Knokke banner

Knokke-Heist

Voor trendsetters en cultuurliefhebbers is Knokke-Heist de ideale bestemming. Zowel hippe boetiekjes, als verschillende ‘flagshipstores’ en kunstgaleries kunnen je bekoren. Ook toprestaurants dragen bij tot het typische karakter van de gemeente. En, niet te vergeten: ook de natuur speelt een belangrijke rol in Knokke-Heist.

Webcam

Weersverwachting

Weer voor de komende dagen
dinsdag  19/03/2019
AM 1 2 ZZW 3 uur 20%
PM 10° 2 3 ZW 2 uur 10%
Nacht 2 3 ZW 10%
woensdag  20/03/2019
AM 2 3 ZW 1 uur 10%
PM 12° 2 3 ZW 1 uur 10%
Nacht 2 3 ZW 10%
donderdag  21/03/2019
Dag 13° 2 ZW 1 uur 20%
vrijdag  22/03/2019
Dag 14° 3 ZW 1 uur 20%

Wat is er te doen in Knokke-Heist?

Bij goed weer

Bij minder goed weer

Alle aanbod

Toppers

Knokke Zwin

’t Zwin

Wandel door het adembenemende natuurgebied ’t Zwin, een van de belangrijkste slikke- en schorregebieden van de Kust, en observeer de vogels. De voorbije jaren werd 't Zwin Natuurpark en bezoekerscentrum overigens helemaal vernieuwd. Een bezoekje waard!

Meer over 't Zwin.

Knokke Shoppen

Shoppen

Knokke-Heist is ‘the place to be’ voor een middagje shoppen. Ook op zondag!

 

Knokke Lakeside Paradise

Lakeside Paradise

Voor echte waterratten is er de watersportclub Lakeside Paradise. Je kan er waterskiën, surfen, zeilen  en nog veel meer...

Meer over Lakeside Paradise.

Knokke dijk

Flaneren langs de dijk

Geen trip naar de Kust zonder een wandeling op de dijk. In Knokke is elegant flaneren tot kunst verheven. Zien en gezien worden staat centraal!

Knokke For Freedom Museum

For Freedom Museum

Soms ben je in een vliegtuig, dan weer in een duikboot. Om dan plots voor een oude schuur te staan. Het For Freedom Museum brengt op realistische wijze de sombere tijden van WO-II in beeld.

Meer over het For Freedom Museum.

Knokke golfen

Golfen

Een golfballetje slaan en slenteren van hole naar hole, met een zuchtende zee in je rug. In Knokke-Heist kan het perfect.

Meer over golfen in Knokke-Heist.

Knokke kunst

Galerijen en standbeelden

Het mondaine Knokke-Heist imponeert met meer dan 60 galerijen en tal van standbeelden in het straatbeeld. Van antiek tot hedendaagse kunst. Je vindt het er allemaal.

Knokke Sincfala

Sincfala

Sincfala, Museum van de Zwinstreek, is een bron van informatie. Ontdek  het harde dagelijkse leven van de Heistse vissers en grasduin in het bezoekerscentrum in de geschiedenis van 2000 jaar Zwinstreek.

Meer over Sincfala.

Beachclub Anemos Heist

Beachclubs

In Knokke-Heist komen water- en strandsporters zeker aan hun trekken. Het is dé plek om de nieuwste sensaties op  en langs het water te proberen. Hier werd in Vlaanderen het kitesurfen geïntroduceerd. Met maar liefst 5 strandclubs kan je er heel wat leuke sporten beoefenen. Wil je liever al dat actief plezier vanaf de zijlijn bekijken? Dat kan ook! Installeer je op het terras en geniet van het beachlife.

Anemos Beachclub - Watersportclub RBSC Duinbergen - River Woods Beachclub - RBSC Zoute - Surfers Paradise

Dienst voor toerisme

Kantoor Knokke

Kantoor Heist

Website

www.myknokke-heist.be

 

Bereikbaarheid

Zowel de trein, als de Kusttram en de bus brengen je op een eenvoudige manier naar (het station van) Knokke-Heist.

Met de auto volg je vanuit Antwerpen de E34 Zelzate-Knokke-Heist. Via de E40 richting Oostende neem je afrit 8 Brugge/Zeebrugge.

De Kustpas

Met de GRATIS Kustpas krijg je in meer dan 40 attracties leuke kortingen, samen goed voor een voordeel van wel 300 euro!