Doen

Kunst aan zee

Winter na winter, zomer na zomer komen jong en oud naar de Kust om de zeebries te voelen op hun huid, die zilte Noordzee te ruiken en de golven onstuimig te zien rollen. Puur geluk dat al je zintuigen beroert. En dit jaar heeft de Kust nog veel meer in petto…. De Triënnale Beaufort 2018 palmt de zeedijken, de stranden en de duinen opnieuw in om hen te overladen met opvallende en memorabele kunstwerken. Kunstwerken die je uitdagen, je verrassen en die je sowieso nooit meer vergeet. Sterker nog, het smaakt naar meer. Gelukkig hoef je niet op je honger te blijven zitten. En er is nog veel meer kunst te ontdekken. Niet alleen de musea en kunstwerken maar ook andere toppers aan zee zoals The Crystal Ship, Zomersculpturen, Cabin Art,... zorgen voor urenlang artistiek genieten aan zee. Op deze pagina's vind je een overzicht van kunst die te ontdekken is aan zee.

Veel kunstzinnig kustplezier!
 

I can hear it, westende

Een permanent beeldenpark
BEAUFORT

Dankzij de verschillende edities van de kunsttriënnale Beaufort beschikt de Kust over een uniek én permanent beeldenpark. Tal van werken werden immers aangekocht en bleven zo op hun oorspronkelijke locatie staan of kregen een nieuw plekje toegewezen. Een fijne collectie topstukken dus die je het hele jaar door kunt ontdekken. 

Ontdek het permanente beeldenpark

Venetiaanse Gaanderijen Oostende

Kunstplekjes aan zee ontdekken

Er zijn heel wat pareltjes te ontdekken aan de Kust. Kunstige hoekjes en adresjes die je moet gezien hebben. Of je nu een echte kunstfanaat bent of gewoon graag mooie dingen ziet, er is voor iedereen wat wils. Iedere gemeente heeft zijn eigen karakter en was vaak een inspiratiebron voor menig artiest. Of dat nu een kunstschilder is of een muzikant, de zee is een muze en brengt het beste kunstgevoel naar boven. Laat je inspireren en betoveren door het kunstrijke aan de Kust.

Op ontdekking!

Het Leopoldhotel in Oostende

Kunstige adresjes aan zee
5 X artistiek logeren!

Dat kunstenaars altijd al geïnspireerd waren door de zee hoeven we je niet te vertellen. Hoog tijd dat je zelf  eens proeft van die artistieke invloed. Wat dacht je van deze kunstzinnige logeeradressen?

Ontdek 5 kunstige logeeradresjes

Cabin Art in Koksijde-Oostduinkerke

Een kunstige agenda

Heel wat activiteiten en evenementen hebben een artistiek tintje. Denk maar aan Zomersculpturen in Blankenberge, Sculptures at Sea in De Haan-Wenduine, Cabin Art in Koksijde-Oostduinkerke of The Crystal Ship in Oostende. 
De agenda aan de Kust heeft heel wat in petto om een kunstliefhebber (groot of klein) in de watten te leggen.

Ontdek de kunstkalender van de Kust

Paul Delvauxmuseum

Grootmeesters aan de Kust

Menig kunstenaar heeft zich door de zee laten inspireren. Ze kwamen er wonen of vertoefden er voor enige tijd. Grootmeesters als Ensor, Spilliaert, Delvaux en Magritte lieten zich betoveren door de zee en de Kust. Ook in hun werken komt dit terug.

Meer weten

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF