Kustambassadeur Fabienne Segaert houdt van de Kust...

Kustambassadeur Fabienne Segaert is Belgian Coast Greeter
 
“Ik hou van de kleurschakeringen van de zee”

Vijf jaar geleden zette Fabienne Segaert de stap om haar eigen taalcoachingbedrijf op te richten. Ze geeft trainingen aan particuliere klanten maar ook in bedrijven. “Ben je even niet productief, doe dan een wandeling langs het strand en je kan er weer tegen.” Daarnaast is Fabienne ook een Belgian Coast Greeter. Als vrijwilliger neemt ze mensen op sleeptouw door haar Oostende. “Ik hou van de kleurschakeringen van de zee”.

De Kust van Fabienne

“Ik ben een meisje van de zee, geboren en getogen in Oostende. Ik woon in Mariakerke en ga zo goed als dagelijks wandelen langs de zee. Ik hou van de kleurschakeringen van het water, het licht, de kracht en de rust die de zee met zich meebrengt. Lente aan zee vind ik het mooist.” Het kunstwerk De dansende golven geeft voor Fabienne het best de kust weer. “Dit is een krachtig beeld dat aan het Casino staat op de plaats waar de golven vroeger écht dansten en over de dijk sloegen. Het verwijst naar de spelende golven van de zee en naar een man en een vrouw die samenkomen. Die dansen of elkaar aantrekken of afstoten, net zoals eb en vloed.”

Kustambassadeur Fabienne Segaert is Belgian Coast Greeter
Kustambassadeur Fabienne Segaert is Belgian Coast Greeter
De tips van Fabienne

Ik wandel graag gewoon langs het strand in Oostende en neem vaak het overzetbootje naar de Oosteroever. Ook de Krekenwandeling, die door het prachtige, historische krekengebied en de polders ten zuidoosten van Oostende loopt, kan ik aanraden.

Fietsen kan je doen langs de stadshoeveroute. Ik vind dit een leuk initiatief. Zo leer je ook een aantal boerderijen met hun lokale producten kennen.

Een bezoekje aan Stene is zeker een aanrader. Stene is het dorp in de stad. Er heerst hier een leuke sfeer met gezellige restaurantjes.

Om iets te eten kan je ook in Mariakerke terecht. Ik eet bijvoorbeeld dagverse vis in restaurant North en tezelfdertijd kan je genieten van een prachtige zonsondergang. Je weet me ook dikwijls te vinden voor een glas lekkere rosé op het terras van brasserie Albert, bij voorkeur als de terrastafeltjes buiten staan in de gaanderijen, met de avondzon in het vizier.

Wie van de zee houdt moet zeker ook eens naar de strekdammen in Oostende. Dichter bij de zee geraak je niet. En bovendien is de dam sterk verbonden met de stad. Dat is uniek.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF