Knokke-Heist


Voor trendsetters en cultuurliefhebbers is Knokke-Heist de ideale bestemming. Zowel hippe boetiekjes, als verschillende ‘flagshipstores’ en kunstgaleries kunnen je bekoren. Ook toprestaurants dragen bij tot het typische karakter van de gemeente. En, niet te vergeten: ook de natuur speelt een belangrijke rol in Knokke-Heist.

Divider

Coronamaatregelen

 

Actueel druktebeeld Knokke-Heist

<div id="KnokkeHeistNL"></div>
<script type="text/javascript">
(function(a,e,f,g,b,c,d) {a[b]||(c=e.createElement(f),c.async=1,c.src=g,d=e.getElementsByTagName(f)[0],d.parentNode.insertBefore(c,d));a[b]=a[b]||{};a[b].addDashboard=a[b].addDashboard||function(c){(a[b].list=a[b].list||[]).push(c)}})(window,document,'script','https://cdn-a.cumul.io/js/cumulio.min.js','Cumulio');
 
Cumulio.addDashboard({
  dashboardId: 'a5ee2b60-7ff7-41f6-a5be-80e6324ac9d9',
  container: '#KnokkeHeistNL',
  key: '898d9060-4d03-4b7f-95e7-19ecf554f7f3',
  token: '34NFFvkh1dF2KQlxHOl5liVvnuFYSZDgKjuWz5ULh550O43hDyXhOMKj0XdslM0Z9Vf7tRXGukMLT6Rx6H5dw9JZmaCg4ofpI2Icn0QHWua5hl8B7bnc0F1rKP3Mn1ZdJCtECfFaoOzTHu4xYgqkfz'
});
</script>

Toppers

’t Zwin

Wandel door het adembenemende natuurgebied ’t Zwin, een van de belangrijkste slikke- en schorregebieden van de Kust, en observeer de vogels. De voorbije jaren werd 't Zwin Natuurpark en bezoekerscentrum overigens helemaal vernieuwd. Een bezoekje waard!

Meer over 't Zwin.

Shoppen

Knokke-Heist is ‘the place to be’ voor een middagje shoppen. Ook op zondag!

 

Lakeside Paradise

Voor echte waterratten is er de watersportclub Lakeside Paradise. Je kan er waterskiën, surfen, zeilen  en nog veel meer...

Meer over Lakeside Paradise.

Flaneren langs de dijk

Geen trip naar de Kust zonder een wandeling op de dijk. In Knokke is elegant flaneren tot kunst verheven. Zien en gezien worden staat centraal!

For Freedom Museum

Soms ben je in een vliegtuig, dan weer in een duikboot. Om dan plots voor een oude schuur te staan. Het For Freedom Museum brengt op realistische wijze de sombere tijden van WO-II in beeld.

Meer over het For Freedom Museum.

Golfen

Een golfballetje slaan en slenteren van hole naar hole, met een zuchtende zee in je rug. In Knokke-Heist kan het perfect.

Meer over golfen in Knokke-Heist.

Galerijen en standbeelden

Het mondaine Knokke-Heist imponeert met meer dan 60 galerijen en tal van standbeelden in het straatbeeld. Van antiek tot hedendaagse kunst. Je vindt het er allemaal.

Sincfala

Sincfala, Museum van de Zwinstreek, is een bron van informatie. Ontdek  het harde dagelijkse leven van de Heistse vissers en grasduin in het bezoekerscentrum in de geschiedenis van 2000 jaar Zwinstreek.

Meer over Sincfala.

Beachclubs

In Knokke-Heist komen water- en strandsporters zeker aan hun trekken. Het is dé plek om de nieuwste sensaties op  en langs het water te proberen. Hier werd in Vlaanderen het kitesurfen geïntroduceerd. Met maar liefst 5 strandclubs kan je er heel wat leuke sporten beoefenen. Wil je liever al dat actief plezier vanaf de zijlijn bekijken? Dat kan ook! Installeer je op het terras en geniet van het beachlife.

Anemos Beachclub - Watersportclub RBSC Duinbergen - River Woods Beachclub - RBSC Zoute - Surfers Paradise

Wat is er nog te doen?

Ook als het weer wat tegenvalt, valt er vanalles te beleven in Knokke-Heist:

tips bij goed weertips bij minder goed weer

Webcam

Check hier live het weer in Knokke-Heist.

 

Weersverwachting

Weer voor de komende dagen
donderdag  26/11/2020
AM 2 Z 50%
PM 10° 1 2 Z 50%
Nacht 1 2 Z 60%
vrijdag  27/11/2020
AM 2 ZO 60%
PM 1 2 OZO 1 uur 40%
Nacht 1 2 OZO O 20%
zaterdag  28/11/2020
Dag 3 ONO 1 uur 10%
zondag  29/11/2020
Dag 3 NNO 2 uur 10%

Praktisch

Toegankelijkheid

Inter maakte een selectie van beter toegankelijke restaurants en cafés aan de kust. In deze brochure vind je toegankelijkheidsinformatie over eet- en drinkgelegenheden in Knokke-Heist. Op elke pagina vind je één zaak terug. 

Het volledige resultaat van elke screening vind je op www.toegankelijkvlaanderen.be.

Bereikbaarheid

Zowel de trein, als de Kusttram en de bus brengen je op een eenvoudige manier naar (het station van) Knokke-Heist.

Met de auto volg je vanuit Antwerpen de E34 Zelzate-Knokke-Heist. Via de E40 richting Oostende neem je afrit 8 Brugge/Zeebrugge.

Dienst voor toerisme

In Knokke-Heist kan je voor informatie even binnenlopen in de dienst toerisme, in het kantoor in Knokke of Heist. Of bereid je bezoek voor op de website van Toerisme Knokke-Heist.

Boek je verblijf online

Boek je verblijf in Knokke-Heist rechtstreeks bij de logiesuitbater aan de beste prijzen.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF