Kustroute

Fietsen
Kustroute

De Kustroute laat je fietsen naast het strand met zicht op zee, door unieke duinen en duinbossen, of langs polders en uitgestrekte slikken en schorren. Liefhebbers van cultuur en kustgastronomie komen aan hun trekken in de bruisende kuststeden en levendige badplaatsen. Je maakt er kennis met de belle-epoque-architectuur, het Beaufort-beeldenpark met hedendaagse kunst en het rijke maritieme erfgoed. Twee veerbootjes voeren je in de havens van Nieuwpoort en Oostende naar de overkant. Maak je er een tweedaagse van? De kusthoreca ontvangt je met open armen!

De Kustroute maakt deel uit van de internationale langeafstandsfietsroutes EuroVelo 4 (Central Europe Route) en EuroVelo 12 (North Sea Cycle Route) en sluit naadloos aan op de Kustroute in Nederland en ‘La Vélomaritime’ in Frankrijk.

De Kustroute is een initiatief van Westtoer, de Vlaamse Provincies en Toerisme Vlaanderen en kadert in de realisatie van de Vlaamse Icoonroutes. De fietsroute kwam tot stand dankzij het Interreg-project Eurocyclo en met de financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincie West-Vlaanderen.

Route informatie

Afstand: 
93,00km
Type route: 
Sportieve route

Routedetails

Startpunt: 
Meerdere startpunten.
Bewegwijzering: 
Het traject is bewegwijzerd met rechthoekige bordjes in twee richtingen.
Toon grote kaart
Download de route als GPXEen GPX bestand kan je overzetten op een GPS.

Producten

Kustroute
Fietsen

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF