Doen

Zot van beestjes

"Allemaal beestjes... zoveel beestjes, om ons heen". En aan de Kust zijn er dat heel wat. Van springlevende tot prachtige beeldwerken. Ideaal om met de kinderen op pad te gaan en diertjes te spotten. Of gewoon, als dierenliefhebber puur genieten!

Maar waar kan je nu overal beestjes ontdekken? Er zijn tal van leuke plekjes; denk aan het Zwin Natuur Park en de ooievaars en vogels, of SEA LIFE Blankenberge en het Serpentarium.

Wij gingen op zoek en vonden ook enkele minder bekende spots vol dierenplezier:

 

OP KRAAMBEZOEK IN HET NAVIGO-MUSEUM

Wist je dat het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum een heuse kraamkliniek kunt bezoeken? In de aquariumverdieping is er een apart aquarium waar hondshaaitjes uit het ei komen en hun eerste vinnetjes uitslaan…


Velen, en niet alleen kinderen, vragen zich af hoe mama en papa vis kleintjes krijgen. In de gloednieuwe kraamkliniek leer je alle antwoorden op deze prangende vraag.  Bovendien kom je ook meer te weten over de opeenvolgende ontwikkelstadia die een babyvisje doorzwemt, van eikapsel tot kleutervis. En als de babyvisjes groot genoeg zijn, mogen ze gaan spelen met hun grote vrienden en familieleden in de grote aquaria, of het voelaquarium…

SELFIEMOMENT!

 

DE SINT-BERNADUSHOND WAAKT OP HET HENDRIKAPLEIN

sint bernardushond nieuwpoortEen bronzen beeld van de Sint-Bernardushond waakt over het Hendrikaplein. Wist je dat deze hond de patroonheilige is van Nieuwpoort-Bad? Elk jaar krijgt hij eind augustus het gezelschap van tientallen levende soortgenoten tijdens de bruisende en sfeervolle Sint-Bernardusfeesten.


Het kunstwerk van 1,20m x 0,90m, van de hand van Monique Mol uit Beauvoorde, werd onthuld op 21 augustus 1998. “Vainqueur van ’t Roodhuis” is de naam van de hond (uit De Panne) die model stond voor dit beeld.

GALLOWAY RUNDEREN EN BESCHERMDE RODE MIEREN
in de Duinbossen van De Haan-Wenduine

De Duinbossen van De Haan-Wenduine bestaan niet enkel uit bos, ook open ruimtes met kaal zand en helmgras, mosduinen en duingraslanden sieren het gebied. Je vindt er zeer uitzonderlijke plant- en diersoorten die zich aanpassen aan het speciale klimaat van duingebieden.

Een bijzondere verschijning zijn de nestkoepels (mierenhopen) van de beschermde rode bosmier, een bosrandsoort die uniek is in de wijde omgeving. De rode bosmieren ruimen dode dieren op en jagen op plantenetende insecten, zoals rupsen. Ze kunnen met wel 700.000 in één mierenhoop wonen!
Je kan er ook de Galloway runderen spotten die in staan voor de natuurlijke begrazing.

BLOEMETJES EN BIJTJES IN KNOKKE-HEIST

In Knokke-Heist krijgen de bijen de belangrijke rol van hoeder van het milieu. Wist je dat de gemeente daarmee één van de enigste gemeenten is die dergelijk initiatief neemt? Knokke-Heist legde hiervoor verschillende bijentuinen aan in de gemeente.

Maar, hoe makkelijk zijn die bijtjes te vinden? Volg een fiets- of wandelroute die je meer leren over de leefwereld van de bijtjes.

LIEVER JE EIGEN DIERTJE MEE NAAR ZEE?

Het is natuurlijk een topidee om die viervoeter van je mee te nemen. Weet je niet goed waar en wanneer je op het strand mag vertoeven? Ontdek het overzicht of raadpleeg even de dienst toerisme.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF