Kustambassadrice Ellen Destave en haar band met de Kust

Er hangt elke dag een andere vibe in Oostende. Die afwisseling is voor mij een verademing.

Kustambassadeur Ellen Distave van Lilly in Oostende
Geboren en getogen Oostendse Ellen Distave is mama van twee en de vrouw achter Lily, een hippe kledingboetiek in de Hertstraat.

Love: Ellen en de zee

Ellen houdt van haar stad, in elk seizoen. In de lente en de herfst zijn de zonsondergangen het mooist. In de zomer trekt Ellen naar de strandcabine die ze met enkele vrienden deelt. Instant vakantie! “Er hangt elke dag een andere vibe in Oostende. Die afwisseling is voor mij een verademing.”

Ellen kent als geen ander de deugddoende zeelucht. Uitwaaien op het strand en luisteren naar de zee is voor haar een manier om tijdens een drukke dag het hoofd heel even leeg te maken. “Het liefst wandel ik naar het puntje van de westelijke strekdam. Je hebt er een fantastisch zicht op de Oostendse skyline.”

 

Boetiek Lily

Met een eigen boetiek maakte Ellen in haar thuisstad een grote droom waar. Bij Lily vind je vrouwelijke outfits, hippe accessoires, mooie interieurstukken en leuke hebbedingen die Ellen met veel zorg en liefde uitkoos.

Het ondernemerschap zit in haar bloed. De overgrootouders van Ellen begonnen meer dan honderd jaar geleden een bakkerij in Oostende. Haar grootouders namen de zaak over en haar vader maakte er in de jaren tachtig een restaurant van. De basisingrediënten voor een succesverhaal aan de kust zijn volgens Ellen al eeuwen dezelfde: hard werken, ’s winters het stormweer trotseren om elke dag klanten te verwelkomen en de vruchten plukken van het drukke zomerseizoen.

Kustambassadeur Ellen Distave van Lilly in Oostende
Kustambassadeur Ellen Distave van Lilly in Oostende
Discover: de hotspots van Ellen

Lunchen doet Ellen het liefst bij Passe Vite. Je krijgt er alleen maar gezonde, verse gerechtjes op je bord. Wie zeker wil zijn van een plekje, reserveert hier best op voorhand. Voor late night drinks raadt Ellen het gezellige café Manuscript aan. Bij muziekbars Lafayette en Copador wordt tot in de vroege uurtjes gedanst. Zin in een rustige babbel? Dan zit je goed bij wijnbar Vines. De tapasschotels en Amerikaanse wijnen zijn een aanrader.

Wie een heerlijk souvenir wil meenemen uit Oostende, plant best een stop bij Olivier Willems. Deze bekende Oostendse chocolatier maakt pralines om duimen en vingers bij af te likken.

Als mama van twee weet Ellen perfect hoe je in Oostende je kids entertaint. In het groene Maria Hendrikapark kan je uren wandelen en spelen. Middenin het park ligt het Koninginnehof, een bistro en tearoom met een gigantisch terras. Plan bij mooi weer ook een fietstocht naar het gezellige dorp Stene.

Regen? Trek naar Hangtime waar je kinderen kunnen springen en spelen tot ze er bij neervallen. Pluspunt: voor de ouders is er een gezellig bistro ingericht.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF