Kustambassadeur Bruno Jansseune houdt van de Kust...

Kustambassadeur Bruno Jansseune van Design Oostende

“De Kust is tijd nemen voor jezelf, voor je gezin en voor de aangename dingen in het leven”

Bruno Jansseune staat ondertussen tien jaar aan het roer van Design Oostende. Samen met broer Maarten zet hij de zaak van zijn vader verder. De passie voor het vak werd met de paplepel ingegeven en afgekruid met een snuifje zeezout. Ondernemen doet hij dan ook het liefst aan de kust. “Onze klanten hebben tijd om te genieten van de dingen die het leven nog aangenamer kunnen maken.”

“Mijn vader heeft als decorateur en interieurarchitect altijd een winkel gehad aan het Kursaal. Hij had een zeer vooraanstaand cliënteel over gans Vlaanderen en als kleine jongen mocht ik altijd mee op bezoek naar de klanten”, vertelt Bruno. Ruim 10 jaar geleden kozen Bruno en Maarten ervoor om de zaak verder te zetten en uit te breiden. Design Oostende is een begrip in Oostende met een winkel naast het Kursaal en sinds enkele jaren ook een indrukkende showroom in de Koninginnelaan.

Het Oostende van Bruno.

Beide zaken liggen op hooguit enkele tientallen meters van het strand. Die band met de kust is belangrijk voor Bruno. “Ik ben een geboren en getogen Oostendenaar. Aan de kust heerst er altijd een vakantiesfeer. Ik zou dit niet willen ruilen met de gejaagdheid van het binnenland. Als ik 's ochtends ga joggen en op de radio hoor dat iedereen in de file staat, dan besef ik dat ik ongelooflijk veel geluk heb. De mensen, met wie ik mijn passie mag delen in de winkel, zijn ook altijd veel rustiger. Ze zijn hier aan zee en op hun gemak. Het eerstvolgende waar mensen aan moeten denken is het restaurant waar ze iets gaan eten. Ze hebben alle tijd om te kuieren en te genieten van de dingen die het leven nog aangenamer kunnen maken.”

Kustambassadeur Bruno Jansseune van Design Oostende
Kustambassadeur Bruno Jansseune van Design Oostende

 “Genieten in de armen van de zee” de tips van Bruno.

Voor mij is restaurant Storm op de oosteroever een niet te missen plek. Mijn schoolkameraad Michiel staat er achter het fornuis en zijn topvrouw Nathalie doet de bediening aan tafel. Wij mochten hun restaurant inrichten en ik ben er zelf ook heel fier op. Het is genieten van het eerste tot het laatste moment.

Je kan mij ook regelmatig terugvinden in het clubhuis van de Royal North Sea Yachtclub. Je wordt er letterlijk omarmd door de zee. Terwijl je lekker kan genieten van verse vis, stroomt het water langs je heen. Aan de ene kant zie je de zeilers die hun boot klaarmaken voor de volgende zeiltocht en aan de andere kant varen de vissersboten die terugkomen uit zee. Als je geluk hebt zie je af en toe grote schepen die windmolens bouwen voorbij varen, een ware belevenis.

Mannen worden goed in de watten gelegd in Oostende want er zijn echt goede winkels voor herenkledij. Bezoek zeker Boetiek Brutus. De indrukwekkende zaak en uitgebreide collecties zijn altijd de moeite waard. Uitbaatster Sarah haar eerlijkheid is altijd puur en recht voor de raap. Ik hou ervan om daar te gaan want je krijgt eerlijk advies over wat je past en wat niet. Onlangs opende er ook een nieuwe herenboetiek Menz. Joy is er de eigenaar en biedt er heel mooie herenkledij voor een zachte prijs. Heb je jonge kinderen, ga dan zeker ook eens langs bij zijn vrouw. Jess zal je altijd met een superenthousiasme helpen aan stoere of schattige outfit voor de kids. Ik hou van die boetiekjes waar je een eerlijk en persoonlijk advies kan krijgen.

De leuze ‘Don't forget to enjoy life’ geldt helemaal voor de Kust. Je neemt eindelijk tijd voor jezelf, voor je gezin en voor de aangename dingen in het leven.