2 kindjes op het strand
Doen

Zomert(r)ips voor kinderen!

Aan de kust valt er van alles te beleven voor groot én klein. Kinderen kunnen zich niet alleen uitleven op de mooie stranden maar er zijn ook nog andere avonturen aan de kust! Zo zijn er deze zomer tal van evenementen waar je kunt van proeven of plaatsen om te bezoeken. Daar zullen jouw mini's zich zeker niet vervelen!

Rikki aan zee met bootje en schopje

1. Oostende - Rikki aan zee

Kunnen jouw kinderen Rikki’s vriendjes vinden? Rikki is op vakantie in Oostende in juli en augustus. Haal je gratis zoektocht af bij Toerisme Oostende en krijg een leuke verrassing wanneer jullie met de juiste antwoorden terugkeren! Plezier verzekerd!
Meer informatie

jongen op opblaasbare band in grote glijbaan

2. Oostende - The Big Slide

Zijn jouw kinderen op zoek naar wat meer avontuur? De adrenaline raast gegarandeerd door hun lijf wanneer ze de 150 meter lange pop-up waterglijbaan afglijden. Kom glijden op 21, 22 en 23 juli!
Meer informatie

koppel kijkt naar film op het strand

3. Zeebrugge - Film op het strand

Voor alle leeftijden een leuke film, met de voetjes in het zand! En volledig gratis! Elke donderdag van 1 juli tot 31 augustus. Om 14.30 u. een kinderanimatiefilm, om 16.30 u. een jeugdfilm en om 20 u. een hoofdfilm.
Meer informatie

2 schaapjes in gras

4. De Panne - Kinderboerderij Hoeve Paepehof

Wil je diertjes kijken? Breng dan een bezoekje aan deze authentieke boerderij en geniet van het ruime cafetaria of het gezellig zonneterras met grote speeltuin.
Meer informatie.

skater in skatepark oostduinkerke

5. Oostduinkerke - Skatepark OoDeeKay

Willen jouw kids hun 'skate-skills' wat bijschaven? Dan is een bezoekje aan het Skateplaza in Oostduinkerke een must! Dit skatepark behoort tot de beste skateparken van België en Nederland. Het skatepark is maar liefst twee voetbalvelden groot.
Meer informatie

Jommeke in vliegtuig met stripalbum

6.Middelkerke - 'Missie Middelkerke' en de 'Jommekeroute'

‘Missie Middelkerke’, het nieuwste stripalbum van Jommeke, speelt zich, zoals het doet vermoeden, af in Middelkerke. Neem deze strip mee voor je kinderen bij een namiddagje aan het strand.  Of spring met het hele gezin op de fiets en volg de 20 km lange Jommekeroute!
Meer informatie

Agent 212 stripfiguur

7.Westende - Gocartparcours op het Rauschenbergplein

Ontdek een uniek stripbelevingsparcours met Agent 212 die de weg wijst!
Meer informatie

Minigolf Bredene

8.Bredene - Minigolfen

Of wat dacht je van een partijtje minigolfen in Bredene?
Niet alleen in Bredene maar overal aan de kust vind je super leuke plaatsen waar je kunt minigolfen.
Meer informatie

Kinderanimatie 3 kinderen lopen op strand

9. Knokke-Heist - Kinderanimatie

Tijdens de zomervakantie (juli en augustus) kun je elke woensdagnamiddag terecht op het Heldenplein voor gratis kinderanimatie. Kinderen (maar ook volwassenen) kunnen er genieten van goochelaars, clowns, kinderdisco en andere spektakels!
Meer informatie

springkastelen haven mensen

10. Blankenberge - muziek en kidsanimatie aan de haven

De maandagen zijn het leukst… in Blankenberge! Op 3, 17, 31 juli en 14 augustus is er aan de haven gratis animatie voorzien voor kinderen met o.a. leuke springkastelen!
Meer informatie

wenduine kindjes in duinen

11.Wenduine - familiefestival Baai Baai

Een weekend gevuld met fun? Kom dan op 22 en 23 juli naar de Rotonde in Wenduine voor springkastelen, een stripdorp enz… Op zondag staat de Ketnet Zomertour gepland!
Meer informatie

ouders met dochter

12.Nieuwpoort - Kinderboerderij De Lenspolder

Doe mee aan een van de vele activiteiten die de Lenspolder organiseert voor kinderen deze zomer, op de boerderij of op het strand, of maak een tochtje langs het prachtige wandelpad. Uiteraard kun je ook de eenden, geiten, ezels...gaan bewonderen!
Meer informatie.

Klik hier voor nog meer tips met kinderen aan de kust!