie polder en het strand van de Zwinregio. Ideaal om batterijen op te laden en je hoofd leeg te maken. Genieten van een variatie in de omgeving is kinderspel. 

Liever niet zelf een lusje maken? Ontdek de wandeling "Wandelen in de Zwinstreek"

Wandelen in de mooie zwinregio langs het wandelnetwerk Zwin aan de Kust
Uitkerkse Polders

Genieten van de groene plekjes aan zee

Aan de Kust zijn zeer veel mooie groene plekjes te ontdekken. De duinengordels tussen de verschillende kustgemeenten, maar ook mooie natuurdomeinen en parken zorgen voor ideale plaatsen om te genieten van de natuur. Uitwaaien en lekker genieten van de wind door je haren en de frisse zeebries langs je wangen.

Groene plekjes aan zee? Ontdek er hier enkele !

Wandelen in de duinen van De Panne

Uitwaaien terwijl je 'zandbergen' beklimt. In de duinen is het ideaal vertoeven voor wie even wil uitblazen en gewoon wil genieten. Je wandelt langs de knooppunten van het Wandelnetwerk Westkust en flirt met de Franse grens. Terwijl je misschien een Shetlandpony ontmoet onderweg, is het even verderop ook genieten van de pittoreske Dumontwijk. Even adem nemen is met deze wandeling echt niet moeilijk...

Wandelen langs en door duinen doe je hier!

Uitwaaien en wandelen in de duinen langs het wandelnetwerk Westkust in De Panne aan de Kust
de lekkerste koffieadresjes aan de kust

Wandelen langs het water en een lekkere koffie even later...

Soms moet het niet meer zijn; gewoon een fikse wandeling op het strand langs het water. Genieten van de zee en de wind die zorgen voor een zorgeloosheid en open blik. Je wandeling eindigen doe je ook in stijl en met een heerlijke kop koffie (of iets anders wat lekker warm is). Heel wat koffie-adresjes sieren onze Kust en toveren een heerlijke koffie in stijl. Of mag het nog dat ietsje meer zijn en verkies je wel een lekkere wafel? The Wall Street Journal selecteerde zijn eigen top aan onze Kust. Adresjes om de vingers van af te likken!

Koffietijd! Of liever wafeltijd?

Knooppunten en kustgemeenten aan elkaar wandelen met de Kustwandelroute

Super handig en een aanrader is de Kustwandelroute. Dit wandelnetwerk aan de Kust loopt langs de hele kustlijn. Zo stap je handig tussen en langs de verschillende kustgemeenten. Starten doe je waar je wil en je gaat net zo lang door als je wil. Geen zin om het volledige traject ook terug te wandelen? Stap dan op de Kusttram die ook netjes aansluit op het netwerk.
Handig om je route uit te stippelen zijn de Google Streetview-beelden. Zo weet je perfect langs waar je komt. 

Wandelinspiratie en -suggesties op de Kustwandelroute nodig? Ontdek er hier!

 

Met Google Streetview wandelen op het strand in Bredene
Een golf van de zee

Nieuw onderzoek! Zeelucht is goed tegen kanker en cholesterol

Het is helemaal bewezen; de gezonde zeelucht is echt een booster voor je gezondheid. Het is meer bepaald de 'zeespray' - het zeewater dat door de golfslag in de lucht wordt verneveld - die heel wat natuurlijke stoffen geproduceerd door algen en bacteriën die zo gezond is. Meer nog het zou kanker bestrijden en een hoge cholesterol tegen gaan.

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF