Kunstplekjes in Bredene

Wie wil flaneren op de Zeedijk, is hier niet aan het goede adres. Wie daarentegen wil genieten van rust, houdt van een ongehinderd duinenlandschap en vanuit die duinen zo de golven wil in rollen, is in Bredene wel op zijn plek.

Sint Rikierskerk in Bredene

Sint-Rikierskerk

’s Zomers mag het dan gezellig druk zijn in Bredene-Duinen, in de oude dorpskom van Bredene-Dorp blijft het zelfs op topdagen kalm. De kerk en zijn omliggende straten stralen nog de charme en rust van vroegere tijden uit. Binnen ontdek je een prachtig barokinterieur en een preekstoel uit 1717, buiten wachten enkele verstilde oorlogsgraven.

Meer over de Sint-Rikierskerk
 

Visserskapel Bredene

Visserskapel

Op de hoek van de Kapelstraat en de Klemskerkestraat kun je even verpozen aan de lieflijke bedevaartsplaats ‘Onze-Lieve-Vrouw-Ter-Duinen’. Hier verzamelen vissersfamilies om te bidden voor een behouden vaart en zij die op zee bleven te gedenken. De kapel is volgestouwd met dankbetuigingen aan heiligen en vergeelde krantenartikelen die herinneren aan smartelijke ongevallen. Naast de Visserskapel vind je de Mariagrot en 16 kleinere bidkapelletjes. Elke derde zondag van mei houdt hier een bedevaartstocht halt.

Meer over de Visserskapel

Meeting en Eventcentrum Staf Versluys

Meeting- en Eventcentrum Staf Versluys

In het auditorium van dit grote meeting- en eventcentrum kun je regelmatig genieten van een film of een toneel- of dansvoorstelling.

Meer over het Staf Versluyscentrum

Beaufortpareltjes in Bredene:

Mutants

Beaufort2018

Pattern of Activation (Mutants), 2018

Voor Pattern of Mutation onderzocht kunstenares Katja Novitskova de wijzigingen in de ecologie van de Belgische kust, als gevolg van de klimaatverandering en de aanleg van pijpleidingen en windmolens. 

Alles over dit werk

Bredene_Katja_Novitskova

Beaufort2018

Earth Potential, 2017

De installatie Earth Potential bestaat uit drie werken en is tentoongesteld naast het Staf Versluyscentrum. Het werk zijn internetfoto's van de aarde, van een verre maan en van uitvergrote, schijnbaar buitenaardse wezens die in werkelijkheid op de aarde leven, zoals de E. colibacterie, de rondworm C. elegans en een gekko. 

WAar moet je zijn en meer info!

Can we go home now, Beaufort2018 in Bredene

Beaufort2018: 

  • Can we go home Now

Een Carroussel op een rondpunt, het opvallende werk in het straatbeeld van Bredene. Kunstenaar Van Simaey zijn werk is een disfunctionele draaimolen, een bijna surrealistische installatie.

Meer weten over dit Beaufortwerk

 

De Uitdaging, Bredene

De Uitdaging

Praat met een Bredenaar over De Uitdaging en hij valt gegarandeerd uit de lucht. Hier hebben ze het immers over Blote Betsy. Een monumentaal werk van Irénée Duriez dat alle aandacht steelt op het Duinenplein.

Turkeyenhof in Bredene

Heemkundig Museum Turkeyenhof

Deze oude hoeve presenteert je de geschiedenis van Bredene en zijn omgeving. Van Gallo-Romeinse vondsten over oude gebruiksvoorwerpen tot een uitgebreide collectie Noordzeeschelpen.

Meer over dit !

OOK LEUK!

De Erfgoedwandeling laat je nog meer mooie plekjes in de badplaats ontdekken en trakteert je op tal van architecturale pareltjes.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF