Eten & drinken
Zee van Smaak

Zee van Smaak


Trendy Terroir aan de Kust

Terroir, het zit in de grond, het hangt in de lucht en het zwemt in de zee. Maar toch is het moeilijk om er je vinger op te plakken. Drie chefs over hun terroir. Donald Deschagt plukt Noordzeewieren, Michiel Rabaey ziet zijn vis voor zijn neus passeren en Wibo Lemmens weet elk detail er toe doet. Zo eigentijds is terroir.
 

zeewierOntdek het volledige verhaal
 

divider

divider

  

Vissers aan het werk op de vissersboot

‘Kiezen voor vis van onze vissers’

Wie kiest voor vis die gevangen werd door onze eigen vissers, is zeker van een puur product dat met respect gevangen werd. De dagelijkse aanvoer van verse vis zorgt ervoor dat je altijd verse producten kan verkrijgen. Kies daarvoor niet alleen voor de gekende vissoorten. Ook de vis uit de zogenaamde bijvangst is bijzonder lekker en makkelijk om te bereiden. Je kiest meteen ook voor duurzaamheid, want nergens anders vind je zo'n korte keten om verse vis op je bord te krijgen. Een eerlijke prijs voor een puur en smaakvol product. 


ONTDEK DE Vlaamse visserij

Een liefdesverhaal tussen mens, paard en zee

De garnaalvisserij te paard is al meer dan  jaar traditie in Oostduinkerke.

Sinds december 2013 zijn ze erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Deze eretitel leverde de Gernaalvissers te paard uit Oostduinkerke veel belangstelling op, maar daar is het hen niet om te doen. 'Een paardenvisser is pas echt gelukkig als hij thuis komt met 10 kilogram garnalen, zeetongetjes of verse krabbetjes!'
 

Ontdek het verhaal

De garnaalvissers te paard in Oostduinkerke


 

 

Met de steun van:Partners in het project Zee van Smaak

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF