Doen

Zoë Bonnez van Bakelicious by Zoë


Een koekje van eigen deeg 

Bakelicious by Zoë is het levende bewijs dat horeca in sommige families aangeboren is. 

Zoë is de dochter van Jean-Paul en Christine, de eigenaars en uitbaters van La Coupole. De ironie van het lot zorgde ervoor dat Jean-Paul tegen de zin van zijn moeder in de horeca rolde. Jaren later krijgt hij een koekje, letterlijk en figuurlijk, van eigen deeg. Ook Jean-Paul wou een andere toekomst voor zijn dochter Zoë.

Oorspronkelijk was dat ook zo. Zoë studeerde technologisch verpleegkundige en werkte jaren op de radiologie in het ziekenhuis van Veurne, tot een ongeval wat vrije tijd in haar leven bracht. Tijdens de revalidatie ontdekte Zoë haar oude liefde voor het bakken terug. Ze dacht vaak aan haar kindertijd in de keuken, samen met haar grootmoeder zoet gebak maken. Resoluut besliste ze dan ook om een nieuwe weg in te slaan. De dienst radiologie werd geruild voor de keuken van La Coupole. Zoë haar domein zijn alle desserts en taarten. De desserts worden gesmaakt door de gasten in het restaurant.  De taarten zijn enkel op bestelling te verkrijgen. Stuk voor stuk zijn het kunstwerkjes. Soms te mooi om op te eten…
 

Cheesecake met rood fruit 

Ingrediënten

50 gr boter

15 petit beurre koekjes

100 g eigeel

125 g suiker

400 gr room (om op te kloppen)

100 gr room ( om de gelatine in te smelten)

500 gr mascarpone

300 gr diepvries rood fruit

20 g gelatine

vers rood fruit naar keuze voor de decoratie
 

Bereiding

Smelt te de boter en plaats deze met de petit beurre koekjes in de blender. Neem een springvorm (diameter 15cm) bekleed de onderkant met bakpapier en wrijf de zijkanten in met plantaardige olie. Gooi het koekjesmengsel in de springvorm, druk deze goed aan en plaats 10 min in de vriezer.

klop de suiker met het eigeel tot een schuimige massa (+/- 5min) klop de room samen met de mascarpone op tot een vaste maar nog iets lopende consistentie. Spatel het room-mascarpone mengsel voorzichtig onder het ei-suiker mengsel. Warm de andere 100 g room op (niet tot kookpunt) en smelt hierin 10 gram gelatine. Meng dit bij het mascarpone-ei-suiker mengsel. 

Verdeel het mengsel nadien gelijk over 2 aparte potjes en giet 1 deel in de springvorm, plaats opnieuw in de vriezer gedurende een half uur. 

Zet 300 gram rood fruit met wat suiker op het vuur en laat 10 minuutjes sudderen voeg hierna de andere 10 gram gelatine toe aan de coulis en laat afkoelen. 

Maak de tweede laag van de taart en giet de coulis van rood fruit in de springvorm. plaats opnieuw een half uur tot 1 uur in de vriezer. 

Giet de tweede helft van het mascarpone-ei-suiker mengsel op de coulis van rood fruit en plaats opnieuw een half uur in de vriezer. 

Versier naar keuze!
 

Tip 1: maak een mes warm en ga de omlijsting van de taart rond, indien je de springvorm opent zonder dit te doen kan de taart als het ware 'scheuren'. 

Tip 2: Indien je iets ongeduldiger bent, kun je ook voor maar 2 lagen kiezen en het volledige Mascarpone-ei-suiker-mengsel in de springvorm gieten, dit een half uur in de vriezer plaatsen. Daarna giet je de coulis erover en plaats je het opnieuw in de vriezer voor ongeveer een uurtje.

 

Bakelicious by Zoë, Nieuwpoortlaan 9, 8660 De Panne. Info: 0478/433742 en https://www.bakeliciousbyzoe.be/ 

Bakken met Zoë

Een box vol met grondstoffen om de perfecte taart te bakken. Receptenfiche vind je terug in de box. Box is te bestellen via de website www.bakeliciousbyzoe.be/contact.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF