Kustambassadeur Charlotte Hoste van het Belle Epoque Centrum houdt van de Kust...

Kustambassadeur Charlotte Hoste van het Belle Epoque Centrum in Blankenberge
“Op de pier van Blankenberge sta je letterlijk in zee te kijken hoe de golven dansen”

Charlotte Hoste kwam tijdens haar studies terecht in het Belle Epoque Centrum in Blankenberge. Het bezoekerscentrum is gevestigd in drie gerestaureerde villa’s uit 1894 en vertelt over de periode. “Mijn liefde voor de Belle Epoque is toen ontstaan en ik kan me geen mooiere werkplek inbeelden. Vaak de zee kunnen zien is een leuk extraatje.”

De mooie belle-époquevilla’s in Blankenberge en de prachtige tegeltableaus die de gevels sieren doen wegdromen naar de tijd van rond 1900. “De bezoekers aan ons Centrum zijn vaak verbaasd dat dit erfgoed nog aanwezig is in Blankenberge. Mogen meewerken aan het promoten van dit uniek erfgoed is heel fijn.”

De Kust van Charlotte

“Mijn eerste herinnering aan zee is een picknick op het strand met mijn oma en ouders. M’n oma maakte heerlijke kleine pannenkoekjes die we dan met zicht op zee en de zilte wind in onze haren opsmulden. Al sinds ik klein was kom ik geregeld naar de kust. Als kind deed ik niets liever dan strandbloemen maken en verkopen op het strand voor een handje schelpen. Nu geniet ik vooral van een strandwandeling.”

Kustambassadeur Charlotte Hoste van het Belle Epoque Centrum in Blankenberge
Kustambassadeur Charlotte Hoste van het Belle Epoque Centrum in Blankenberge

De tips van Charlotte

Ik hou van een wandeling op de Pier om daarna te genieten van een etentje of koffie in het piergebouw (Belgium Pier) Op de pier sta je letterlijk in zee te kijken hoe de golven dansen. De mooie herinnering aan ons trouwfeest in 2017 maakt het nog specialer voor mij.

Ontdek het unieke verhaal van Blankenberge tijdens de belle époque bij een bezoekje aan het Belle Epoque Centrum. Via een brochure met de art-nouveauwandeling kan je de ervaring compleet maken

Voor een heerlijke cocktail moet je in L’apereau zijn en voor koffie & taart ga ik graag naar het prachtige kader van De Kolonel. Dit is een gerenoveerde art-decowoning van een oud-kolonel. Voor een lunch of koffie ga ik graag naar het, meestal zonninge- belle-époqueterras van ‘t Koetshuis.

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF