Cultuur & erfgoed

Kunstplekjes aan zee

Prachtige pareltjes om te ontdekken, die kunstplekjes aan zee. Maar waar vind je ze overal? Van muurschilderingen tot kunstige musea's en prachtige beeldenwerken. Keuze genoeg! 
Wij selecteerden per kustgemeente een greep uit het aanbod:
Eternity - Poseidon

Beaufort2018-plekjes die je gezien moet hebben

Ook dit jaar brengt een selectie van nationale en internationale kunstenaars er hun werken in de openbare ruimte aan zee. Beaufort2018 vindt plaats van 30 maart tot 30 september 2018, onder leiding van curator Heidi Ballet. Zij werkt als onafhankelijk curator vanuit Brussel en Berlijn. 18 kunstenaars brengen 19 topwerken in de negen kustgemeenten (Blankenberge niet). De werken in Beaufort2018 gaan volgens Curator Heidi Ballet op zoek naar het vrijdenkende karakter van de Kust. De sterke en unieke kwaliteiten van Beaufort2018 zijn het unieke decor van de zee, de laagdrempeligheid van het project, de spreiding over de kustlijn en de uitbouw van een kwalitatief beeldenpark op termijn.

Hier vind je alle werken en hun locaties aan de Kust

permanent beeldenpark Beaufort

Beeldenpark van Beaufort aan de Kust

Dankzij de verschillende edities van de kunsttriënnale Beaufort beschikt de Kust over een uniek én permanent beeldenpark. Tal van werken werden immers aangekocht en bleven zo op hun oorspronkelijke locatie staan of kregen een nieuw plekje toegewezen. Een fijne collectie topstukken dus die je het hele jaar door kunt ontdekken.

Alle kunstwerken en meer info!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF