Kustambassadeur Frank Vanleenhove houdt van de Kust...

Kustambassadeur Frank Vanleenhove van Surfers Paradise en Lakeside Paradise in Knokke-Heist
“Ik besef ten volle hoe gelukkig we zijn aan de Kust”

Surfers Paradise en Lakeside Paradise zijn begrippen geworden. Zaakvoerder Frank Vanleenhove (54) surft al sinds zijn dertiende, van toen de eerste surfplanken in België werden geïntroduceerd. “Ik zou me geen leven zonder de zee kunnen voorstellen.”

Frank Vanleenhove woonde als kind aan het Zegemeer in Knokke-Heist, vlakbij hotel La Réserve. “Het hotel wist altijd spectaculair uit te pakken. In 1975 – ik was toen dertien jaar – pakten ze uit met de eerste windsurfplanken in ons land. Ik kwam in contact met de Nederlander die surfles gaf aan de hotelgasten. Hij introduceerde mij in de wereld van de watersporten en de liefde is nooit meer
overgegaan.”

 

De Kust van Frank

Dertig jaar geleden opende Vanleenhove zijn Surfers Paradise. De ligging is niet lukraak gekozen. “We hebben veel goede spots aan
onze Kust om aan watersporten te doen. Hier aan het begin van het Zwin heb je het voordeel dat er geen invloed meer is van de muur van Zeebrugge die de golven tegenhoudt.”

Enkele jaren geleden opende Vanleenhove Lakeside Paradise aan het Duinenwatermeer. “Ik vond het zo sneu dat we met Surfers
Paradise steeds afhankelijk waren van golven en wind. Om les te geven aan beginnende windsurfers bijvoorbeeld, heb je liever een vlak wateroppervlak. Sinds 2012 kunnen we dus elke dag windsurflessen geven in Knokke-Heist. En met de kabelbaan voor wakeboarders hebben we er een heel nieuwe beleving bij.” 

Vanleenhove heeft de wereld gezien. Zijn droom is om alle surfspots aan te doen. “Maar”, zegt hij, “ik kom altijd graag terug. Ik besef ten volle hoe goed we het hier hebben. In de zomer stroomt het hier vol, maar in de winter is het heerlijk rustig. Dat maakt dat we de faciliteiten van een grootstad hebben, maar het karakter van een kleinschalige gemeente.” Het verschil tussen beide seizoenen is groot voor Vanleenhove. “In de zes maanden dat het zomerseizoen duurt, draai ik dagen van 15 tot 18 uur. In de winter laad ik mijn batterijen op, maar tegen maart hunker ik weer naar de rush van het seizoen.”

Kustambassadeur Frank Vanleenhove van Surfers Paradise en Lakeside Paradise in Knokke-Heist

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF