Kustambassadeur Dirk Decoster van het Belle Epoque Centrum houdt van de Kust...

Kustambassadeur Dirk Decoster van het Belle Epoquecentrum in Blankenberge
“Ons tegelerfgoed hoort bij de beste ter wereld”

Vanuit zijn sterke interesse voor architectuur en kunstgeschiedenis stond Dirk Decoster mee aan de wieg van het Belle Epoque Centrum. “Ik ben geboren en getogen in Blankenberge. Ik heb een tijdje gependeld voor mijn werk, maar ik vond het heerlijk om te kunnen werken in mijn eigen stad. Mogen werken in het Belle Epoque Centrum was dan nog eens een voorrecht. Sinds 2016 ben ik op pensioen.”

De Kust van Dirk

“Ik ben geboren in Blankenberge. Ik leerde al zwemmen in de zee op zeer jonge leeftijd. Ik hou van wandelen langs de kustlijn. De kust heeft in het algemeen veel mogelijkheden op toeristisch, culinair, cultureel en sportief vlak. Daarnaast is ook het hinterland nabij en makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer. Wie liever gewoon aan de kust blijft kan met de tram alle kustgemeenten bereiken, het is de langste lijn ter wereld.”

Kustambassadeur Dirk Decoster van het Belle Epoquecentrum in Blankenberge
Kustambassadeur Dirk Decoster van het Belle Epoquecentrum in Blankenberge

De tips van Dirk

Het architecturaal erfgoed in Blankenberge uit de belle epoque is zeker de moeite om te ontdekken. Ons tegelerfgoed hoort bij de beste ter wereld.

Voor een hapje en een drankje is het huisje van Majutte een echte aanrader. Dit is een kleine bistro in een authentiek vissershuisje in Blankenberge. Maar je kan ook meer dan wandelen op het strand. Elke zaterdagnamiddag wordt er op het strand een potje voetbal gespeeld in Blankenberge. De strandjutters spelen al meer dan 60 jaar op het strand en zijn eigenlijk erfgoed.
Voor de kinderen is een ritje op de lustige velodroom met zijn gekke fietsen een uitzonderlijke beleving om nooit te vergeten.

Het natuurpark de Uitkerkse polder is top voor natuurliefhebbers.
En wil je op een leuke plaats naar de zee turen? Dan ga je best naar de inkom van de jachthaven naast het zeehondenponton.