Doen

Blogster Louise De Bast van Shades of Ghent vertelt

Blogverhalen van de Kust met blogger Louise De Bast van Shades of Ghent

Bezige bij, sportieveling, dromer, perfectionist en optimist: dat ben ik, 22-jarige Louise De Bast. Naast sporten is mijn grootste hobby scrollen en posten op Instagram en samen met mijn medebloggers schrijven en fotograferen voor Shades of Ghent.

Het was al van kinds af zeer duidelijk dat ik een passie heb voor esthetiek. Daarom opteerde ik in mijn middelbaar onderwijs voor de richting schoonheidsverzorging. Tegelijkertijd begon ik me al snel te interesseren in de wereld van de make-up en kreeg sinds 2009 al af en toe dekans om 'het leven backstage' mee te maken als make-upassistente.

Toch koos ik om nog verder te studeren. Tijdens de opleiding communicatiemanagement aan Arteveldehogeschool is de blog Shades of Ghent ontstaan uit de gezamenlijke passie voor blogs van 6 medestudenten. Verschillende vrouwen, verschillende persoonlijkheden en verschillende interesses maken ons tot verschillende shades. Vandaag zit ik in masterjaar communicatiewetenschappen met afstudeerrichting Film- en Televisiestudies aan de Universiteit Gent. Ik vertaal mijn passie voor esthetiek namelijk niet alleen in schoonheidsverzorging maar ook in een liefde voor beelden.

Tot slot ben ik een planner die haar agenda vaak te vol plant waardoor ze al eens nood heeft aan een weekendje weg.

Louise De Bast ging samen met haar vriend naar Oostende tijdens het weekend van 14 en 15 juli 2018. Hieronder kan je haar verhaal lezen.

Dagje weg: De kust – Oostende

Als bezige bij die haar agenda vaak te vol plant, heb ik al eens nood aan een weekendje weg. Zo gezegd, zo gedaan want een paar weken geleden ben ik gaan uitwaaien aan de kust. Lees mijn verhaal en tips voor de kuststad Oostende hieronder!

Wendy gaf jullie reeds wat tips over Oostende in haar blogpost ‘weekendje weg: Oostende’. Maar er is natuurlijk bijzonder veel te beleven aan de kust daarom vul ik vandaag aan met nog meer hotspots en activiteiten.

Vervoer

Met de trein reizen naar Oostende met blogger Louise De Bast van Shades of Ghent

DE TREIN

Voor we vertrokken naar Oostende polste ik even bij Floriane of er veel goedkope parkeermogelijkheden waren in haar hometown. Ze vertelde me dat parkeren in Oostende behoorlijk duur was, tenzij we met de gratis overzet zouden komen. We besloten de auto in Gent te laten staan en namen daar de trein richting Oostende. Het koste ons in totaal € 6,20 per persoon enkele rit omdat we een Go Pass ticket namen.

Verblijf

Louise De bast van Shades of Ghent bij Upstairs Hotel in Oostende

UPSTAIRS OOSTENDE

Zaterdagavond sliepen we in het hippe Upstairs hotel dat zich in het bruisende centrum van Oostende bevindt. Je zag meteen dat het een nieuw hotel was dat geïnspireerd was door New York. Overal vond je gele elementen terug: van een gele tropische kikker tot de kanariegele glijbaan. Ik ben bijzonder tevreden over ons verblijf in dit hotel. Waarom? Het personeel was enorm vriendelijk. Alles was ook heel verzorgd. Een heel leuk pluspunt is natuurlijk ook de ideale ligging. Ik wil ook nog vermelden dat het ontbijt heel lekker was. Het enige minpuntje was dat we het water van onze douche niet warmer kregen maar verder hadden we een heel fijn verblijf.

Meer over het hotel

Tafelen

LE CHEVALIER

Toen we in Oostende aankwamen, moest en zou ik rechtstreeks naar medeblogster Floriane gaan. Onze Oostendenaar baat namelijk samen met haar ouders een restaurant uit op de promenade en ik had haar altijd beloofd om eens langs te komen in Le Chevalier als ik in haar hometown kwam.

Zo gezegd, zo gedaan. Eenmaal binnen kregen we direct een mooi tafeltje aangewezen in de verzorgde, mooie zaak met uiteraard bijzonder vriendelijke bediening. We kozen het lekkere lunchmenu van 19 euro. Zoals je kunt zien op de foto was dit een heel schappelijke prijs. Het was alvast een heel lekker begin van ons weekendje aan de kust.

Meer weten over Le Chevalier

Garnaalkroketjes eten bij Le Chevalier in Oostende met blogger Louise De Bast van Shades of Ghent
Lekker eten met zeezicht bij restaurant Toi Moi et la Mer in Oostende met blogger Louise De bast van Shades of Ghent

TOI, MOI ET LA MER

Ik zal het niet onder stoelen of banken steken: ik eet graag. ’s Avonds gingen we weer uit eten maar dit keer bij Toi, moi et la mer. Omdat we gereserveerd hadden, kregen we een van de weinige tafeltjes in de zon en met uitzicht op het strand. Met zicht op ondergaande zon smulde mijn vriend van verse mosselen en ik van een menuutje (zie foto’s). Op het einde van de avond rekenden we €117 af met z’n tweetjes. We aten lekker en dronken wijn, water en een gin-tonic als aperitief. Niet super goedkoop dus, maar wij vonden het een schappelijke prijs.

Meer weten over dit adresje.

Beetje Gent in Oostende

Jilles Beer & Burgers proeven met blogster Louide De Bast van Shades of Ghent in Oostende

JILLES BEER & BURGERS OOSTENDE

Ondanks dat Jilles zich op de hoek van mijn straat in Gent (kot) bevindt, gingen we zondagavond met wat vrienden smullen van lekkere burgers.  In tegenstelling tot in Gent moesten we hier niet reserveren.  Wel hebben we wat langer gewacht tot ze ons eten kwamen brengen.
Adres: Albert I-promenade 60 – onder hotel Andromeda

Activiteiten

Morning Run op het strand van Oostende met blogger Louise De Bast van Shades of Ghent

MORNING RUN OP HET STRAND

Zaterdagavond kropen we, nadat we de zonsondergang bewonderden, direct ons bed in zodat we ’s ochtends voor de drukte konden lopen op het strand. Ik raad je zeker aan om eens te gaan lopen aan de kust. Het is echt zalig! (ondanks dat ik wel wat zware benen had door de wijn van de dag ervoor ;-))

Zandsculpturenfestival bezoeken in Oostende met blogger Louise De Bast van Shades of Ghent

DISNEY SAND MAGIC

Net zoals vorig jaar organiseert Oostende terug een zandsculpturenfestival. Dit jaar staat het in teken van de 90ste verjaardag van Mickey Mouse. Zoals je kunt zien op de foto werkten ze ook een ode uit aan onze Rode Duivels.  Je kunt nog tot en met 30 september 2018 de prachtige kunstwerken bezichtigen. Ik raad het zeker aan! Als student betaalden we 10 euro per persoon, als volwassene betaal je 12 euro.

Meer weten

Nog meer blogverhalen

Ontdek nog meer kustavonturen en blogverhalen! Laat je vooral inspireren...

Met de steun van:

Logo Impulsprogramma Kust

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF