Koksijde-Oostduinkerke


In Koksijde-Oostduinkerke is het heerlijk vertoeven. De Hoge Blekker, hoogste duin van de Vlaamse Kust, en de meer dan 700 ha natuurgebieden maken van Koksijde een echt wandelparadijs. Laat je ook verrassen door kunst en archeologie. Het Paul Delvauxmuseum bijvoorbeeld is een must see voor elke cultuurliefhebber. Oostduinkerke bruist van het authentieke vissersleven. Probeer zeker de garnaalvissers te paard te spotten!

divider

Coronamaatregelen

 

Actueel druktebeeld van Koksijde-Oostduinkerke

<div id="KoksijdeNL"></div> 
<script type="text/javascript"> 
(function(a,e,f,g,b,c,d) {a[b]||(c=e.createElement(f),c.async=1,c.src=g,d=e.getElementsByTagName(f)[0],d.parentNode.insertBefore(c,d));a[b]=a[b]||{};a[b].addDashboard=a[b].addDashboard||function(c){(a[b].list=a[b].list||[]).push(c)}})(window,document,'script','https://cdn-a.cumul.io/js/cumulio.min.js','Cumulio'); 
 
Cumulio.addDashboard({ 
  dashboardId: 'a5ee2b60-7ff7-41f6-a5be-80e6324ac9d9', 
  container: '#KoksijdeNL', 
  key: '700e8da9-bebb-4f66-bfdb-473f4c64f92b', 
  token: 'M0PGO1Y69J07PGF4IPhza2owojfsVr9WxsuiiEmnmuv2ge32z2RubwySEFegavJv3f95fSvTlELi0z7BwxMO0z2HgQtYRcCa9bmitwvkXYCLhv5BgCEd3Ia47SnSTmQkHoIYPhhz5nwH4R0ZuhfApN'
}); 
</script>
Fotoframe Koksijde-Oostduinkerke
#dekust #visitkoksijde

Maak een foto

Je zag ze misschien al staan aan zee: 10 grote fotoframes in duurzaam hout. In elke kustgemeente kaderde een bekende Vlaming zijn/haar favoriete fotoplek - met prachtig zicht op zee, strand of duinen - letterlijk in. Ook in Koksijde - Oostduinkerke vind je eentje terug op de zeedijk van Oostduinkerke - ter hoogte van het Astridplein waar je ook de Dienst voor Toerisme en het zwembad vindt. Dit is namelijk dé fotoplek van singer-songwriter Ozark Henry.

MAAK MAANDELIJKS KANS OP EEN PRIJS 
'Strike a pose' aan het frame in Koksijde-Oostduinkerke en deel jouw foto met #dekust en #visitkoksijde

“De zee = thuiskomen.” - Ozark Henry

 

ONTDEK HIER ALLE LOCATIES VAN DE 10 FOTOFRAMES

Toppers

Paul Delvauxmuseum

Laat je inspireren in het Paul Delvauxmuseum. De surrealistische werken komen perfect tot hun recht in de oude, ondergrondse visserswoning waar het museum in huist.

Meer over het Paul Delvauxmuseum.

Garnaalvissers

De garnaalvissers te paard doen je wegdromen naar het vissersleven van weleer. De trekpaarden slepen het garnaalnet urenlang achter zich aan en op deze manier worden uitzonderlijk verse garnalen gevangen.

Meer over de garnaalvissers te paard

Hoge Blekker

Wandelen op de hoogste duin aan de Vlaamse Kust? Moet je zeker eens doen. De Hoge Blekker is met zijn 33 meter een echte blikvanger en dus niet te missen.

Meer over de Hoge Blekker

Navigo Visserijmuseum

Word een echte zeeman en maak een wandeling door de Vlaamse visserijgeschiedenis in Navigo, het boeiende Nationaal visserijmuseum. Dorst gekregen na je bezoek? Vlij je neer in het authentieke ’Estaminet De Peerdevisscher’ op het binnenplein.

Meer over het Navigo Visserijmuseum

Duingebied ‘Ter Yde’

Duingebied ‘Ter Yde’ is een heerlijke plek om even alle drukte achter je te laten. Te midden van 260 hectare stuifduin, mosduin, duingrasland en bos kan je heerlijk wandelen tussen een kudde wilde paarden.

Meer over het Duingebied 'Ter Yde'

Abdijmuseum Ten Duinen

Het abdijmuseum Ten Duinen leert je alles over de abdijgemeenschap van de ‘Koksijdse Duinheren’. Het is een eigentijds museum dat de stenen van de archeologische site tot leven brengt.

Meer over het Abdijmuseum 'Ten Duinen'

Elektroboot Koksijde 01, 02 en 03

In Koksijde kun je ook zelf het water op! Huur de elektroboot Koksijde01 in de gezellige herberg ‘Wielrijdersrust—het dorstige Hart’ in Wulpen en maak een pleziervaartochtje op het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke.

Meer over Elektroboot 'Koksijde 01, 02 en 03'

Duinenhuis

Het educatief doecentrum Duinenhuis dompelt zeeklassen, verenigingen of vriendengroepen onder in alles wat onze kust te bieden heeft. Ga op bezoek en zie wat er allemaal te doen is.

Meer over Duinenhuis

Golfen

Een golfballetje slaan en slenteren van hole naar hole, met een zuchtende zee in je rug. In Koksijde-Oostduinkerke kan het.

Meer info over Koksijde Golf Ter Hille

Wat is er nog te doen?

Ook als het weer wat tegenvalt, valt er vanalles te beleven in Koksijde-Oostduinkerke. 

tips bij goed weertips bij minder goed weer
 

Webcam

Check hier het live weer in Koksijde - Oostduinkerke.
 

Koksijde 

Oostduinkerke

Weersverwachting

Weer voor de komende dagen
maandag  18/01/2021
AM 3 4 ZW 2 uur 20%
PM 4 ZW 2 uur 20%
Nacht 3 4 ZZW Z 90%
dinsdag  19/01/2021
Dag 10° 6 ZW 90%
woensdag  20/01/2021
Dag 10° 6 ZW 1 uur 80%

praktisch

Toegankelijkheid

Inter maakte een selectie van beter toegankelijke restaurants en cafés aan de kust. In deze brochure vind je toegankelijkheidsinformatie over eet- en drinkgelegenheden in Koksijde. Op elke pagina vind je één zaak terug. 

Het volledige resultaat van elke screening vind je op www.toegankelijkvlaanderen.be.

Bereikbaarheid

Koksijde-Oostduinkerke is makkelijk te bereiken met de rechtstreekse trein (lijn Brussel – Gent – Koksijde – De Panne) en de kusttram. Ook de bus biedt verschillende mogelijkheden. Met de auto:

  • Komend uit Brussel/Gent E40 richting Brugge - Veurne: Afrit 2 (Oostduinkerke) en afrit 1a (Koksijde)
  • Komend uit Kortrijk: A19 naar Ieper, daarna N8 Ieper–Veurne–Koksijde

Dienst voor toerisme

In Koksijde-Oostduinkerke kan je voor informatie even binnenlopen in het hoofdkantoor in Koksijde of in het bijkantoor van Oostduinkerke en Sint-Idesbald. Of bereid je bezoek online voor op de website van Toerisme Koksijde.

Boek je verblijf online

Boek je verblijf in Koksijde-Oostduinkerke rechtstreeks bij de logiesuitbater aan de beste prijzen.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF