Kunstplekjes in Middelkerke-Westende

In Middelkerke-Westende spelen strand en zee de hoofdrol. In het mooi geconserveerde Westende snuif je de sfeer op van de elegante vakanties van weleer en in beide badplaatsen zorgen de nodige kunstwerken voor een cultuurinjectie.

Wandelen met de stripfiguren aan zee in Middelkerke

Stripfiguren en –muren

Stripfans stappen hier al langer af. Op de Zeedijk ontmoet je maar liefst 17 stripstandbeelden, van Lambik over de Rode Ridder tot Fanny van Kiekeboe. Zin in meer, fiets dan even naar de stripmuren en vergaap je aan de avonturen van bijvoorbeeld Lucky Luke. In Middelkerke-Westende hoef je niet op te groeien.

Meer over de striphelden

De Rotonde, Grand Hôtel Belle Vue in Westende

Rotonde

Dit prachtige Grand Hotel Belle Vue, in de volksmond tot de Rotonde omgedoopt, is een beschermd monument en pakt uit met een opvallende ronde vorm. Het hotel opende zijn deuren in juni 1911, in 1999 werd het gebouw gerestaureerd. Om het snelst een rondje rond de Rotonde fietsen?

Meer over de Rotonde

Kusthistories in Middelkerke

Kusthistories

Dit beschermde oude postkantoor huisvest Kusthistories, een interactief museum over de geschiedenis van het kusttoerisme. Oude ansichtkaarten, affiches en reuzengrote badpakken katapulteren je moeiteloos naar die glorieuze beginjaren.

Alles over Kusthistories 

Beaufortpareltjes in Middelkerke-Westende:

Beaufort2018

The Navigator Monument, 2018

Een bijzonder zicht, deze Navigator. tegen de achtergrond van een mooie kusthemel en een steeds veranderende Noordzee staat het beeldhouwwerk. Dybbroe Møller goot het digitale scheepsroer-logo in brons, een uiterst duurzaam materiaal dat al 5.000 jaar lang gebruikt wordt. 

Alles over The Navigator

Kader Attia - Holy Land

Beaufort2018

Holy Land, 2006

De installatie van Kader Attia is een tijdelijk monument dat een respectvolle begrafenis biedt aan zowel de verdronken vluchtelingen als de koloniale soldaten. Het bestaat uit een reeks spiegels in de vorm van een islamitisch graf of een gotisch venster, gericht naar de zee. Vanuit het oogpunt van de zee zien de spiegels er glanzend en mooi uit, maar van dichterbij wordt duidelijk dat ze alleen maar de werkelijkheid weerspiegelen.

WAar moet je zijn en meer info!

Caterpillar Wim Delvoye

Uit het permanente beeldenpark van Beaufort: 

Caterpillar 5bis

Een opvallend werk in het kustlandschap. Het wordt gekenmerkt door een vreemde spanning veroorzaakt door het samenbrengen van twee werelden die niets met elkaar gemeen hebben, namelijk de moderne tijden gesymboliseerd door de rupsbandtractor en de middeleeuwse wereld opgeroepen door de decoratiepatronen van een gotische kerk.

Ontdek Caterpillar 5 BIS

Middelkerke-Westende - Olnetop

Uit het permanente beeldenpark van Beaufort: 

Olnetop

De artistieke installatie van 8 meter hoog refereert naar opspattende golven. De sculptuur is geïnspireerd op een natuurlijke dynamiek, maar wordt tegelijk bezield door de kracht van het virtuele. 

Meer over dit kunstwerk!

Middelkerke hear

Uit het permanente beeldenpark van Beaufort: 

I Can Hear It

I Can Hear It bestaat uit twee hoorns (gelijkend op oude grammofoons), gericht naar de zee. Op een bank voor de hoorns zit een vrouw die haar oor te luisteren legt. Je kan naast haar plaatsnemen om aan de tweede hoorn te luisteren. 

Meer weten over dit Beaufortwerk

 

Les Zéphyrs

Les Zéphyrs

Deze beschermde villa dateert uit het interbellum en neemt je mee naar andere tijden. Je ziet met eigen ogen hoe een welgestelde bourgeoisfamilie omstreeks 1930 hier zijn zomervakantie doorbracht. Met genoeg personeel om écht te kunnen genieten.

Nog meer over dit kunstplekje
 

OOK LEUK!

De Erfgoedwandeling laat je nog meer mooie plekjes in de badplaats ontdekken en trakteert je op tal van architecturale pareltjes.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF