Jean-Paul Bonnez van La Coupole in De Panne over zijn band met de Kust.

Kustambassadeur Jean-Paul Bonnez van La Coupole in De Panne
“De kust verkennen met de fiets, meer moet dat niet zijn”

“Mijn liefde voor de keuken heb ik meegekregen van mijn moeder, Rachel. De passie voor vis heb ik dan weer via mijn vader, die visser was.” Voor Jean-Paul was het bijna vanzelfsprekend om de familietraditie aan de kust verder te zetten. “Mijn grootmoeder had hier haar eigen restaurant, Chez Urbain. Later hebben mijn ouders het restaurant overgenomen en herdoopt tot ‘Au bon acceuil’. Daar kwam ook nog eens een viswinkel bij, de Zeezot, naar de naam van mijn vader zijn vissersboot.”

De Kust van Jean-Paul

“Ik hou van de kust, ik ben hier geboren en opgegroeid. Ik wist als kind niets anders dan spelen in het zand, fietsen op de dijk of een kamp maken in de duinen. Dat was een gewone dag voor ons. Het was een volledig andere jeugd dan de kinderen nu beleven. Ik hou enorm van het verschil tussen de zomer en de winter aan de Kust. Het lijken dan twee verschillende werelden.”

Kustambassadeur Jean-Paul Bonnez van La Coupole in De Panne
Kustambassadeur Jean-Paul Bonnez van La Coupole in De Panne

De tips van Jean-Paul

Je kan de Kust het best verkennen met de fiets langs de kustroute of naar het binnenland richting Veurne langs de IJzerroute of door de moeren. Rond de middag kan je dan stoppen om iets te eten op een leuk terras. Meer moet dat niet zijn.

Ik geniet er ook van om in de winter bij mooi weer naar de zee te kijken van op het strand met aan de ene kant de zee en de andere kant de duinen.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF