Kustambassadeur James Desimpelaere over zijn band met de Kust

Kustambassadeur James Desimpelaere van 't Botteltje in Oostende
“Er is altijd iets te beleven”

James Desimpelaere hielp als kind al mee in het hotel van zijn ouders in Oostende. Ondertussen trad hij in hun voetsporen en ontwikkelde het huisbier, de Ostendsche Strever. Voor hem staat de Kust gelijk aan verse vis en uitwaaien tijdens een heerlijke wandeling.

Elke Oostendenaar vertoefde al in café Botteltje om te proeven van de indrukwekkende selectie bieren. Boven het café is een hotel dat de laatste jaren een metamorfose onderging. James Desimpelaere groeide op in de zaak van zijn ouders. “Vanaf mijn 8 jaar ben ik begonnen in de weekends met het verzorgen van de ontbijten, toen het nog een stormloop was van Engelsen aan de Kust.” Als hotelier weet hij maar al te goed waarom mensen naar de Kust komen. “De Kust is de grootste trekpleister van het land. Zeker in Oostende is er altijd veel volk, omdat er ook altijd iets te beleven is.”

Het Oostende van James.

De Louisastraat, waar het hotel gevestigd is, loopt rechtstreeks naar de zee. “Mijn eerste herinnering aan de zee is het vastlopen van de Sealink ferry op de golfbreker hier in Oostende.” De Kust staat voor James gelijk aan verse vis. “Dagelijks is er verse aanvoer. Als je langs de vistrap passeert kan je zien hoe de vis ’s morgens vroeg aankomt en rechtstreeks aangeboden wordt aan de klant. De Kust is natuurlijk ook  het strand, de duinen of kortweg daar waar het mooi vertoeven is om eens uit te waaien bij een heerlijke wandeling. Alle seizoenen zijn voor mij even mooi, de één is wel wat drukker dan de andere, maar persoonlijk maakt het niet uit of het nu goed of slecht weer is. De Kust heeft zoveel troeven.”

De auto laat je maar beter thuis, raadt James ook aan. “In principe heb je als toerist geen auto nodig. De trein brengt je naar de Kust en eenmaal ter plaatse kan je de kust affietsen of de kusttram nemen.”

 

Kustambassadeur James Desimpelaere van 't Botteltje in Oostende
keyte bier met kustambassadeur James Desimpelaere van 't Botteltje in Oostende

“De Oosteroever als speeltuin voor je kinderen”
De tips van James.

Brasserie De Markt op het Wapenplein van Oostende is altijd een leuk plaatse voor een drankje of op hapje. Voor een drink na een drukke dag ga ik graag naar de Crayon in de Kadzand-Bonenstraat.

Om te logeren zou ik graag eens in één van de C-Hotels willen verblijven, gewoon om te zien hoe zij het aanpakken en een verblijf tot een belevenis creëren. Wie kan moet zeker een optreden of evenement in het Kursaal in Oostende meepikken. Het is echt een fascinerend gebouw.

Wie met kinderen naar de Kust komt kan naar de Oosteroever om te wandelen of te ravotten nabij het Fort Napoleon. In de zomer kan je er lekker op het strand zitten. Met de kleintjes kan je ook terecht in de minigolf in het Leopoldpark. Als ouders kan je hier een terrasje doen terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Tenslotte blijft bootje varen met de Franlis een leuke zee-excursie.

De beste plaats om van het zeezicht te genieten is voor mij de strekdammen in Oostende. Wat een dagje Kust in de zomer echt compleet maakt zijn de strandbars om de dag af te sluiten.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF