Kunstplekjes in Zeebrugge

In Zeebrugge is de haven nooit ver en van op tal van plekken kun je zijn indrukwekkende manoeuvres bewonderen. Wat verder ontdek je verstilde plekken, rust alom en charme in overvloed. Zo gevarieerd kan een badstad zijn.

Het Visserskruis in Zeebrugge

Visserskruis en het zicht op de zeehaven

Vanop het uitkijkplatform aan het Visserskruis, het monument voor op zee omgekomen vissers, volg je het stalen tankerballet in de haven van op de eerste rij. Ongehinderd genieten van het voortdurende en indrukwekkende laad- en losspektakel zonder zelf moe te worden.

Fietsen en wandelen op de Saint Georgewandeling in Zeebrugge

Saint George’s Day Wandeling (Westerdam)

Deze wandelpromenade op de westelijke havendam biedt je een prachtig zicht op de zee, het strand, de dijk en de haven die nooit rust. Of een plek waar vele werelden samenkomen.
 

Beaufortpareltje in Zeebrugge:

Rotor – Zeebrugge

Beaufort 2018

Who’s Eating the Chinese Mitten Crab, 2018

Het project Who's Eating the Chinese Mitten Crab van het Brusselse architectuur- en designcollectief Rotor is een tweeluik. Binnen de Triënnale van Brugge presenteert Rotor hun onderzoek over de Chinese Wolhandkrab (What’s Eating the Chinese Mitten Crab), terwijl je in hun pop-uprestaurant op het strand van Zeebrugge maandelijks gerechten kunt degusteren op basis van invasieve exoten, waaronder de Chinese Wolhandkrab.

Meer weten en je plaatsje reserveren voor een degustatiesessie

zeebrugge_anne_duk_hee_jordan

Beaufort 2018

I Traveled 1.8 Million Years To Be With You, 2018

In dit werk staat een zwerfsteen centraal. De steen hangt tussen twee boeien, en het lijkt alsof hij gedragen wordt door een net. Dit soort boeien word gebruikt om schepen te begeleiden bij het navigeren naar hun bestemming. Hierdoor lijkt het alsof de steen, na eindeloze omzwervingen, eindelijk zijn bestemming heeft bereikt.

Meer weten over dit werk van Anne Duk Hee Jordan

‘De man die de boot zag, in de lucht’ – Jean Bilquin

‘De man die de boot zag, in de lucht’ – Jean Bilquin

Op 10 meter hoge schragen rust een kano met menselijke figuren. De kunstenaar reduceerde ze tot schimmen, niet te identificeren. Ietwat verder kijkt een klassieke figuur mysterieus toe. Die klassieke schoonheid draagt Jean Bilguin hoog in het vaandel en is hier subtiel aanwezig. Zijn werk symboliseert krachtig de reis van het leven, met zijn hoogtes en laagtes. Iets waar niemand aan ontsnapt. Na Beaufort 2006 moest het werk vernietigd worden, maar de kunstenaar schonk het aan de Vlaamse Overheid. Wie vanuit de duinen tuurt, heeft het idee dat het werk vaart op zee.
Meer weten

Admiraal Keyesplein  in Zeebrugge

Admiraal Keyesplein

Een plein zo charmant, dat het wel lijkt weggelopen uit een film. Een mooi voorbeeld van de tuinwijkgedachte, of een herinnering aan de zoektocht naar nieuwe architectuur tijdens de wederopbouw. Nostalgie in overvloed!

Zeebrugge Seafront

Seafront

Hier ontdek je de wereld van de zee, zeevaart en visserij. Breng ook een bezoek aan de Russische duikboot. Dit is immers je laatste kans, na meer dan 20 jaar neemt het museum eind dit jaar afscheid van één van zijn pronkstukken.  Niet te missen!

Meer weten

OOK LEUK!

De Erfgoedwandeling laat je nog meer mooie plekjes in de badplaats ontdekken en trakteert je op tal van architecturale pareltjes.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF