Doen

Bloggers Lesley Van Loon en Yannick Merckx van Het is de Merckx vertellen

Blogger Lesley Van Loon van hetisdemerckx.be

Yannick Merckx is een 23-jarige youtuber uit Antwerpen, die ervan houdt zijn creatieve verhalen te delen in leuke en energieke video's. Hij is een opgewerkte kerel, die bij iedereen het positieve naar buiten kan halen. Vandaar hij ernaar streeft om bij iedereen een glimlachop zijn gezicht te toveren.

Reizen is een passie die Yannick samen met zijn vriendin Lesley deelt. Dit is iets wat gegroeid is gedurende de jaren. Initieel was hij op youtube gestart met het maken van komische en entertainende video's tijdens zijn studententijd. Dit entertainende aspect en positieve vibe vind je nog steeds terug in de video's. Hij probeert via zijn video's mensen mee te nemen en te laten proeven van de vele avonturen.

Lesley Van Loon is een 23-jarige blogster uit Antwerpen, die een zwak heeft voor het ontdekken van nieuwe avonturen en plaatsen. Ze is een deel geworden van het 'Hetisdemerckx' team in 2016, vanaf de overstap naar reisvideo's gemaakt werd. De wereld verkennen en kennismaken met vreemde culturen is een passie dat Lesley & Yannick beiden delen.

Je zal haar vaak zien terugkomen in de entertainende video's, verder is ze volledig verantwoordelijk voor de blog. Hierbij wordt er meer praktische informatie gegeven, die een aanvulling vormt op de video's. Haar grootste passie is fotografie, waarmee ze mensen probeert te inspireren om hun grenzen te verleggen.

Logeren in de Homeboat in Nieuwpoort met Lesley en Yannick van Het is de merckx

Homeboat Nieuwpoort, een uniek verblijf aan de Belgische Kust

Nog nooit gehoord van Homeboat Nieuwpoort? Voor ons was het ook een nieuw, maar erg interessant type accommodatie. Glamping zoals ze het met een funky term zeggen. Wij verbleven in de enige Homeboat van Europa en die ligt in het West-Vlaamse Nieuwpoort. De badstad die enorm veel nostalgie en herinneringen bij mij oproept. Ik kom hier al 22 jaar en was erg benieuwd naar dit nieuwe type verblijf!

Logeren in de Homeboat in Nieuwpoort met Lesley en Yannick van Het is de merckx

Ons verblijf in Homeboat Nieuwpoort, Glamping loft op het water

Wat is nu precies een Homeboat?

Laten we één ding duidelijk maken en dit is dat een Homeboat niet hetzelfde is als een woonboot. Zo kent iedereen er wel meer dan 1 . Deze Homeboat is een concept van 2 eigenaars. Het is een innoverend concept namelijk een appartement dat gebouwd is op een catamaran. De constructie van de catamaran is op een bepaalde manier ontworpen zodat de hele constructie erg stabiel is. Bij slechte weersomstanigheden zal de Homeboat enkel over het water glijden en niet kantelen. Deze Homeboat wordt geclassificeerd als 4 * accommodatie bij Toerisme Vlaanderen.

Logeren in de Homeboat in Nieuwpoort met Lesley en Yannick van Het is de merckx

Niet enkel uniek en luxueus, maar ook ecologisch!

Zowel aan de huidige moderne- als ecologische normen worden hier voldaan. Zo is de Homeboat met zijn hoge isolatienormen bijna gelijk aan een passieve woning. Allerlei zaken zoals een moderne warmtepomp, LED lichten en elektronische toestellen met de beste ecolabels zijn aanwezig.

Onze persoonlijke ervaring

Ze definiëren het concept van de Homeboat onder ‘glamping’ wat staat voor verblijven in alle luxe en in een bijzondere sfeer, in een apart soort accommodatie. De perfecte beschrijving om weer te geven wat voor gevoel je in de homeboat krijgt. Je wordt volledig omgeven door water, rust en de nodige privacy.

De sterke punten van de Homeboat zijn:
 • Volledig omringd door water en natuur
 • Een exclusieve accomodatie
 • Bijna passief verblijf met een modern interieur

Deze aspecten zijn erg uniek en zal je in een doorsnee hotelkamer niet tegenkomen.

Voor wie?

Deze leuke glamping accomodatie kan zowel voor jong als oud, maar doorsnee gezien kunnen we zeggen dat de Homeboat Nieuwpoort voorbestemd is voor een publiek dat houdt van rust en luxe. Alles is voorzien voor 4 personen, zoals in een modern appartement. De totale oppervlakte is 46 m2 waarbij nog eens een terras van 30 m2 op het dak te vinden is. Hier kan je perfect genieten van het 270° uitzicht over de Nieuwpoortse wateren en vlakten. Alle ruimten zijn praktisch voorzien voor ouderen en is er een vaste trap naar het terras.

Wij vonden dit een enorm leuke en unieke accommodatie om als koppel even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en om tot rust te komen.

Hoeveel kost een nachtje in de Homeboat?

 • 130-195 € per nacht, maar wie opteert voor een langer verblijf van 1 maand krijgt 20% korting!
  Hou zeker alle promoties in de gaten, want ze doen vaak promoties!
Zicht vanaf de Homeboat in Nieuwpoort met bloggers van hetisdemerckx
De jachthaven van Nieuwpoort ontdekken met de blogger van hetisdemerckx

Wat is er allemaal in de directe omgeving te doen?

Nieuwpoort is veruit mijn favoriete badstad vanwege het uitgestrekte strand waarbij je tot in Oostduinkerke kan wandelen, de leuke winkeltjes, de overzetboot naar Lombardsijde-bad, de luxueuze haven en de leuke sfeer.

Leuke bezienswaardigheden in Nieuwpoort
 • Ga zeker eens een kijkje nemen naar de wandel- en fietspromenade langsheen de havengeul. Deze promenade verbindt de Noordzee en de jachthaven en is zo’n 2 km lang.
 • Koppels met kinderen moeten zeker een bezoekje bregen aan de Kinderboerderij De Lenspolder. Hier heb ik in mijn kindertijd enorm veel goede herinneringen aan overgehouden.
 • De Nieuwpoortse jachthaven is met zijn 3 jachtclubs en zowat 2000 ligplaatsen de grootste jachthaven van Noord-Europa. Dit is ideaal te combineren met de wandel-en fietspromenade!
De havengeul van Nieuwpoort ontdekken

Sportactiviteiten in Nieuwpoort

 • Natuurreservaat De IJzermonding is vrij uniek in België met zijn specifieke fauna en flora van slikken, schorren, duinen, strand en polders. Je kan met de overzetboot gratis van Nieuwpoort naar de andere kant van de IJzermonding gebracht worden. Hier kunnen wandelaars en fietsers zich ten volle uitleven!
 • Strandzeilen is een must-do als je wat sportiever bent aangelegd. Zo zie je bij laag water veel surfplanken op wieltjes op de stranden. In Nieuwpoort kan je terecht bij Wishbone om lessen te volgen of materiaal te huren.
 • Wie liever op het water is, kan zich wagen aan andere leuke watersporten als windsurfen, kajakken en zeilen.
Westfront in Nieuwpoort bezoeken met de bloggers van hetisdemerckx

Culturele uitstappen in Nieuwpoort

 • Nieuwpoort is enorm populair vanwege zijn ‘oorlogstoerisme’ met bekende monumenten als The Ninth Wave van Edith Dekyndt, Men van Nina Beier,
 • Andere monumenten en kunstwerken als Le vent souffle où il veut van Daniel Buren en De Poolreiziger van Freddy Cappon.
 • Onder het impressionante Koning Albert I monument ter ere van de slachtoffers van WO I, ligt het Westfront. Dit is de plaats waar de loop van de Duitse invasie van België in 1914 gemarkeerd staat. Hier is tevens een bezoekerscentrum aanwezig waar je je volledig kan verdiepen in de geschiedenis van de oorlog.
 • Via de Ganzenpoot staat de havengeul in verbinding met 6 andere verkeersrichtingen.

TIP:

Wij deden een leuke boottocht met de lokale organisatie Flanders Tours die werd verzorgd door de sympathieke Dirk. Een man, die eveneens de oprichter is, met een enorme voorliefde voor de regio. Hij zal je met veel passie Nieuwpoort en omstreken laten zien en proeven. Flanders Tours organiseert excursies en boottochten afgestemd op een specifiek doelpubliek en in beperkte kring. Wie bij hem een excursie boekt, doe hem dan zeker de groetjes van ons!      

Het water op met Flanders Tours in Nieuwpoort met bloggers hetisdemerckx
Lekker eten in Nieuwpoort met hetisdemerckx

De leukste restaurants en hippe lunchspots in Nieuwpoort

De leukste lunchspots in Nieuwpoort, wat veruit mijn favoriete badstad is vanwege het uitgestrekte strand waarbij je tot in Oostduinkerke kan wandelen, de leuke winkeltjes, gezellige restaurantjes, de luxueuze haven en de leuke sfeer. Nieuwpoort is de afgelopen jaren enorm gegroeid als badstad waardoor er enorm veel leuke en hippe lunchspots  en restaurants zijn bijgekomen.

In deze blog stel ik graag mijn favorieten culinaire plekjes in Nieuwpoort voor!

Lekker eten in bar Guidon in Nieuwpoort met bloggers hetisdemerckx

Hippe lunchspots in Nieuwpoort om van te smullen

 • Bar Guidon

De ideale plek voor fietsliefhebbers. Het is een ontmoetingsplaats waar je terecht kan voor een drankje en een knabbeltje in een uniek fietsdecor.

Adres: Zeedijk 63, Nieuwpoort
Openingsuren: dinsdag & woensdag gesloten, alle andere dagen op van 10.00u – 18.00u  

 

Lekker eten bij Baenk in Nieuwpoort met HetisdeMerckx
 • Tearoom Baenk

Wie houdt van de combinatie van Scandinavisch design, vintage en koffie is aan het juiste adres in Tearoom Baenk! Je kan hier terecht voor een verzorgd ontbijt met granola of een pistolet, een gezonde lunch of een afternoon treat. Alle gerechtjes worden met de nodige portie liefde bereid waarbij er gebruik gemaakt wordt van ambachtelijke producten. De kaart is niet enorm uitgebreid maar wel zeer kwalitatief! ‘Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd’. 

Adres: Marktstraat 48, 8620 Nieuwpoort
Openingsuren: woensdag & donderdag gesloten, alle andere dagen open van 9.30u – 17.30u

Lekker eten bij Charlies Lunchroom in Nieuwpoort met HetisdeMerckx
Charlie’s Lunchroom

Spaanse tapas, huisgemaakt gebak, een warme latte macchiato of liever een speciale gin? Geen probleem! In Charlie’s Lunchroom proberen ze een lunch aan te bieden die net iets anders is dan anders. Wie toch de voorkeur geeft aan een klassiek broodje of hamburger kan deze ook hier vinden.

Adres: Albert I laan 326, 8620 Nieuwpoort
Openingsuren: dinsdag gesloten, andere dagen open van 10.00u – 19.00u waarvan zaterdag en zondag tot 20.00u

't kramiekske in Nieuwpoort met HetisdeMerckx
’t Kramiekske

De bakker die al meer dan 10 jaar  bekend staat om zijn simpele maar lekkere lunch zoals een vers soepje, broodje of lekkere snack. Wie meer fan is van zoetigheden kan genieten van een lekker ijsje, pannenkoek of taart.

Adres: Albert I laan 259a, 8620 Nieuwpoort
Openingsuren: woensdag en donderdag gesloten, alle andere dagen open van 8.00u – 18.00u

Met de steun van:

Logo Impulsprogramma Kust

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF